Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, snad nezakládám diskuzi, kt. už tu byla, ale hledala jsem, nenašla.
Poslední dobou mě hroozně štve vytírání. Pořád přemýšlím nad nějakým vytíracím systémem, co není jen hadr a koště. Už jsem několikrát koukala v obchodech, ale nemůžu se rozhodnout co koupit. Moje požadavky:
aby bylo možné vytírat dlažbu i plovoucí podlahy -tj. kvůli dlažbě aby to nebyla jen rovná plocha, ale nějaké „kartáčky“, které projedou i spáry, kvůli plovoucí podlaze-aby to šlo hodně vyždímat
snadno dostupné náhradní části -abych pak nemusela všechno vyhodit jen kvůli tomu, že neseženu náhradní mop
sklopná / ohebná ná:,–(a , tj. aby bylo možné vytřít např. pod postelí když je méně místa kolem - tady bych asi ustoupila, ale pokud by se takový našel, budu ráda.
Jednou jsem si koupila, poměrně levný - asi za 300, nebyl k tomu potřeba speciální kýbl, ale byla tam taková houbička, co se brzy odtrhla, dala jsem novou, za chvíli byla zase zničená. A dlažbu to jen tak „přelízlo“, nebylo to k ničemu ![]()
můžete si prosím udělat čas a napsat mi jaký systém používáte vy? značka, název? a jaké jsou jeho +/-? díky moc.
Ja mam Leifheit picobello:
http://www.superdiskont.cz/…-picobello-m-[id-56551].html
Mame dlazbu, plovouci podlahu a parkety. Doma chodime v botach, tak uklizime celkem casto. Jedine co me stve, je ze nejde moc dobre vyzdimat, takze podlaha dlouho schne. Jinak spokojenost.
Tana
moc díky za reakci, vypadá pěkně-akorát tam píšou, že jsou tam hubky pro různé druhy podlah-to vyměňuješ? a když to nejde vyždímat-té plovoučce to nevadí?
Leifheit picobello - to jsem si nekoupila, neboť jsem si to zkusila u známé vyždímat a to na mne nebylo - jde to moc ztěžka, ale ona má jinou sílu (velikou), tak je možná spokoj, už jsem se pak neptala a tenkrát to měla zrovna koupené …
Já mám mop http://www.viledacz.cz/index.php?…
a kýbl http://www.viledacz.cz/index.php?…
a nemůžu si vynachválit, ale nejdřív luxuji a pak teprve stírám. Jinak by se strašně chuchvalce prachu a vlasy a drobečky do toho motaly a moc by se nevytřelo. V botech doma nechodíme, jen u vstup. dveří jsou kaminky a písek. Všude mám bezprahové PVC, tak jedu z místnosti do místnosti.Nevím ale, co by to dělalo na tvých dlažbách apod.
A na schody v bytovce používám http://www.viledacz.cz/index.php?…
ale taky nejdřív zametu.
Prostě ruce v kýbli už nemáchám !!!
A na jakýkoliv jiný úklid doporučuji cokoliv za hadříky, co jsou na způsob „švédských utěrek“, již je toho hodně na výběr v drogeriích apod. a moc to nestojí, vypere se to. Stará trika a tepláky, to už proboha ne!
Ahoj Alena
Holky, já jsem asi nešikovná
ale neumím vytírat s mopy atd.
Respektive mám pocit,že pokud nevytřu v ruce, tak to není ono
No děsný…tak to řeším tak, že jednou mop, jednou ruce.
Proto by mě zajímalo - co rohy? Jak se vám vytíraj? nezůstávaj tam drobky, prach?
Ty ještě nemáš mimi, viď? Taky jsem byla dřív taková.
Základem je nejdřív vyluxovat (v bytě) nebo zamést (na společné chodbě v bytovce) a pak teprve vytírat, jinak se to patlá a trvá to dlouho a výsledek je stejně neuspokojivý.
Kvůli dokonalosti je pak možné, např. před nějakou důležitou návštěvou, vzít hadr a ty rohy a jiná komplikovaná místa dotřít ručně. Ale když budeš předem luxovat, tak se Ti nebudou tolik žmolky dělat a ruční vytírání bude třeba opravdu velmi málo často - pokud tedy nejíte na zemi ![]()
Už rozumím tomu, když se řekne, že po úklidu byt vydrží (s dětmi) tak půl hodinku OK. Bez dětí to kdysi vydrželo i 3-4 dny ![]()
já taky vždycky předtím luxuju, na sklepy a vstupní prostor používám hadr, tam je fakt binec a určitě bych tam mop nebrala, škoda ho..
prahy taky nemám, jela bych z jedné místnosti do druhé
Včera jsem to zase v obchodě zkoumala a jsem fakt nerozhodná..
jo, a rohy neřeším, odtud to vyluxuju a je tam poměrně čisto.
staré hadry a tepláky-to by mě ani nenapadlo ![]()
máme taky „viledu“ – „hard“ má na suché stažení prachu, na mokré (kýbl má ždímátko) - používáme dva (jeden na plovoucí a druhý na dlažbu), ná:,–(a je zasouvací, dobrý kloub a snadná výměna „hadrů“
teď máme vysavač Philips Marathon (bezsáčkový), který má nástavec na leštění dřevěných podlah - takže vysát a pak vytírat (dřív jsem to ještě stahoval tím suchým, protože normální lux tam nechal tolik prachu, že jsem se až divil, ale s tímhle nástavcem na vysavači už to není nutné
)
to anonym: ve sklepě se často dělá s cementem, spárovačkou, běhá tam pes - to by mop asi moc dlouho nevydržel, tak jsem to myslela
moc díky za vaše rady, nakonec jsem v globusu v akci koupila piccolo s kýblem, zatím jsem spokojená