Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potrebovala bych poradit, dcera je na viceletem gymnaziu, konkretne v patem rocniku(prvak)
jenze uz si delsi dobu stoji za tim, ze chce odejit na veterinarni skolu, chtela delat prijimacky uz v kvarte( devata trida) ale ja ze ne, ze to gymnazium dokonci
jenze ona zz se vubec nesnazi a proste ze odejde.. Vychazi ji horsi znamky.. Nahlizi se nejak u prijimacich zkousek na vysvedceni v prvaku? Nebo jen ta osma a pulka devate tridy? Tam to mela jeste ok.. ![]()
Snazila sem se obvolat skoly, aby mohla prejit tedka a neztratila rok, jenze maji plno.. Jedina veterina lde by ji vzali je Lanskroun, jenze by musela mit dobre znamky coz mit nebude kdyz se nesnazi
takze jedine reseni je asi zkusit prijimacky.. Jen se proste bojim, ze kdyz bude mit 5 v pololeti tak ji nevezmou..Ma i hodne zameskanych hodin, proste se sekne a breci ze tam nejde ze to tam nesnasi, roznodne nejde o kolektiv-ten maji naopak skvely, poradaji akce i mimo skolu atd..Tak nevim
.
Spis jde o jeji uminenost, ze proste nechce gympl..
Moc dekuju vsem za rady, jsem bezradna ![]()
A když víš, že by ji vzali v Lanškrouně, tak tam ti neřekli, jak to je se známkama a jaký vysvědčení je bude zajímat?
Jinak formulář na přijímačky je stejnej pro všechny a tam je podle mě místo na známky z 8. a půlky 9.třídy. Podle mě mě by jim to mělo stačit.
Ale nemám s tím praktickou zkušenost. ![]()
@Vet98 mno tak pokud už v kvartě chtěla jinam a je na gymplu z donucení, moc se jí nedivím, že na to peče. Zkusila bych se s ní domluvit, že si může podat přihlášku jinam, ale jen za podmínky, že tenhle rok bude studovat co nejlépe.
btw měli jsme na gymplu taky dva takové, co je na osmiletý. dotlačili rodiče. Jeden odešel na konci druháku opět do prváku a druhá holčina vydržela pod nátlakem rodičů do konce třeťáku a pak na rodiče hodila bobek kompletně, odstěhovala se od nich, našla si školu dle svého gusta a ve chvíli, kdy my jsme šli k prvním státnicím, ona dělala maturitu. Takže za mě nemá smysl ji držet někde, kde nechce být. Teď už bych už jen hledala cestu, jak najít kompromis.
@Izzz píše:
A když víš, že by ji vzali v Lanškrouně, tak tam ti neřekli, jak to je se známkama a jaký vysvědčení je bude zajímat?
Jinak formulář na přijímačky je stejnej pro všechny a tam je podle mě místo na známky z 8. a půlky 9.třídy. Podle mě mě by jim to mělo stačit.
Ale nemám s tím praktickou zkušenost.
Prave ze by nesmela mit 4..coz ten flakac mit bude ![]()
@Vet98 píše:
Prave ze by nesmela mit 4..coz ten flakac mit bude
To ti řekli, jo?
A ona to ví, že se 4 ji tam nevezmou? Tak má ještě čas začít makat. Je fajn, že má vyhlídnutou takovou školu, ještě aby se tam dostala. Lepší než kdyby pekla na školu jen tak. Má cíl. Podpořte ji.
@Vet98 píše:
Prave ze by nesmela mit 4..coz ten flakac mit bude
a nesměla mít 4 v 8, 9 třídě (jakoby zš) a nebo berou vysvědčení posledních 2 ročníku? Mě se zda blbost že by u příjmaček brali všech 8, 9 třídu a u vás jakoby 9 třídu a prvák
@Mi24 píše:
a nesměla mít 4 v 8, 9 třídě (jakoby zš) a nebo berou vysvědčení posledních 2 ročníku? Mě se zda blbost že by u příjmaček brali všech 8, 9 třídu a u vás jakoby 9 třídu a prvák
Nesmela by mit 4 tedka v pololeti aby u nich mohla mohla normalne pokracovat v druhem pololeti prvniho rocniku..
@Vet98 píše:
Nesmela by mit 4 tedka v pololeti aby u nich mohla mohla normalne pokracovat v druhem pololeti prvniho rocniku..
Tak snad má ještě čas zabrat a známky si napravit. Předpokládám, že tohle jsi jí přetlumočila.
Jako jestli ti za to ten gympl stál ![]()
@Vet98 píše:
jo takhle já myslela že by normal začínali..tak bud říct holčině situaci a zamaka na 3 se to stahnout da docela v poho a nebo se zeptat ve škole zda by ještě nevzali přihlašku (nevím do kdy se posíla ze školy jsem dost dlouho) a at jde normal k přijmačkam a v zaří začne prvakem ( bude mít ztracenej jen rok to se ještě dá)
@Vet98 píše:
Takže by přešla do prváku tam? Ještě teď? Bez přijímaček? Nebo by je dělala nějak dodatečně? To nechápu.
@Vet98 Na přihlášku na jakoukoli střední školu (kromě umělecké) se píší známky z 8. ročníku a 1. pololetí 6. třídy…což podle tvého textu měla ještě známky lepší.
@Izzz píše:
Takže by přešla do prváku tam? Ještě teď? Bez přijímaček? Nebo by je dělala nějak dodatečně? To nechápu.
tedka by normalne prestoupila ze stredni na stredni od pololeti a udelala by srovnavaci zkousky, za predpokladu, ze by mela pekne vysvedceni, coz s tim ze rupe z matiky nevim nevim.. ![]()