Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Čau holky, přemýšlím nad tím, že bych si nechala odstranit vystouplé znaménko, co mám u nosu. Znaménko je neškodné, nevím jestli laser nebo vyříznout. Myslíte, že jít na ten zákrok teď v únoru už je moc pozdě? A jak u vás probíhalo hojení? Zahojilo se to hezky nebo tam zůstal nějaký “kráter” nebo jizva? Nechci, aby to pak vypadalo ještě hůř než předtím.
Příspěvek upraven 14.06.23 v 16:08
Švagrová si nechala laserem vypálit znamínko nad hrudní kostí, ve výstřihu a vznikl jí tam hnusný kráter. Dost litovala, že to nenechala radši vyříznout a sešít. Vypadalo to podstatně hůř než předtím.
@Lil Kitkatt píše: Švagrová si nechala laserem vypálit znamínko nad hrudní kostí, ve výstřihu a vznikl jí tam hnusný kráter. Dost litovala, že to nenechala radši vyříznout a sešít. Vypadalo to podstatně hůř než předtím.
aha tak to půjdu radši na klasiku vyříznutí
Příspěvek upraven 12.02.23 v 20:15
@Lil Kitkatt píše: Švagrová si nechala laserem vypálit znamínko nad hrudní kostí, ve výstřihu a vznikl jí tam hnusný kráter. Dost litovala, že to nenechala radši vyříznout a sešít. Vypadalo to podstatně hůř než předtím.
Já jsem si zase naopak nechala vyříznout znaménko na stejném místě a stejně taky vznikl hnusný kráter (keloidní jizva). V tom výstřihu je to prostě problematické místo. Nicméně jsem si pak zašla asi 3× na laser a už to je hezké.
Holky a myslíte, že teď už je pozdě na takový zákrok? Prý kvůli slunečnímu svitu pak ![]()
Velkou bradavicku na obličeji jsem si nechala vyriznout. Dva stehy, ty jsem si pak vyndala sama. Není tam vidět nic. A pak ještě jednu malou, jeden steh. U té už ani nevím, kde byla.
Kožní mi to chtěl vypálit a varoval, že z tak velké bradavice budu mít stejně velkou jizvu, že to jinak nejde, že to vizuálně nebude lepší. Nakonec jsem si to nechala udělat na očním vyriznutim (bylo to hned u oka). A super.
Nechala jsem si v obličeji vyříznout 2 znaménka na plastice. I když se hojím keloidně, v obličeji vůbec nic poznat není. Navíc znaménko pošlou na histologii, jestli třeba rakovinově nebujelo. Díky tomu člověk ví, jestli se nemá případně léčit.
K tomu slunci - rozhodla bych se podle toho, jak je to velké. Jinak v našich končinách toho UV ještě pár měsíců mít moc nebudeme. Ze začátku jsem to měla pod náplastí, pak normálně krém s UV. Stačil by i BB krém s UV.
Byla jsem taky na vyříznutí většího vystouplého znamínka u nosu. Jizva není vůbec vidět. A bylo to taky v únoru. Jen jsem šla s obličejem raději na plastickou chirurgii, normálně to vyřízli…