Černé pupínky v uších u děvčat 10let

168
27.7.17 16:27

černé pupínky v UŠÍCH u děvčat 10let

Ahoj mamky,
dcera má v uších asi přes rok takové černé pupínky
(jako máme my dospěláci na nose, tak ale velké),
má jich tam tak 20 v každém uchu! 8o
Když je napařená z vany, snažím se jí to opatrně tamponkama vymáčknout,
ale nejsou to jen ty černé tupky, ale opravdu velké černé
(jako je hlavička od špendlíku).
Pamatuji si, že jsem je jako pubertacka měla taky, ale takhle velké?
Ještě zhruba tak jednou do týdne se jí až jakoby „uzrají“ a čekáme,
až jdou téměř sami vymáčknout jen s malinkou pomocí.
Je mi jí líto, protože jako holce se jí můžou později ve škole smát
(zatím to tam asi nikdo neřeší, ale vypadá to hrozně v deseti letech). Čekala bych to tak u 14letého kluka :?
Na nose se jí taky tak od 8,5 let dělají, ale to jsou drobounké a není jich tolik, v uších to úplně svítí :?

Mají to i vaše holky???
Jak to řešíte???

Ještě mě napadla nějaká kosmetička co nám poradí,
ale nechci to řešit takhle s dcerkou,
aby z toho neměla nějaké mindráky nebo něco
(ještě vidím trošku jako výhodu, že si vlastně do ucha ani nevidí,
takže neví jak to je škaredý,
ale vidí to bohužel druhý)
Ještě mě zajímá, od kdy jste kupovaly svým děvčatům takové ty čistící pletové vody, nemyslím vyloženě peelingy, ale jen třeba že by si tak jednou týdně přečistila pletovou vodou, třeba od garnieru atp,
to myslím zase kvůli těm drobným pupínkům na nose a bradě…

Všem díky za každou radu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4224
27.7.17 16:54

Pokud má tyto problémy nebála bych se začít s pravidelným používáním kosmetiky, neublíží a do budoucna to bude jen plus. Asi bych ale raději investovala do kvalitní kosmetiky, třeba něco z lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
27.7.17 19:14

Moje desetiletá dcera je má v jednom uchu, ale ne až tak moc. prostě to nechávám být, občas zkusím vyškrábnout, jestli půjdou ven. Jinak na nose má drobné černé tečky také, používá na to hydratační micelární vodu od Yves rocher. Zdá se mi, že relativně zabírá. Já se snažím u takhle malé holky jít spíš cestou přírodnějších variant než klasické kosmetiky z drogerie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
27.7.17 19:54
@nozu píše:
Moje desetiletá dcera je má v jednom uchu, ale ne až tak moc. prostě to nechávám být, občas zkusím vyškrábnout, jestli půjdou ven. Jinak na nose má drobné černé tečky také, používá na to hydratační micelární vodu od Yves rocher. Zdá se mi, že relativně zabírá. Já se snažím u takhle malé holky jít spíš cestou přírodnějších variant než klasické kosmetiky z drogerie.

Taky nam to zacalo jen troskou a v jednom uchu, ale teprve ted behem pul roku se nam to rozjelo.
Myslim si, ze nam ty nase slecny jdiu pomalu do puberty.
Uz zacina byt i pekne drza a to vzdy byla takova poslusna, nikdy moc neodmlouvala a je to horsi a horsi.
No nebyly jsme jine… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
27.7.17 22:11

@00000000 no o pubertě mi ani nemluv. Už teď má občas pocit, že ji přetrhnu jak hada. Moje nervy :mrgreen: 8) Ale musíme to společně zvládnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
27.7.17 22:27

Taky mame uhriky v uchu u devitilete-,naparit je dobra vec, ale zbytecne bych se s nimi nemazlila. Staci vzit zapalky a bez napareni vymacknout, jde to jak po masle. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
27.7.17 23:33
@dyňa píše:
Taky mame uhriky v uchu u devitilete-,naparit je dobra vec, ale zbytecne bych se s nimi nemazlila. Staci vzit zapalky a bez napareni vymacknout, jde to jak po masle. :palec:

Nechci ji ufelat v usich bolaky, uz takhle ji to neni prijemny a kdyz ji omylem vice zmacknu, tak potom dlouho nechce na usi ani sahnout.
Je to zrovna takovy blby misto :nevim: ma to vsude i nahore v tech zahybech, kam se opravdu tezko dostanes :? Vetsinou ji to mackam kdyz ma opravdu na to naladu, nikdy ji do toho nenutim.
Pak ji to jeste vypalim slivovici :palec: Je to trapeni s tema pupinkama, ale ma jich opravdu pozehnane a to v obou usich uplne vsude.
Zacal se ji delat i vzadu vev itr jako kdyz si cisti tamponkem usi, tak u toho nekdy i knoura, ze se ji tam dela zase novy :(
Vim jak je bolestive, kdyz se dela treba v nose a to boli treba tyden nez uzraje.
Ty hormony opravdu delaji neplechy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
28.7.17 00:58

@00000000 určite ji na to nedávej slivovici, ta ji to možná vypáli ale to je tak všechno. Kup v lékárně tea tree olejicek a tím ji to ošetřuj po tom co to vymackate. Nejlépe opravdu pokud mackas po napareni ve vane, to platí pro všechny pupinky. Kosmeticka taky obličej nejdřív zmekci, aby kůži nemackala násilím. Mamka je kosmeticka, tak o tom něco vím. Snad se ji to brzy spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
28.7.17 08:16
@Peta02 píše:
@00000000 určite ji na to nedávej slivovici, ta ji to možná vypáli ale to je tak všechno. Kup v lékárně tea tree olejicek a tím ji to ošetřuj po tom co to vymackate. Nejlépe opravdu pokud mackas po napareni ve vane, to platí pro všechny pupinky. Kosmeticka taky obličej nejdřív zmekci, aby kůži nemackala násilím. Mamka je kosmeticka, tak o tom něco vím. Snad se ji to brzy spraví.

Myslim mazani slivovici az po tom vymacknuti, aby se ji to jako nezanitilo, tak jsem to myslela.Diky za radu, dnes jdu zrovna do lekarny :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.7.17 08:37

Vzala jsem dceru (skoro 10) ke své kosmetičce kvůli černým tečkám (na nose a na bradě). Taky radila čistit, až vyleze třeba z vany a pleť bude napařená, a učila ji, jak si obličej denně čistit tamponky s micelárkou.

Ad slivovice - to bych nedělala. Alkohol vysušuje a pokožka se začne ještě více mastit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
28.7.17 09:14
@lapagerie píše:
Vzala jsem dceru (skoro 10) ke své kosmetičce kvůli černým tečkám (na nose a na bradě). Taky radila čistit, až vyleze třeba z vany a pleť bude napařená, a učila ji, jak si obličej denně čistit tamponky s micelárkou.Ad slivovice - to bych nedělala. Alkohol vysušuje a pokožka se začne ještě více mastit

Diky :palec:
Jsem rada za kazdou radu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
28.7.17 09:16
@lapagerie píše:
Vzala jsem dceru (skoro 10) ke své kosmetičce kvůli černým tečkám (na nose a na bradě). Taky radila čistit, až vyleze třeba z vany a pleť bude napařená, a učila ji, jak si obličej denně čistit tamponky s micelárkou.Ad slivovice - to bych nedělala. Alkohol vysušuje a pokožka se začne ještě více mastit

Jeste se zeptam, myslite mineralkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.7.17 10:09

Ne, myslím micelární vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
28.7.17 12:55