Za jak dlouho se uleví alergikovi na BKM?

214
7.12.14 21:35

Za jak dlouho se uleví alergikovi na BKM ?

Prosím, máte někdo zkušenost, za jak dlouho se zlepší stav dítěte (častá stolice, nevolnosti, zvracení), alergika na BKM po úplném vysazení mléka? Mám alergika, 9 let, má povolené mléko do 150ml, ale v poslední době má potíže, zkusím mléko zase vysadit úplně, ale nevím, jak dlouho mám čekat, že se něco projeví, abych nezanebala případně jiný problém. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1907
7.12.14 21:51

AHoj, no ja bych pockala asi tak dva tydny nez se zazivani srovna. Zalezi jak silna ta alergie je. Pokud budou obtize pretrvavat je mozne, ze vadi i neco jineho. Dcera ji mela asi do dvou let, ale bylo mi receno, ze se muze kdykoli vratit. Jinak je pri teto alergii dobre jist mak obsahuje hodne vapniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.14 21:54

Já mám BMK, celiakií 6 let, mliko pul roku. Při striktním dodrz. diety mi bylo lip asi po 14 dnech. O dost lip jsem se cítila asi po 2 měsících. Ale ted mám zase nejake problémy…asi prestavam snaset lusteniny :'(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85478
8.12.14 06:42

@zajicovic rekla bych nejdriv 2-3 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.12.14 06:51

@zajicovic u nás cca týden až dva. Ale nechápu tu povolenou hranici - mám jen o chlup mladšího, mléko je stále tabu, dr říkala, že jakékoliv malé množství zbytečně dráždí organizmus :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
8.12.14 07:11

@martina.se Nevim, na gastru v Brně nám řekli, že úplně vyloučit už se nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85478
8.12.14 08:00

@zajicovic jo to mi rekli na alergologii taky, ze podle novych studii si na to telo postupnymi davkami zvykne, v mem pripade na to kaslu, mleko mi vubec nechybi, jsou jine zdroje vapniku, stejne se z mleka spatne vstrebava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.12.14 16:18
@zajicovic píše:
@martina.se Nevim, na gastru v Brně nám řekli, že úplně vyloučit už se nedoporučuje.

já u kluka mléko nasadit, tak je chudák :think: netoleruje syrové ani ve stopovém množství :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
8.12.14 16:22

@martina.se no mozna to ma ten muj chudinka taky tak, jenze porad nejake dostava… Jidlo ma rad, ale miva obdobi, kdy je mu spatne po jidle, na ktere mel zrovna chut, porad je na zachode a nekdy se vecer pozvraci. Coz neni normalni - ale nebyva to vylozene po jidle s mlekem - proste tak nejak ne po konkretnich jidlech, ale spis v nejakych pro me spatne vysledovatelnych obdobich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.12.14 16:24
@zajicovic píše:
@martina.se no mozna to ma ten muj chudinka taky tak, jenze porad nejake dostava… Jidlo ma rad, ale miva obdobi, kdy je mu spatne po jidle, na ktere mel zrovna chut, porad je na zachode a nekdy se vecer pozvraci. Coz neni normalni - ale nebyva to vylozene po jidle s mlekem - proste tak nejak ne po konkretnich jidlech, ale spis v nejakych pro me spatne vysledovatelnych obdobich.

těžko říct.. já to hlídám. Kluk snese mléko tepelně upravené, smetanu taky, takže stačí hlídat, ať není jídlo z toho a je to good. Ale na začátku nesnesl ani stopová množsví mléka nebo smetany, to fakt v ničem, bylo to šílený :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí