Vytírací systém-poradíte?

583
13.10.06 21:47

Vytírací systém-poradíte?

ahoj, snad nezakládám diskuzi, kt. už tu byla, ale hledala jsem, nenašla.
Poslední dobou mě hroozně štve vytírání. Pořád přemýšlím nad nějakým vytíracím systémem, co není jen hadr a koště. Už jsem několikrát koukala v obchodech, ale nemůžu se rozhodnout co koupit. Moje požadavky:

aby bylo možné vytírat dlažbu i plovoucí podlahy -tj. kvůli dlažbě aby to nebyla jen rovná plocha, ale nějaké „kartáčky“, které projedou i spáry, kvůli plovoucí podlaze-aby to šlo hodně vyždímat

snadno dostupné náhradní části -abych pak nemusela všechno vyhodit jen kvůli tomu, že neseženu náhradní mop

sklopná / ohebná ná:,–(a , tj. aby bylo možné vytřít např. pod postelí když je méně místa kolem - tady bych asi ustoupila, ale pokud by se takový našel, budu ráda.

Jednou jsem si koupila, poměrně levný - asi za 300, nebyl k tomu potřeba speciální kýbl, ale byla tam taková houbička, co se brzy odtrhla, dala jsem novou, za chvíli byla zase zničená. A dlažbu to jen tak „přelízlo“, nebylo to k ničemu :(

můžete si prosím udělat čas a napsat mi jaký systém používáte vy? značka, název? a jaké jsou jeho +/-? díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
13.10.06 22:40

Ja mam Leifheit picobello:
http://www.superdiskont.cz/…-picobello-m-[id-56551].html

Mame dlazbu, plovouci podlahu a parkety. Doma chodime v botach, tak uklizime celkem casto. Jedine co me stve, je ze nejde moc dobre vyzdimat, takze podlaha dlouho schne. Jinak spokojenost.

Tana

• Citovat
  • Upravit
583
14.10.06 10:43

moc díky za reakci, vypadá pěkně-akorát tam píšou, že jsou tam hubky pro různé druhy podlah-to vyměňuješ? a když to nejde vyždímat-té plovoučce to nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.10.06 13:52

vileda

Leifheit picobello - to jsem si nekoupila, neboť jsem si to zkusila u známé vyždímat a to na mne nebylo - jde to moc ztěžka, ale ona má jinou sílu (velikou), tak je možná spokoj, už jsem se pak neptala a tenkrát to měla zrovna koupené …

Já mám mop http://www.viledacz.cz/index.php?…
a kýbl http://www.viledacz.cz/index.php?…

a nemůžu si vynachválit, ale nejdřív luxuji a pak teprve stírám. Jinak by se strašně chuchvalce prachu a vlasy a drobečky do toho motaly a moc by se nevytřelo. V botech doma nechodíme, jen u vstup. dveří jsou kaminky a písek. Všude mám bezprahové PVC, tak jedu z místnosti do místnosti.Nevím ale, co by to dělalo na tvých dlažbách apod.

A na schody v bytovce používám http://www.viledacz.cz/index.php?…
ale taky nejdřív zametu.

Prostě ruce v kýbli už nemáchám !!!

A na jakýkoliv jiný úklid doporučuji cokoliv za hadříky, co jsou na způsob „švédských utěrek“, již je toho hodně na výběr v drogeriích apod. a moc to nestojí, vypere se to. Stará trika a tepláky, to už proboha ne!

Ahoj Alena

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.10.06 14:08

Holky, já jsem asi nešikovná :? ale neumím vytírat s mopy atd. :cry: Respektive mám pocit,že pokud nevytřu v ruce, tak to není ono 8O No děsný…tak to řeším tak, že jednou mop, jednou ruce.

Proto by mě zajímalo - co rohy? Jak se vám vytíraj? nezůstávaj tam drobky, prach?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.10.06 17:54

?

Ty ještě nemáš mimi, viď? Taky jsem byla dřív taková.
Základem je nejdřív vyluxovat (v bytě) nebo zamést (na společné chodbě v bytovce) a pak teprve vytírat, jinak se to patlá a trvá to dlouho a výsledek je stejně neuspokojivý.
Kvůli dokonalosti je pak možné, např. před nějakou důležitou návštěvou, vzít hadr a ty rohy a jiná komplikovaná místa dotřít ručně. Ale když budeš předem luxovat, tak se Ti nebudou tolik žmolky dělat a ruční vytírání bude třeba opravdu velmi málo často - pokud tedy nejíte na zemi :-)

Už rozumím tomu, když se řekne, že po úklidu byt vydrží (s dětmi) tak půl hodinku OK. Bez dětí to kdysi vydrželo i 3-4 dny :-)

• Citovat
  • Upravit
583
16.10.06 13:13

já taky vždycky předtím luxuju, na sklepy a vstupní prostor používám hadr, tam je fakt binec a určitě bych tam mop nebrala, škoda ho..
prahy taky nemám, jela bych z jedné místnosti do druhé
Včera jsem to zase v obchodě zkoumala a jsem fakt nerozhodná..
jo, a rohy neřeším, odtud to vyluxuju a je tam poměrně čisto.

staré hadry a tepláky-to by mě ani nenapadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.10.06 22:49

?

mne by zase nenapadlo, že je mopu škoda na vytírání… :-)

• Citovat
  • Upravit
41
1.11.06 11:07

máme taky „viledu“ – „hard“ má na suché stažení prachu, na mokré (kýbl má ždímátko) - používáme dva (jeden na plovoucí a druhý na dlažbu), ná:,–(a je zasouvací, dobrý kloub a snadná výměna „hadrů“

teď máme vysavač Philips Marathon (bezsáčkový), který má nástavec na leštění dřevěných podlah - takže vysát a pak vytírat (dřív jsem to ještě stahoval tím suchým, protože normální lux tam nechal tolik prachu, že jsem se až divil, ale s tímhle nástavcem na vysavači už to není nutné :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
1.11.06 12:29

to anonym: ve sklepě se často dělá s cementem, spárovačkou, běhá tam pes - to by mop asi moc dlouho nevydržel, tak jsem to myslela

moc díky za vaše rady, nakonec jsem v globusu v akci koupila piccolo s kýblem, zatím jsem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí