Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost s vyzvedáváním vysvědčení pro dítě dříve? z důvodů, že na konci června jedeme na dovolenou, potřebujeme dostat vysvědčení tak o 2 či 3 dny dříve, zajímá mě zda je to možné, jestlipak už to někdo zkoušel? ![]()
Vysvědčení nechceme vyzvedávat až v září, proto se ptám pouze na to, zda je možné ho vydat dřív, díky.)
To myslím nejde, ale lze domluvit vyzvednutí např. po návratu z dovolené, ve škole vždycky někdo je. Já si ho takhle někdy ve druháku nebo třeťáku vyzvedával, když se mi nechtělo poslední týden do školy ![]()
Ja si pamatuju, ze u nas to davali detem driv, i na stredni a to je 7 let zpatky..
Ahoj, u nás to možné není a když si nemohlo dítě přijít pro vysvědčení v den vydání tak mohl přijít rodič, případně mohli přijít ještě týden nebo 14 dnů v červenci a ředitel nebo sekretářka ho vydali.
Pamatuju si, že jsem ho jednou potřebovala dřív (jela jsem na dovču) a učitelka ho nevydala. Je to teda ale asi 15 let zpátky
Jen mi dala do obálky přeložený papír, kam mi napsala, že mám samé jedničky ![]()
Ahoj, máme to už po několikáté děti pomalu vychází a opět jsme napsali p. ředitelce, že 22.6 odlétáme, takže děti vysvědčení dostanou v pátek a není problém. Jen je dobré, napsat to o měsíc dříve, aby ředitelka stihla schválit a třídní vypsal výzo
.
My ho nevydáváme, ale minulý rok jsem ho jedný mamince dala den předem. Nikomu jsem nic nehlásila.
Já nevím jak je to ted, nebo na jiných školách, ale kamarádka na základce vždycky na konci června jezdila na dovolenou a domluvili se předem na předání vysvědčení po příjezdu z dovolené… stačilo se jen domluvit a pokud vím, tak nikdy neměli problém, jezdili takhle snad každý rok, co si pamatuji
![]()
Asi záleží na systému. Musí být po pedag. radě a známky musí být zapsané v programu vysvědčení v pc, odtud se tisknou a několikrát kontrolují. Takže by to znamenalo práci navíc pro třídního, zástupce, ředitele atd. Viděla bych to na ochotě lidí a domluvit se s ředitelkou přímo.
Jinak záleží jak moc předem. Den předem je v pohodě, ptž to už musí být podepsané.
Před 17 lety to šlo
Končila jsem 8.třídu o 14 dní dřív, protože jsme se stěhovali do jiného města a okresu, a mamka tam takhle nastupovala do práce. Vlastně ségra končila stejně.. ta chodila do 2 třídy.
Domluvte se s třídní učitelkou. Musí to být po pedagogické závěrečné poradě, ta se většinou dělá 4 dny před vysvědčením. Hned Ti to pak může vytisknout, podepsat, dát podepsat řediteli a orazítkovat:) Nebo vyzvednout po dovolené, ve škole většinou bývají sekretářky v účtárně.
Tak dcera jde ještě příští týden do školy a pak odjíždíme. Taky vysvědčení dostaneme až po návratu. Sama třídní mi řekla, že to nejde.
U nás se dříve nedává (chtěli jsme o 1 den), tak jsme si pro něj zašli o prázdninách.
Jsem učitelka. Vysvběčení se tiskne a veškeré podklady a náležitosti se předávájí třídním a kompletují až po pedag. radě a doplňovacích zkouškách, takže vysvědčení se tiskne většinou dva dny před vydáváním (tedy u nás). Navíc žádost o uvolnění žáka na dovolenou musí jít u nás přes ředitelku, písemně, nejpozději 14 dnů před dnem nástupu.
Nevyzvednutá vysvědčení se předávají na sekrtetariát, kde je možnost si je v úředních prázdninových hodinách vyzvednout.
Jednou mi (už plnoletý žák) donesl plnou moc pro rovněž plnoletého spolužáka, kde ho zplnomocňuje k vyzvednutí jeho vysvědčení, ověřené. Prošlo to.