Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@smurfka @neumisa Mě taky nenapadlo volat a to teda bouřilo slušně (i když jsme pak pro prcka jeli, byla v noci bouřka jak něco). Pokud bych vedoucím nevěřila, tak s nima prcka na tři týdny nepustím…
![]()
Taky bych nevolala.. u nás bylo domluveno, že v případě nějaké události volají nebo píšou hromadné sms.. plus měli telefony na všechny rodiče ještě tady doma u ostatních lidí z oddílu. Zásadní informace by se k nám dostala. Kdyby takhle volal každý rodič, tak by vedoucí nedělali nic jiného než vyřizovali telefony. Ať se radši věnují dětem
@Moise píše:
Taky bych nevolala.. u nás bylo domluveno, že v případě nějaké události volají nebo píšou hromadné sms.. plus měli telefony na všechny rodiče ještě tady doma u ostatních lidí z oddílu. Zásadní informace by se k nám dostala. Kdyby takhle volal každý rodič, tak by vedoucí nedělali nic jiného než vyřizovali telefony. Ať se radši věnují dětem
Já se od jisté doby řídím heslem „žádné zprávy, dobré zprávy“ ![]()
@kate02 píše:
Já se od jisté doby řídím heslem „žádné zprávy, dobré zprávy“
pravda ![]()
@kate02 píše:
Já se od jisté doby řídím heslem „žádné zprávy, dobré zprávy“
asi tak. Já kontrolovala jenom fotky na netu. Jestli žije
![]()
@neumisa píše:pravda
Nebo taky „kdo se moc ptá, moc se dozví“
a věřím tomu, že kolikrát je lepší nevědět ![]()
@kate02 píše:
Nebo taky „kdo se moc ptá, moc se dozví“a věřím tomu, že kolikrát je lepší nevědět
jo, taky občas používám. „To nechceš vědět, věř mi.“ A čas od času se ptám i děcek, jestli chci vědět, jak se to stalo. Ještě se nestalo, že bych to vědět chtěla ![]()
@Caress píše:
Milé maminky,nerada narušuji tuto diskuzi s jiným problémem, ale prosím Vás tímto o pomoc a případně, že se mnou budete souhlasit, prosím i o podepsání petice, která bude adresována naší ZŠ. Nicméně petice je pro všechny rodiče z ČR, jako vyjádření nesouhlasu nejen od rodičů z naší školy, ale že se jedná o názor i spousty rodičů z celé naší ČR.
Dcera je na prvním stupni ZŠ, již loni, ve třetí třídě jsme byli rozčarováni nultými hodinami a to hned 3× týdně (anglický jazyk - povinný předmět). Nicméně předpokládali jsme, že se jedná o nějakou náhlou - nenadálou situaci… a tak jsme zatnuli zuby a vydrželi to, ač většině rodičů to nevyhovovalo, děti byly unavené a nesoustředěné. Paní ředitelce se nicméně nulté hodiny očividně osvědčily, když si nikdo nestěžoval a praktikuje je nadále i letos. 3.třída 3× týdně, 4. třída 4× týdně. Tentokrát jsme se již ozvali a bylo nás více. Nicméně nulté hodiny pokračují nadále, i když to spoustě rodičům nevyhovuje, nesouhlasí.
Pokud tedy také souhlasíte, že nulté hodiny by se měly objevovat pouze zcela výjimečně a rozhodně ne na prvním stupni 3-4× týdně, prosím o podpis. Problémem je i to, že by dcera na prvním stupni (4. třída) měla končit 4× týdně v 11:40, bez nároku na družinu.
Petice je pro všechny rodiče, k vyjádření nesouhlasu s nultými hodinami pro první stupeň základní školy, navíc v takové míře, která se objevila u nás. Prosím o její přečtení a v případě, že s názorem souhlasíte, prosím o podpis, který lze provést i přes email (na Váš email Vám dorazí odkaz, který potvrdíte a to je vše.) V petici připouštíme i možnost nultých hodin, ovšem pouze pro rodiče, kteří s nultými hodinami svým podpisem budou výslovně souhlasit (dokážu pochopit, že i takovýto čas výuky bude někomu vyhovovat). Nás se bohužel nikdo neptal a prozatím se nás nikdo nehodlá ptát ani do budoucna..
Prosím o podporu, pokud souhlasíte, budu vděčná za podpis každého rodiče..
https://e-petice.cz/…-usti-1.htmlChci paní ředitelce dokázat, že náš nesouhlasný postoj se netýká pouze vzbouřených rodičů naší školy, ale je to názor i spousty jiných rodičů z celé republiky… Děkuji moc za přečtení
Kristepane, do kolika diskuzí to ještě nacpeš.
@Caress nezlob se, ale tvá urputnost se kterou to cpeš do diskuzí horem dolem je nepříjemná a nepůsobí sympaticky a vůbec nenaladí petici podepsat spíš lidi odradí a znechutí.. uber na plynu a nespamuj vše.. fakt to působí hrozně - aspoň na mě.. úplně mě odrazuje kliknout už jen kvůli tomu nátlaku co zde děláš!
@Caress do kolika dalších diskusí to ještě nacpeš?
![]()
tak třeba škola nemá jinou možnost. Napadlo tě, že jsou rádi, že sehnali někoho, kdo může učit alespoň ráno? Nebo by ti víc vyhovovalo, aby se tvoje dítě vůbec neučilo cizí jazyk, nebo aby ho učil učitel, který bude špatný?
Jsi snad první člověk, kterého slyším si stěžovat na tuto školu… moje 12ti leté dítě má zase odpoledky…2× se mi vrací domů až okolo 16h, 3× okolo 15h…sotva stíhá kroužky…ale na stranu druhou, nemá čas na lumpárny… ![]()
@Caress
Kdyz nebude nulta hodina, budou treba odpoledky. To by vyhovovalo vic?
Pochopim, kdyz to rodice resi v dane skole, ale proboha proc petici?
Proc zakazovat v cele CR? Celkem prehnane.