Tábor poprvé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2054
4.8.17 10:54

@lecijasek Ale přece v opravdové krizi bude volat spíš záchranku nebo policii, ne? Jasně, že to je o nějaké hranici. Mluvím jen o tom, když to dítě fakt dlouhodobě zneužívá a už je to podezřelé.

Hele s dětmi částečně pracuju a vím, že tohle je hrozně individuální. Ono když umíš zaujmout a vymyslíš zajímavou aktivitu, tak ti nikdo do mobilu čumět nebude. A že na to někdo jednou za půl hodiny mrkne, aby zjistil, kdo mu co olikoval, to mě osobně nevytáčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
4.8.17 12:18
@Imamother píše:
@lecijasek
Hele s dětmi částečně pracuju a vím, že tohle je hrozně individuální. Ono když umíš zaujmout a vymyslíš zajímavou aktivitu, tak ti nikdo do mobilu čumět nebude. A že na to někdo jednou za půl hodiny mrkne, aby zjistil, kdo mu co olikoval, to mě osobně nevytáčí.

no vidíš a v tomhle se právě rozcházíme. To já právě považuji za problém dnešních dětí - neumí se zabavit. Pokud jim nedá někdo zábavu až pod nos a extra nabitý program, tak se nudí. Spousta dětí vůbec nezná žádné hry, neumí si nic zahrát sami, vymyslet si zábavu sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
4.8.17 14:13
@lecijasek píše:
no vidíš a v tomhle se právě rozcházíme. To já právě považuji za problém dnešních dětí - neumí se zabavit. Pokud jim nedá někdo zábavu až pod nos a extra nabitý program, tak se nudí. Spousta dětí vůbec nezná žádné hry, neumí si nic zahrát sami, vymyslet si zábavu sami.

To víš že umí. Ale jsou náročnější! Já jsem v tom obecně hodně tolerantní, to si uvědomuju. A má to svoje nevýhody, o tom žádná. Ale má to i jedno výhodu, prostě ti nesežerou všechno :D A to je výzva, ale pro lektory/vedoucí je to prostě mnohem náročnější než dřív.

Pro mě je braní mobilů spíš o tom, že si to ulehčují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
4.8.17 14:26

@Imamother

jenže součástí táborového programu je i osobní volno, kde se ty děti musí zabavit samy, nelze jim diktovat zábavu od budíčku do večerky. Zíkaz mobilů není o ulehčení práce, ale o tom, aby ty děti nesděly celé osobní volno přilepené k mobilu, ale aby se zabavily s kamarády jinak, než řízenou činností.

mimochodem - jak se dítě koukne, co mu kdo olajkuje, kdy je FB legální až od 13 let? Předpokládám, že u 13letého dítěte už se nebudeme bavit o tom, že jede na tábor poprvé a v noci si tajně fňuká do spacáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
4.8.17 14:35
@neumisa píše:
@Imamotherjak se dítě koukne, co mu kdo olajkuje, kdy je FB legální až od 13 let?
:lol: No, tak jednak to není „nelegální“, a druhá věc je, že to nikdo nerespektuje.

Já mám sama s tábory celkem četné zkušenosti, tak vím, že mají děti i osobní volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
4.8.17 14:40
@Imamother píše: :lol: No, tak jednak to není „nelegální“, a druhá věc je, že to nikdo nerespektuje.Já mám sama s tábory celkem četné zkušenosti, tak vím, že mají děti i osobní volno.

no to si jen myslíš, že to není nelegální. Nedávno byla u nás ve škole přednáška od PČR, kde paní moc hezky vysvětlila, jak se nakládá s těmi, kdo pomáhají dětem profily založit. Jediné štěstí je v tom, že se po tom nešlape, dokud se na tom profilu neobjeví nějaký průser. Ale to sem nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
4.8.17 14:46

@neumisa Promiň, ale 8leté dítě si dokáže zcela hravě založit profil samo, i mladší. Že má FB nějaká vnitřní pravidla je pěkné, ale to z toho nedělá nelegální činnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
4.8.17 14:48
@Imamother píše:
@neumisa Promiň, ale 8leté dítě si dokáže zcela hravě založit profil samo, i mladší. Že má FB nějaká vnitřní pravidla je pěkné, ale to z toho nedělá nelegální činnost :)

jasněže dokáže. Taky tam byly sankce pro rodiče, kteří o tom vědí a nezakročí ;) a budeš se divit, jsou i takoví, co respektují i vnitřní nařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
4.8.17 14:49

@neumisa Hm, a jaká sankce a jaký přestupek (nebo trestný čin)? Navíc to velmi těžko těm rodičům dokážeš, u starších dětí okolo 8 a víc už si to vůbec nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
4.8.17 14:51
@Imamother píše:
@neumisa Hm, a jaká sankce a jaký přestupek (nebo trestný čin)?

šetření a dohled sociálky, v závažných případech odebrání dítěte. Tuším, že to patřilo pod zanedbání výchovy. A končím debatu o ne/legálnosti FB, toto sem opravdu nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.8.17 14:51

@Imamother tak promin ale 8leté dítě si založí profil jen když už jako předškolák čuchne k technice - což teda je hrůza..
moje dítě v 8mi letech mít fb určitě nebude..jestli dostane mobil když pujde do školy, tak jen takový který umí psát a volat - určitě né chytrý hned s datama
muj syn má pět let a jsem ráda že si ještě neumí zapnout ani pohádky na youtube..a ani ho to neučím.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
2054
4.8.17 14:52

@neumisa Dobře, ale načala jsi to ty :lol: Promiň, to je dobrý hoax, odebrání dítěte kvůli tomu, že si založilo profil. Safra, půlka dětí mých známých by byla po děcákách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
4.8.17 14:53

@smurfka To je tvoje věc, můj bratr byl první ve škole, který měl přístup k PC pořád (tehdy nebylo ještě běžné, aby měl každý doma počítač), naučil se perfektně anglicky a dnes je IT expert :nevim:

Příspěvek upraven 04.08.17 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
4.8.17 14:53
@Imamother píše:
@neumisa Dobře, ale načala jsi to ty :lol: Promiň, to je dobrý hoax, odebrání dítěte kvůli tomu, že si založilo profil. Safra, půlka dětí mých známých by byla po děcákách.

říkala jsem, že se řeší pouze závažné případy - propagace nacismu, rasismus a tak. A ne, není to hoax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.8.17 14:55
@Imamother píše:
@smurfka To je tvoje věc, můj bratr byl první ve škole, který měl přístup k PC pořád, naučil se perfektně anglicky a dnes je IT expert :nevim:

no muj bracha byl na pc taky furt ( teda ne od první třídy - to ještě počítače moc nebyli )..taky studoval IT a je z něho mimon první třídy..jediné co měl ze života je škola, počítač, spát, později práce počítač hospa..
Nevím k čemu potřebuje mít 8leté dítě fb nebo chytrý mobil..je to děs ta dnešní mládež, jen čučí do mobilu, venku z něho poslouchají hudbu, nic nehrají, nepovídají si.. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi