Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
malýmu se z ničeho nic začal dělat bílý výtok z oka.je to jako by bílý hnis,dělá se mu to ve vnitřním koutku oka.jinak to oko nemá červený,nesahá si na něj že by ho to svědilo,nic..
tak nevím,mám s ním zajít zítra k dr nebo stačí jen zajít do lékárny??malej měl dodnes silnou rýmu ale to asi nebude mít souvislost.
Ahojky. Malý měl takový hnis ve vnitřním koutku očička hned po narození a taky neměl očičko červené. Od jeho dr na to dostal kapky Opthalmo-septonex a pomohlo to. Nejspíš bych alespoň dětské dr zavolala a poradila se s ní. Osobně nemám dobré zkušenosti s radami lékárnic.
ophthalmoseptomex jsem našla doma v lékárničce,tak mu je zkusím dát,děkuji ![]()
jakýkoliv oční kapky by se měli spotřebovat od otevření do 4 týdnů, nevím jak dlouho je máte vy, ale možná je lepší koupit sterilní nový
jinak nám na výtok z oka pomohly homeo Pulsatilla
My jsem taky dříve používali Opthalmo septonex, po konzultaci s oční lékařkou při posledním zahnisaném očičku jsme přešli na OCUflash (doporučila nám jej i pediatrička), pomáhá nám. Teda pokud se nejedná o hnisavý zánět, to je potřeba antibiotické kapky. Já bych zkusila ty volně prodejné (Opthal nebo Ocuflash) a pokud to nebude v pátek lepší, tak bych to řešila s lékařem. Ten hnisavý zánět malá dostala, když byl syn dlouho nachlazený (podle oční lékařky je to klasika). At je to dobré. Katka
Opthal septonex podle mě ale ani v lékátně neseženeš. mají dlouhodobě výadek výroby… ale výborný je Ocuflash. fakt zabírá rychle. a super na něm je, že jsou v balení dvě lahvičky, takže dýl vydrží.
Nenene…už se dá sehnat…kupovala jsem minulý týden a měli velou zásobu .. ![]()
My ho měli měsíc po narození, pak se ještě jednou vrátil. Moje dr. říkala, že je to od slzných kanálků, kapala jsem Opthalmo-septonex a měla jsem ho několikrát denně masírovat velmi jemně malíčkem v koutku oka jakoby už na plošce nosu. Masírovala jsem ho vždy po kojení 2-3 minutky, teda časem se mu to moc nelíbilo, vydržel míň a míň. Ale musím říct, že ta masáž asi pomohla nejvíc.
Prosím o radu, malý už má zase od soboty minulého týdne výtok z oka, očičko mu pořád teče, semtam i s kysanečkama, kapu ophtal, trochu se to zlepšilo, ale pořád mu z oka teče, kapat se může max jen 10 dní, zítra budu kapat naposledy, tak nevím, jít s tím k dr.? Už jsme s tím u dr. byli, napsala Ophtal mastičku, byl klid, no a teď to má zas. Malý má 2 roky.
Me uplne nejlip pomohlo materske mleko, syn mel zanicene ocku uz od narozeni, tak jsem mu tam rovnou z prsa kapla par kapek, ted mela dcera nemocny ocko, takze jsem odstrikala. Kdo ma moznost, zkuste! Je to dobre i na vaticku a ocko otrit - hlavne to suche.
Na oci nejlepsi je svetlik lekarsky…prodavaji se i kapicky…davala jsem i obklady z hermanku (na nej ale bacha…ne kazdy ho snese - chce to prvne zkusit nekde jinde) masirovat slzne kanalky - to byva zaklad uspechu
materske mleko leckdo chvali..ale bacha asi ne kazde je idealni…dcera z toho mela paradni zanet a ve dvou letech uz ho asi stejne moc nekojis ![]()
@mikitaa píše:
Na oci nejlepsi je svetlik lekarsky…prodavaji se i kapicky…davala jsem i obklady z hermanku (na nej ale bacha…ne kazdy ho snese - chce to prvne zkusit nekde jinde) masirovat slzne kanalky - to byva zaklad uspechumaterske mleko leckdo chvali..ale bacha asi ne kazde je idealni…dcera z toho mela paradni zanet a ve dvou letech uz ho asi stejne moc nekojis
Vůbec nekojím
Masírovat slzné kanálky, zajímavý, že mi to dr. nikdy neřekla
No nevím, jestli si to malý nechá a taky jestli to pomůže, když se nám to tak opakuje, už to má teď myslim potřetí
Jestli nakonec nebudeme muset na čištění těch kanálků, já jsem na tom jako malá byla.
@Evula82 píše:
Vůbec nekojímMasírovat slzné kanálky, zajímavý, že mi to dr. nikdy neřekla
No nevím, jestli si to malý nechá a taky jestli to pomůže, když se nám to tak opakuje, už to má teď myslim potřetí
Jestli nakonec nebudeme muset na čištění těch kanálků, já jsem na tom jako malá byla.
no aby jste nemuseli tak nejlip pomaha prave ta masaz…mala na to trpela od narozeni do 10 mesicu…az kdyz nam jeden sectely doktor poradil masaze tak to ustoupilo uplne.
Jeste na to davaji kapky Tobrex - jsou to antibiotika ale zabiraji vetsinou dost dobre.