Topení netopí - co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3861
1.11.18 06:53

Tak máte asi špatný ventil a bude potřeba koupit nový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
733
1.11.18 07:00
:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21483
1.11.18 07:32

a je to odvzdusnene? jinak asi fakt vymenit ventil. a nebo nechat sundany plastovy kryt, aby se cudlik nezasouval. neni tam neco v krytu, co ho zamackava? osobne bych se v tom moc nestourala a zavolala si profika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
1.11.18 19:09

Jestli těleso topilo po otevření ventilu, tak v něm není vzduch a nemá tedy smysl uvažovat o odvzdušnění.
Jestli bylo potřeba kolík vytahovat, tak je zadřený nebo je prasklá pružina. Je potřeba ho vyleštit a mnohokrát rozhýbat, nejlépe s pomocí silikonového oleje, který nerozrušuje gumu. Teprve v případě, když bude zaručeně jisté, že se pohybuje volně a přesto se nevysouvá, by bylo možné uvažovat o prasklé pružině a případné výměně ventilu. Zatím není potřeba nic kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
1.11.18 19:19

Dnes jsem ještě zkusila znovu tim cudlikem zahybat a vysunout a nasroubovala jsem tam hlavici z kuchyne,ktera funguje normalne,aby tedy bylo jiste,ze to neni hlavici.Zatim to topi.
Mám tedy zkusit vypnout a zapnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
1.11.18 19:28

Tomu nerozumím. Jak vypnout a zapnout? Předpokládám, že se bavíme o topení vodou.
Důležité je, aby kolík byl zaručeně volný a aby se sám spolehlivě vysouval. Naopak, na zasunutí je potřeba poměrně velká síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
1.11.18 19:53

Ano,bavime.Myslim,vypnout zapnout topeni.Vcera, když jsem ho vypla, uz se neroztopilo a kolik byl zasunuty uvnitr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
3.11.18 19:36

Buď ho rozhejbat, nebo vyměnit. Jiná možnost není.
Jaké mazadlo jste použila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
4.11.18 07:31

Jasný. Tak uvidím, až se dnes vrátíme domu a zapnu topení, jestli to bude topit. WD-40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.11.18 00:40

Topení si dělá co chce

Zdravím všechny, mám dotaz ohledně topení na elektřinu. Mám v bytě elektro kotel na termostatu se nastaví teplota na jakou chci byt vytopit. Poslední dobou si ale topení dělá co chce i po nastavené teplotě na termostatu topení topí dál až je v bytě ukrutné vedro a nejde to vypnout. :nevim: Když jsem shodila jističe od elektro kotle a vyndala baterie z termostatu topení konečně přestalo topit ale za pár hodin nastal problém, i přes vypnutý elektro kotel a termostat topeni opět začne samovolně topit. Nevíte někdo v čem může být problém a co s tím? Nechci zatím na topení nikoho volat jestli nejde jen o maličkost. Děkuji všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
26.11.18 01:12

Chtělo by to vědět typ kotle a termostatu. I tak se to ale bez měření nedá opravit a doporučovat práci s měřicími přístroji pod napětím na veřejném fóru nelze. Je možné jen změřit napětí baterie. Jinak to svěřit někomu zkušenějšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.11.18 01:19

Hlavně nestrkej sama prsty do elektrickýho kotle. Zavolej opraváře nebo chceš vyhořet?

• Citovat
  • Upravit
5
26.11.18 02:22

@JTom typ kotle i termostatu vim jen to bude nejsip zbytecne sem psat pokud tedy nejde jen o nejakou malou zavadu co bych zvladla odstranit sama :/ ale dekuju za ochotu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.11.18 02:25
@Janli píše:
Hlavně nestrkej sama prsty do elektrickýho kotle. Zavolej opraváře nebo chceš vyhořet?

To samozřejmě nechci jen jsem se informovala zda nejde jen o nejakou drobnou zavadu na kterou opravar nebude nutny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
26.11.18 04:54

Když jsi shodila jističe od kotle a ten přesto začal topit, tak jsi nemyslela silové jističe, ale jen jističe od regulace toho kotle? Nebo co všechno přesně ty jističe jistí?

Napadá mě, že máš buď kotel přepnutý do režimu ručního ovládání (ale to by sis asi všimla) nebo je vadný a trvale sepnutý nějaký termostat. Kotel pak přešel na řízení havarijním termostatem a topí co to dá, jen kdyby byla teplota přes 95 stupňů tak se na nějakou dobu vypne (což taky není úplně správně, havarijní termostat by měl vyžadovat ruční reset, ale občas to tak bývá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný