Režim nemocného tříleťáka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21991
6.12.10 15:46

Režim nemocného tříleťáka

Ahoj holky,

naše slečna (3,5 roku) asi chytla nějakou chřipku - od rána má teploty 37,5 - 38,5, stěžuje si, že ji bolí hlavička, ruce, nožičky…

Zajímalo by mne, zda takto staré dítko nutíte v takovéto situaci ležet v posteli, když samo nechce… Já na ní vidím, že by to asi potřebovala, ale ona si chce hrát, stejně jako my s tím mladším. Nevypadá rozhodně na umření, jenom unaveně (a podrážděně) - a teploměr ukazuje, co ukazuje.

Jak to řešíte Vy? Nutíte ty starší ležet s teplotou v postýlce?

Díky moc všem, B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
6.12.10 15:51

Matyášek má vysoké horečky.U něho není vubec nic divného když má 40-41 a přesto je uplně normální.Udržet ho v postýlce je prostě nemožné,takže se volně pohybuje po bytě + dostává léky,ale neleží když nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
6.12.10 15:55

Ahoj, v posteli ležet nenutím, ony by tam děti ani být nechtěly, jedině Věrka by to zvládla, ale ostatní ne :wink: Takže pokud jsou mladší nemocní, nechávám si je v obýváku, tam mají připravené deky a když potřebují, zachumlají se, schrupnou a je zase líp :wink:
Ať jste brzo zdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.12.10 15:57

Ahojky Bohunko

Taky nenutím,zaleze si když sám chce,což je málokdy.Je to jen při vysokých horečkách to i přes den spí.

Jenom bych malou nenechala lítat po bytě aby se teplota nezvyšovala.Hrát v klidu bych nechala :wink:

Ať je brzy zdravá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
6.12.10 16:21

Bohunko, taky nenutím. Starší byl odpadlý dvakrát, když měl hnisavou angínu, to celý den prospal. Jinak jsou děti unavené maximálně první den nemoci.

Snažím se hlídat, aby si hrál v klidu.
Ať se brzy uzdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
6.12.10 16:54

Ahoj BOhunko,
nedovedu si představit jak bych udržela Tobíka v posteli, mám co dělat ho přinutit aby si šel třeba jen odpočinout po obědě, když už normálně půl roku po obědě nespí.
Za celý ty 3 roky a kus jen jendou letos v létě měl asi 38.5, což mi nepřijde až tak vyoská horečka, ale byl úplně hotovej a sám od sebe asi 3 dny polehával, nespal, ale sám ležel na gauči, neměl o nic zájem, ani o pohádky. Tělo si podle mě řekne samo.
Tak ať je Helenka brzy fit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
6.12.10 17:09

Donutit nejde. Maximálně vytáhnout omalovánky, DVD, modelínu… Něco, u čeho se nedá moc běhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
6.12.10 20:06

Holky, děkuji za rady - tak jsem ji dneska nechala, večer dostala Nurofen a teď spí. Tak uvidíme zítra, jak bude čilá.

Já mám v sobě nějak z dětství zakódováno (a manžel taky), že s teplotou se leží - ale právě mi připadá, že když ji nutím ležet, má z toho větší stres než když si s námi v klidu hraje. Takže už to nebudu řešit.

Jinak Míšo, máš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.12.10 21:15

Ahoj, my máme momentálně taky chřipici, ale ošklivou-střevní.Klárka pět dní vkuse zvrací, do toho průjem a v sobotu i horečka(byli jsme na pohotovosti).Byla jsem v šoku, protože celé dva dny ležela na gauči a neměla o nic zájem, tak to už jsem věděla, že je jí fakt zle.Dneska bylo první den trochu lépe.
Ležet s teplotou taky nevyžaduju, ono to ani nejde :-) Máš skoro stejně staré děti jako já :-) , přeju brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí