Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Když jsi shodila jističe od kotle a ten přesto začal topit, tak jsi nemyslela silové jističe, ale jen jističe od regulace toho kotle? Nebo co všechno přesně ty jističe jistí?
Napadá mě, že máš buď kotel přepnutý do režimu ručního ovládání (ale to by sis asi všimla) nebo je vadný a trvale sepnutý nějaký termostat. Kotel pak přešel na řízení havarijním termostatem a topí co to dá, jen kdyby byla teplota přes 95 stupňů tak se na nějakou dobu vypne (což taky není úplně správně, havarijní termostat by měl vyžadovat ruční reset, ale občas to tak bývá).
@Jar Jar píše:
Když jsi shodila jističe od kotle a ten přesto začal topit, tak jsi nemyslela silové jističe, ale jen jističe od regulace toho kotle? Nebo co všechno přesně ty jističe jistí?Napadá mě, že máš buď kotel přepnutý do režimu ručního ovládání (ale to by sis asi všimla) nebo je vadný a trvale sepnutý nějaký termostat. Kotel pak přešel na řízení havarijním termostatem a topí co to dá, jen kdyby byla teplota přes 95 stupňů tak se na nějakou dobu vypne (což taky není úplně správně, havarijní termostat by měl vyžadovat ruční reset, ale občas to tak bývá).
No mam jistice rozdelene klasika jak to byva plus tam je jistic primo na el. kotel ten jsem shodila a kotel je jakoze vypnuty ale i presto se treba za dve hodiny rozjede topeni a topi to treba az na 30°C a pak to zase prestane, nekdy to netopi treba cely den a jindy zase kazdou chvilku
@Irena94 píše:
No mam jistice rozdelene klasika jak to byva plus tam je jistic primo na el. kotel ten jsem shodila a kotel je jakoze vypnuty ale i presto se treba za dve hodiny rozjede topeni a topi to treba az na 30°C a pak to zase prestane, nekdy to netopi treba cely den a jindy zase kazdou chvilku
Aha, takže nevíš
(pardon). Zkus toho servisáka nebo elektrikáře, ať se na to podívá ![]()
@Jar Jar píše:
Aha, takže nevíš(pardon). Zkus toho servisáka nebo elektrikáře, ať se na to podívá
Tak ja se v tom nejak nevyznam
radsi zkusim no ale dekuji
Ahoj, mate někdo zkušenost s tímto problémem? Bydlím v paneláku v předposledním patře, po výměně ventilu v celém domě mi netopi topení ani v jedné místnosti (při zapnutí topí jedno žebro a ozývají se zvuky tekoucí vody). Topenar neustále říká ze jediné co pomůže je, ze sousedka nade mnou odvzdusni topení (u mě to nelze), jenže už to u ni odvzdusnovali 2× a vůbec to nepomohlo. Začíná tu být fakt zima, mám malé dítě a začínám být zoufalá.. nesetkal se s tímto někdo? V domě jsem jediná s tímto problémem
@Anonymní píše:
Ahoj, mate někdo zkušenost s tímto problémem? Bydlím v paneláku v předposledním patře, po výměně ventilu v celém domě mi netopi topení ani v jedné místnosti (při zapnutí topí jedno žebro a ozývají se zvuky tekoucí vody). Topenar neustále říká ze jediné co pomůže je, ze sousedka nade mnou odvzdusni topení (u mě to nelze), jenže už to u ni odvzdusnovali 2× a vůbec to nepomohlo. Začíná tu být fakt zima, mám malé dítě a začínám být zoufalá.. nesetkal se s tímto někdo? V domě jsem jediná s tímto problémem
A té sousedce nad tebou to topí dobře?
@meduzza píše:
A té sousedce nad tebou to topí dobře?
Prý ano. Což je divné protože kdyby to bylo zavzdusnene tak by ji to přece taky netopilo nebo ne?
Hezký večer, po zkušenostech je opravdu nejspíše zavzdušněné topení, problém je, že odvzdušnění nad vámi je neúspěšné, jelikož topení běží a vzduch nemá dostatečnou sílu aby přetlačil obíhající vodu. chtělo by to někoho šikovného, kdo u vás zavře ventily a opatrně odpustí vzduch přes připojovací šroubení.
@kubiks píše:
Hezký večer, po zkušenostech je opravdu nejspíše zavzdušněné topení, problém je, že odvzdušnění nad vámi je neúspěšné, jelikož topení běží a vzduch nemá dostatečnou sílu aby přetlačil obíhající vodu. chtělo by to někoho šikovného, kdo u vás zavře ventily a opatrně odpustí vzduch přes připojovací šroubení.
Jako přímo u mě na topení odpustí nějak vzduch? Tady ale odvzdusnovaci ventil u mě bohužel není
Není, to já vím, proto píšu že to chce někoho šikovného, kdo povolí šroubení u ventilu a opatrně odpustí vzduch. ano, je to trošku náročnější
Obrátil bych se na majitele/správce domu s řádnou reklamací. Povolovat svépomocí šroubení u kdovíjak starých otopných rozvodů by vůbec nemuselo dopadnout dobře.
@Elnc píše:
Obrátil bych se na majitele/správce domu s řádnou reklamací. Povolovat svépomocí šroubení u kdovíjak starých otopných rozvodů by vůbec nemuselo dopadnout dobře.
Neustále správci volám, ten vola topenari a topenar odvzdusnuje u sousedky nahoře, která už mě nenávidí.. a nepomáhá to
jsem fakt už zoufalá.
@Anonymní píše:
Jako přímo u mě na topení odpustí nějak vzduch? Tady ale odvzdusnovaci ventil u mě bohužel není
To je právě ten problém že tam ten ventil není…vzduch se dostal ven ze stoupacek ale ne z topných těles u vás v bytě…
Pak to chce sepsat písemnou reklamaci a zaslat přímo majiteli domu, když správce zjevně nekoná. Nebo koná tak, že to k ničemu nevede.
@Elnc píše:
Pak to chce sepsat písemnou reklamaci a zaslat přímo majiteli domu, když správce zjevně nekoná. Nebo koná tak, že to k ničemu nevede.
My jsme všichni majitele domu, jsme SVJ
achjo.. já fakt už nevim co mám dělat, no zítra mu zase budu volat