Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, jak často vytíráte plovoučku? Já každý den rychle přejedu (batole a pes).. Ale manžel nadává
, že se to za pár let z té vody zvedne a zvlní.
Vytírám obden. Ale jen navlhčeným mopem, nebo pořádně vyždímaným hadrem. Hodně vody plovoučce opravdu škodí
Tak při vytírání snad podlaha nestojí ve vodě, aby nasála vodu do zvlnění. Nebo používáš nějaké hodně nevyzdimane koště, po kterém zůstávají stopy?
Moje máma vytirala plovoucky každý den, ručně na kolenou vyzdimanym hadrem. Po nějakých 10 letech ji museli teď v celém bytě měnit za vinyl, pač byla celá zvedlá, hlavně v těch “spárách”. ![]()
My máme teď plovoucku v baráku, vytírám mopem 1-2× týdně a teda doufám, že dnes už jsou ty podlahy dělaný kvalitněji, než tomu bylo kdysi, neb se nám dcera za chvíli začne plazit/lézt, do toho máme psa, takže budu muset taky vytírat mnohem častěji.
@andysek172 i Kdyby tak to není taková raketa za několik let pořídit novou
. Je super že být udržujete v čistotě, co si budeme povídat pejsek v bytě = občas nějaké chlupy…taky plovouckou vytiram každý večer, psa v bytě nemáme ale máme krb a roční dítě
@PepiKo wow to jako fakt? Hele a nemohlo to být, že jak se do toho hadru opírala, tak ho jakože ždímala a ono to zatékalo? Tohle jsem ještě neviděla ![]()
Já vytírám plovoučku 3× týdně. Používám hodně vyždímaný mop a za 3 roky je furt jak nová.
Používám jen Jar, nesmí se prej vytírat savem, ale vyzkoušené to nemám. ![]()
Já vytírám asi 1× týdně, občas 2×. Nemáme psa. Ale nemyslím si že se to zvlní,. Já mám třeba super moc od leifheit, byl dražší, ale jde fakt hodně vyždímat, a vytírat opravdu jen vlhkým hadrem a podlah a je za 10 minut suchá.
Dřevěnou plovoučku dobře vyždímaným mopem denně, voda s přípravkem na dřevěné podlahy. Dělám to tak už 13 let a podlaha se opravdu nevlní ani nezvedá
.
Máme psy doma. Tak že každý den letem světem, 1-2× týdne pořádně. Plovoucku máme 5 rokem, stala majlant. Ale je k prdu. Pes se jednou po… Bohužel se to zjistilo za pár hodin a vznikla boule - časem si lehla.
Časem chceme vynil až tohle odejde
Mame ji jenom v loznici a na dvou mistech jsou spary tak rozlezle, ze tam ani mokrym mopem nezajizdim a beru to skoro na sucho. Vytiram cca 3× tydne, denne tam posilam Roombu. Ale ta podlaha je pres 20 let stara, jen co prijde na radu rekonstrukce loznice tak planuju vinyl.