Tábor poprvé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
864
1.8.17 11:44

Moje děti (7 a skoro 10) se teď z tábora vrátily. Mobil (který má navíc jen ta starší) nebyl povolen a já byla za to ráda. Protože si nemyslím, že by mobil na táboře podporoval vztahy mezi dětmi. Naopak - vyvolává to závist, vyloučení těch, co mobil nevlastní, z kolektivu mobilistů a omezuje normální komunikaci mezi dětmi. Nechápu, proč by dítě na táboře mělo čučet do mobilu/tabletu. Aktivit tam mají dost a dost
Na táboře prostě mobil nemá co dělat. Pokud je třeba, má mobil vedoucí a v případě potřeby je k dispozici. A stýskacím dětem denní hovory s maminkou jen přitíží.
P. s. Mé děti se z tábora vrátily duševně nepoškozené absencí mobilu. Byly natolik plné zážitků, že jim nějaký mobil vůbec nechyběl.

Příspěvek upraven 01.08.17 v 11:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
1.8.17 11:47

@přírodní jojo, to já jen začala zase vymejšlet nový scénáře :oops: ale kvůli tomuhle dítěti volat… a můžeš mu stokrát říct, že o nic nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.8.17 11:49
@Imamother píše:
@přírodní Já si zase nerozumím s rodiči, kteří dětem odpírají pomalu do deseti mobily i počítače a potom jim počítač povolí na jednu hodinu za odměnu o víkendu :nevim: Za tablet v ruce čtyřleťáka vraždí pohledem. Asi je fajn, když má každá skupina rodičů holt svoje vlastní tábory :lol: Ne, po „starých krásných časech“ bez mobilů se mi nestýská.

A já zas myslím, že tablety a mobily dětem předškolního věku do ruky vůbec nepatří. Na mobil si moje starší dítě našetřilo stanovenou částku (1500,–), my něco přidali a dítko ho dostalo k 8. narozeninám. Ale doteď má omezený čas, který na mobilu může trávit. Protože je mi jasné, že kdyby mohlo, sedí na tom od rána do večera. A já chci, aby našla zálibu i v jiných činnostech a zvládla se zabavit i bez mobilu. Což je dneska problém mnoha dětí. Bez mobilu se dokážou jen nudit.
Ale to už je mimo tábornické téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
1.8.17 11:53
@Kamkam píše:
@přírodní jojo, to já jen začala zase vymejšlet nový scénáře :oops: ale kvůli tomuhle dítěti volat… a můžeš mu stokrát říct, že o nic nejde…

Rozumím, jen jsem to chtěla upřesnit, fakt jsme to tehdy nikdo nepochopil, když o nic nešlo, proč to museli volat a potom to ještě dorazit slovy „neboj, babička neumře“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
1.8.17 12:02

@přírodní nené… :zed: já bych fakt chtěla vidět ty myšlenkový pochody… edit: nebo možná ani nechtěla, protože bych to stejně nepochopila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
1.8.17 12:02
@přírodní píše:
Rozumím, jen jsem to chtěla upřesnit, fakt jsme to tehdy nikdo nepochopil, když o nic nešlo, proč to museli volat a potom to ještě dorazit slovy „neboj, babička neumře“ :zed:

no to je děs… nakopat zádel takovým rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
1.8.17 12:10

@Kamkam @neumisa Hlavně dítě úplně zbytečně zkažený tábor, potom si pro něj museli přijet… Pochopila bych, kdyby to bylo vážný, ale v tom případě bych nevolala dítěti, ale vedoucím, vysvětlila situaci a pro dítě rovnou přijela, né mu to sdělit do telefonu a nechat ho na to samotné :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
1.8.17 12:14

@přírodní

no jo no… množství inteligence se nárokovat nedá. Někdo má víc, někdo míň a někdo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
1.8.17 12:18

@neumisa Bohužel, ale naštěstí se zakladatelka nedala a jde s kámoškou k vodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
1.8.17 12:43
@přírodní píše:
@neumisa Bohužel, ale naštěstí se zakladatelka nedala a jde s kámoškou k vodě ;)

Tak tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
1.8.17 13:00
@lapagerie píše:
A já zas myslím, že tablety a mobily dětem předškolního věku do ruky vůbec nepatří. Na mobil si moje starší dítě našetřilo stanovenou částku (1500,–), my něco přidali a dítko ho dostalo k 8. narozeninám. Ale doteď má omezený čas, který na mobilu může trávit. Protože je mi jasné, že kdyby mohlo, sedí na tom od rána do večera. A já chci, aby našla zálibu i v jiných činnostech a zvládla se zabavit i bez mobilu. Což je dneska problém mnoha dětí. Bez mobilu se dokážou jen nudit.
Ale to už je mimo tábornické téma.

Vidíš to, můj bratr byl na PC od předškolních let, naučil se díky tomu výborně anglicky a dneska je úspěšný IT :nevim: Jak říkám, asi kvůli tomu to vidím jinak. PS. sport nezanedbává, ani mezilidské vztahy :lol:

Jo a nechci tím říct, že má dítě sedět na PC od rána do večera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.8.17 17:42
@Agneth píše:
Tohle je ale potřeba pořešit předtím, než dítě na nějaký tábor vůbec pustím. Něco si o těch lidech i táboře zjistit. Mobil to fakt nevyřeší.
Mě třeba nevadí poslat takto malé dítě na týdenní tábor se skautským oddílem. S těmi lidmi se znám a vím, že je na ně spolehnutí. Že to není žádný megalomanský tábor nacpaný k prasknutí a vedoucí tudíž dokážou děti ohlídat. A že kdyby byl jakýkoliv větší problém, dají mi vědět. (O malých pseudoproblémech, které by mi dítě bezesporu hlásilo každý večer do telefonu, raději vědět nechci). :lol:

Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
4.8.17 09:12
@Imamother píše:
Nevýhody prostě nevidím -takové to „dítě si bude víc stýskat, když mě uslyší“, tomu moc nevěřím (stýskám si snad, i když mobil nemám, akorát to na mamku všechno vysolím, když ji slyším).

Máš děti? Poslala jsi je někam bez rodičů? Pokud ano, tak tohle nemůžeš napsat. Ono to opravdu funguje tak, že ty děti jsou zabavené, v klidu a jakmile přijde telefonát, tak si připomenou, že nemají rodiče u sebe a začnou brečet. Samozřejmě to neplatí pro úplně každého, ale pro většinu ano. Já z toho důvodu třeba dětem, když je hlídají rodiče, ani nevolám.
Navíc oni potom volají s každým prdem, neumí si poradit v běžné situaci, vyřešit problémy sami. Třeba jsi zmínila zabouchnutý klíč - za nás když si někdo zabouchnul klíče, tak podle situace šel buď ke kamarádovi a tam čekal, než se vrátili rodiče nebo v případě, že tam byl třeba zapnutý sporák, tak oběhnul sousedy. A tyhle dovednosti se dneska vytrácí. Lidi si neumí poradit bez techniky, bez okamžitého volání.
A ano narušuje to přátelství. Oni když mají mobil tak často ty děti už nejsou spolu, ale jen sedí vedle sebe a každý paří na svém mobilu. Nepovídají si z očí do očí. A je to vidět často i u dospělých.
Jako mobil je určitě super věc, ale na tábor dětem nepatří. Mobily mají mít vedoucí, aby mohli přivolat pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
4.8.17 09:21

@lecijasek Promiň, ale že toho budou děti využívat a třeba volat s každým prdem není prostě o mobilu. To můžou s každým prdem chodit i osobně :D Když mi přijde, že je dítě málo samostatné a trochu toho zneužívá, prostě mu to hned nezvednu, zavolám až ve smluvený čas apod.

Navíc třeba u nás by žádné dítě sousedy neoběhlo, v době, kdy se děti vrací ze školy, jsou všichni v práci a venku. A jít ke kamarádovi? To jde tam, kde je velké sídliště a všichni bydlí okolo.

Já osobně mám kamarádství velmi dobrá a to jsem vyrostla na PC a na mobil koukám hodně často. Nikdy nemám potíž povídat si s někým z očí do očí ani jsem neměla (mobil jsem měla jako jedna z prvních, kdy u nás mobily vůbec začínaly). Naopak díky mobilu a facebooku mám přehled, co se s kamarády děje, píšeme si, domlouváme schůzky, sdílím s nimi opravdu hodně, i když bydlí desítky kilometrů daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
4.8.17 10:31
@Imamother píše:
@lecijasek Promiň, ale že toho budou děti využívat a třeba volat s každým prdem není prostě o mobilu. To můžou s každým prdem chodit i osobně :D Když mi přijde, že je dítě málo samostatné a trochu toho zneužívá, prostě mu to hned nezvednu, zavolám až ve smluvený čas apod.

Tak pokud mu to nezvedneš, tak je ale potom tvůj argument, že mobil potřebují pro vyřešení problémů o ničem. Protože co když mu nevezmeš opravdu krizový telefonát :nevim: Jinak jít ke kamarádovi - na to nemusí být sídliště. U nás je malé město a kamarádi tam jsou. Bohužel ne úplně v sousedství, ale nechá se to dojít v klidu. Ostatně i do školy je to přes kilometr :mrgreen: A jsou i jiná řešení - pokud bych bydlela na samotě, tak si klíč prostě někde na zahradě schovám, co já vím, třeba pod kámen na skalce. Prostě pro všechny případy a budu v klidu.
Jinak osobně nemám nic proti mobilu ani počítači, když je to s mírou. Ale opravdu tahat to na tábor? Tam je i o tom zažít něco nového, povídat si, potkat nové lidi. A opravdu tam mobil funguje jako brzda, protož večer místo toho, aby si povídali, tak každý čučí do svého mobilu. To je prostě fakt. Pokud by ses pobavila s táborovými vedoucími, tak mi věř, že by ti to potvrdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí