Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím!
Potřebuju se poptat na zkušenosti. Už delší dobu si všímám, že mám levé žebro vystouplejší než pravé.. Není vystouplé celé, ale prostě taková špička, neumím to popsat a na fotce to nejde moc vidět
Jsem dost hubená (Po mamce + rychlý metabolismus
), takže to jde lehce vidět. Jsem objednaná na ortopedii, jen nevím co čekat.. přepokládám křivá záda nebo tak, praktická mi říkala, že se hrbím, že dávám ramena moc dopředu, tak se to snažím redukovat a dávat je dozadu „násilím“. Nuže, nemá někdo zkušenosti s něčím takovým? Předem děkuju za jakkékoliv vyjádření ![]()
Taky mám i dcera to podědila, bohužel. Mám to vidět i když nosím upnuté triko.
@Luska A odhaduji, že je to relativně „normální“..? Nebo něco vážnější? Případně, pokud jsou to fakt ta záda, nechává se to být, nebo jak? ![]()
@Sabcac píše:
Zdravím!
Potřebuju se poptat na zkušenosti. Už delší dobu si všímám, že mám levé žebro vystouplejší než pravé.. Není vystouplé celé, ale prostě taková špička, neumím to popsat a na fotce to nejde moc vidětJsem dost hubená (Po mamce + rychlý metabolismus
), takže to jde lehce vidět. Jsem objednaná na ortopedii, jen nevím co čekat.. přepokládám křivá záda nebo tak, praktická mi říkala, že se hrbím, že dávám ramena moc dopředu, tak se to snažím redukovat a dávat je dozadu „násilím“. Nuže, nemá někdo zkušenosti s něčím takovým? Předem děkuju za jakkékoliv vyjádření
Kolegyně dcera se hrbila a chvilku jí to tolerovali (že se jako trošku stydí, že jí rostou prsa). Pak jí doktorka našla skoliózu. Určitě se nech prohlédnout a cvič, jak ti doporučí. Záda budeš ještě dlouho potřebovat a správné držení těla je důležité - i to líp vypadá bez hrbení.
Vážného ne, já jsem celá křivá, mám mnohočetné postižení páteře, byla jsem i v lazních, nikdo to nějak neřešil. Určitě posiluj břišní svaly, dcera jak cvičí od mala, nemá to tolik vystouplé.
@Russet Měla jsem to stejně s tím hrbením, tak uvidím co mi řeknou na té orto, děkuji. Skoliózu snad ne ![]()
@Luska Cvičit břicho se budu snažit jak to jen půjde, děkuji za radu.
Tak je to skolióza. Budu cvičit, prý mám ještě čas si to zhoršit, tak se budu muset hlídat a neflákat to
. Děkuji za rady ^-^