Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bibi88 a co spíš trubky/stoupačky, když mají po rekonstrukci neteče to někde tam? Samozřejmě by to měli napravit oni, ale třeba o tom ani neví.. Sousedům nad námi když vyměňovali kohouty na stoupačkách tak to blbě utáhly a taky nám „vytopili“ WC naštěstí nic velkého, ale nepříjemné to bylo a kdyby to neproteklo k nám tak o tom ani neví..
My taky takhle neustale vytapeli sousedku. Byli jsme v najmu takze resil vlastnik bytu. Zatykalo za sprchac. Takze oprava a vse se zdalo byt chvili dobre, zacalo to pekne vysychat, zanedlouho mokro znovu. Prislo se na to, ze prosakuje trubka kdesi ve zdi. Nastesti jsme se domluvili, ze se brzo stehujeme do vlastniho a majitel byl ochotny par mesicu pockat s bouranim. Jak to dopadlo nakonec uz nevim
Jak to řešit, neporadím. Ale když jsem jednorázové vytopila nás dům, tak i přes intenzivní sušení byly zdi mokré ještě půl roku a fleky zůstali až do přemalování.
No stoupačky jsou na druhé straně. Z téhle strany právě není žádná trubka. Jen zeď. @Kristyna.Vechtova
ale ještě se na to tedy zeptám. ![]()
@hapolda no právě že to třeba zmizí týden nic. A pak se flek objeví znovu třeba na 3 dny pak zase týden nic. Tak já už nevím. Zaráží mě i ta „nepravidelnost“ ![]()
Ale tohle vůbec nemusí být z trubek. Není možný, aby vám tam zatíkalo ze střechy? Ve zdi může být spára a ta může vést vodu celkem dlouho než se objeví na povrchu. Už jste to hlásili správci domu?
Správci jsme to hlásili. Šli jsme za sousedy. Ta nám řekla že o problému ví. A že budou dělat rekonstrukci. I po rekonstrukci je na zdi tohle… viz foto. A že střechy to nebude. Bydlíme v přízemí.
@bibi88 tak znovu za správcem a prudit a prudit dokud se to nezačne řešit. Od toho tam správce je. Pokud jste v paneláku, může to být třeba i z bytu dvě patra nad vámi.
@bibi88 ahaa, no tak to už nevím, ale jak radí @Janli prostě bych prudila správce - to se přeci musí řešit, může být problém někde uvnitř domu a to by ho přeci mělo zajímat..
Tak už ho to zajímá… včera jsem přišla na to ze nám v koupelně ze stropu prosakuje voda… tak jsem zvědavá kdy se to propadne…
Vezměte si tam stavaře, který bude mít stavební dokumentaci k domu. Ten může zjistit odkud je pravděpodobná závada. Nemusí se vyloženě jednat o sousedovu koupelnu. Ve zdi může být kdekoliv prasklá trubka, což sousedi nemuseli při rekonstrukci zjistit a nemusí se jednat o „jejich“ závadu. Dohodněte se se správcem SVJ a nahlaste to jako závadu. Opravu by mělo pravděpodobně zaplatit svj.