Vytékající baterie

Romča55
15.5.24 10:44

Vytékající baterie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co by se stalo kdyby mi dítě olízlo vytékající baterku?
Má hodně hraček co mají v sobě baterii, tak by mě zajímalo kdyby začali vytékat a on by to olízl z hračky nebo z rukou co by se stalo.
A v případě otravy za jak dlouho se to projeví?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20889
15.5.24 10:48

Určitě to nevytece tak, aby to teklo z té hračky ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romča55
15.5.24 10:54

@Cenarius před pár dny jsem dala prát velkého medvěda a dneska začal hrát, vůbec jsem nevěděla že tam je nějaké zařízení. Tak mám strach, že z toho poteče baterka, pral se 2× na 60. Zařízení jsem v něm vůbec nenahmatala. Tak nevím jestli to mám raději vyhodit :nevim:
Nechci nějak ohrozit děti, mám 2leteho a měsíčního syna.

• Citovat
  • Upravit
27636
15.5.24 10:55

To olízlo tu vyteklou baterku a nebo si jen hrálo s tím medvědem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romča55
15.5.24 10:59

@ka2ka jen si s nim hrálo a ptám se co by se stalo kdyby náhodou.

• Citovat
  • Upravit
27636
15.5.24 11:13
@Romča55 píše: Více

tak by to byl prů ser

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LC0
28
15.5.24 11:27

To by byl menší problém. Ten materiál se neodborně nazývá bateriová kyselina (v angličtině to zní líp), je to směs různých nebezpečných materiálů.

Alkalické baterie (např. AA, AAA baterie):

Elektrolyt: Hydroxid draselný (KOH) nebo hydroxid sodný (NaOH). Tyto látky jsou silně alkalické (zásadité) a mohou způsobit podráždění kůže a očí.
Další látky: Zinek (zinkový prášek nebo zinkový kov) a mangan (oxid manganitý).

Dítě by neumřelo, směs má nechutnou pachuť a nejspíš by to hned odhodilo. Nadšené by ale nebylo a bylo by dobré poradit se s lékařem. Myslím si, že byste si všimla, že to olízlo, protože by začalo brečet s vyteklou baterií v blízkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30553
15.5.24 11:34

Pominu fakt, že jsem nikdy vytékající baterii ještě neviděl. Jak se případně dítko dostane k takové baterií? :think: V hračkách musí být zakrytá krytem a jestli mu nedáváš doslova 9V baterky na hraní, tak to moc nechápu. Šance se opravdu blíží k nule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romča55
15.5.24 11:36

@LC0 Děkuji, trošku mě to uklidnilo

• Citovat
  • Upravit
Romča55
15.5.24 11:52

@Lorre na hraní baterky nedostává, ale prostě jsem dost starostlivá máma a občas mám dost silné obavy. Občas si vezmu něco do hlavy a mám prostě děsný strach. Dneska mě opravdu vyděsili baterky ve vyprané hráčce. Tak jsem se chtěla poptat co a jak :(

• Citovat
  • Upravit
5919
15.5.24 11:54

A ty jsi nevěděla že hračka hraje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LC0
28
15.5.24 11:54

Být starostlivý rodič není chyba, a právě k dotazům které máte na mysli to tady slouží. Zavedl se tady ale trend, že některé maminky okecávají situaci a jejich dítě třeba baterii už olízlo (v případě tohoto tématu). Proto jsme tak zvědaví a ptáme se na detaily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romča55
15.5.24 12:00

@mamule42 vůbec jsem to netušila, hračku jsme od někoho dostali

• Citovat
  • Upravit
Romča55
15.5.24 12:06

@LC0 Děkuji, kdybych samozřejmě viděla na hráčce nějaký známky baterie tak bych sem ani nepsala a hned jela do nemocnice. Každopádně už to jsou asi 3 nebo 4 hodiny co si s ní hrál a já na ni sáhla a nikomu nic není. Tak snad to bude v pořádku a do budoucna se nikomu nic nestane.

• Citovat
  • Upravit
24642
15.5.24 12:21

Hele logicky, když to hraje, tak jsou baterky v cajku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí