Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
chci se s Vámi poradit: Mám dceru poprvé na letním táboře, je jí 7 let, po prázdninách pújde do druhé třídy. Na facebooku dávají z toho tábora průběžně fotky, no a o to mi jde. Připadá mě, z těch fotek, že moc v pohodě není, ani na jedné se nesměje. Jela se dvěma kamarádkami ze třídy.(ony se taky nesmějí. A teď k dotazu, myslíte, že je vhodné, abych tam zavolala, jestli je vše ok? Mám takový ten úzkostný hnusný pocit…Dík za poradu.
Jak dlouho jste si nevolaly? si neumím představit poslat sedmileté na tábor a nebýt v kontaktu… pokud máš špatný pocit tak volej
To je jedno z mnoha prokletí Facebooku… Proč by musela být na fotkách vysmátá?
Nechapu proc rodice davaji detem na tabor mobil.je to to nejhorsi. pokud by se neco delo tak vedouci tabora se ozve sam. a pokud se dcera neozvala sama kdyz uz ma ten mobil tak bych to neresila. udelate zbytecnou paniku jen kvuli fotek
Ona tam mobil nemá. Nedoporučovali to. Dcera ani mobil nevlastní. Ale vedoucí před odjezdem říkal, že kdyby bylo nějaké velké stýskání, dá hned vědět. Tak asi plaším. Mám dovolenou a nemám zřejmě co dělat.
Nevolej, tyden neni dlouha doba. Moje deti jezdi na tabor od prvnich trid, uvidis s jakou prijede… treba budes prekvapena a prijede nadsena ![]()
@Fassatka To jste dali sedmiletou na tábor (týden? dva?) bez možnosti, abyste ji mohli alespoň občas kontaktovat?
Já nejsem žádný plašan, ale tohle by se mi nelíbilo. Prostě bych jí zavolala a přeptala se.
@Fassatka
Tak to se omlouvam. spatne jsem to pochopila. nebojte urcite je v poradku. treba byly akorat unavene tak se nesmaly
@pppetulda22 já to pochopila tak, že na facebook dávají fotky vedoucí a zavolala by taky případně jim
Jinak já taky fotím na primestskych táborech děti a co tam některým vyjde za obličeje… Kdyby to byl normální tábor, tak mám určitě spoustu telefonátů a nejistých rodičů… A při tom jsou děti samo v pohode a nadšený. Ale když z toho máš špatný pocit, tak jeden telefonát pro uklidnění nikomu nic neudělá ![]()
@pppetulda22 píše:
Nechapu proc rodice davaji detem na tabor mobil.je to to nejhorsi. pokud by se neco delo tak vedouci tabora se ozve sam. a pokud se dcera neozvala sama kdyz uz ma ten mobil tak bych to neresila. udelate zbytecnou paniku jen kvuli fotek
Promiň, ale mobil snad mají děti proto, aby si mohly kdykoliv přivolat pomoc. Může se stát kdekoliv cokoliv. Nebo jsou i špatné tábory a špatní vedoucí. Nedovedu si představit zavřít dítě na týden nebo i dva někam, odkud se ani nedovolá pomoci, kdyby něco.
@Fassatka Prestan hystercit a jdi k vode. Muj syn na 98% fotek ze školky vypadá v lepším případě jak vyorana myš, v horším jak mentalek. V rodine plati za smiska. Škoku přitom miluje a jé nešťastný a protivny, kdyz nemuze jit.
@Fassatka haha
ja poslala v zime nasi petiletou prvne na lyzak - jela sama, nikoho tam neznala. na kazdy fotce jsem studovala jestli tam vubec je, pripadne jak se tvari. kdyz na fotce nebyla, bezna hypoteza na me strane znela, ze lezi na marodce, pripadne v mistnim spitalu. nebo jim zdrhla a netrefi zpet na chalupu. kdyz na fotce byla (taky se zrovna netvarila), bud byla podle me vysinute fantazie minimalne zmrzla, hldova, pripadne sikanovana. a vedouci to urcite vsechno vedel a nevolal mi SCHVALNE!
mno, vratila se po tejdnu, spokojena a vysmata. spina a smrad se rozpustily ve vane, spokojeny dite zistalo ![]()
nevolej, bud v klidku. i ten vas vedouci by nejspis volal kdyby neco ![]()
@Imamother píše:
@Fassatka To jste dali sedmiletou na tábor (týden? dva?) bez možnosti, abyste ji mohli alespoň občas kontaktovat?Já nejsem žádný plašan, ale tohle by se mi nelíbilo. Prostě bych jí zavolala a přeptala se.
Tohle je nejhorsi co muzou rodice delat-volat diteti a vyptavat se. v tu chvili se okamzite diteti zacne skyskat a nic jineho ho nezajima nez ze chce jet domu za maminkou protoze ji slysi. Mluvim ze sve vlastni zkusenosti. a tyden neni zas tak dlouha doba. lepsi je kdyz dite posle treba pohlednici nebo dopis domu ze je v poradku