Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosim o radu, nas maly ma uz temer 10dni rymu, dnes je to 10den co kapeme, pise se ze se maji kapat max.10dni,ve dne se to da prezit,ale jak v noci lehne ma plny nos a nic nepomaha, mate nejaky typ na nejake setrne a ucinne kapky??Diky
ahojky -mojí malé pomáhá Nasivin od 1-8 let…i na tu zadní rýmu…tedy občas…jinak před spaním kápnu vysmrká se a pak jenom malinko..má pokoj celou noc…někdy kápnu dvakrát za noc..kápnu a nesmrká..je po ucpaném nosu…akorát v lékárně upozorňovala ,že se má dávat pouze 4 dny ![]()
Diky, me jde o to, ze potrebuji neco co muzu kapat i ted po tech 10dnech???Nebo jak to resit, ze kdyz ryma trva dele jak tech 7- 10dni co se smi kapat kapky ![]()
měla bys jít k doktorovi pro kapky na předpis nebo změnit kapky (vzít nosní kapky s jinou účinnou látkou než je v těch dosavadních)
zkusit mořskou vodu, ale to asi nepomůže, když už to trvá tak dlouho… tak asi spíš k doktorovi, ať zváží, jesltli by na to zabraly ATB kapky. Podle mě jiná účinná látka nepomůže, protože je to všechno na jedno brno (stejný systém účinku)
Libenar pro děti od narození
Máme to a je to výborný ![]()
nám pomáhá Euphorbium compositum, homeopatický sprej do nosu.
Nelisa píše:
Pamycon na předpis, volně prodejné jsou víceméně totéž.
Pamycon není totéž, co volně prodejné kapky, je to ATB a je to super
Dcera měla dvakrát, pomohlo jí to a i mě to pomohlo před zánětem dutin. Nejsou to kapky první pomoci. Mě osobně připomínají ty staré hnusné modré nosní kapky z dob našeho dětství. Ale jejich složení nevím. Jen to, že tam byla návyková látka.
Voně prodejné by se skutečně měly po týdnu obměnit. Pokud nepomohly, zašla bych k dr. Nějaké mořské vodičky jsou jen na zvlhčení, nepomůžou.
Jana206 píše:Nelisa píše:Pamycon není totéž, co volně prodejné kapky
Pamycon na předpis, volně prodejné jsou víceméně totéž.
No to jsem tím taky měla na mysli. Dávala jsem tip na Pamycon.
Diky, tak jsme byli u doktora a mame pamycon, udelal stery z nosu, tak uvidime.
Myslím, že Libenar preventivně nevadí. Měl by to být jen solný roztok. Já používám pro malou Steri Mar skoro denně na vyčištění nosu. Strašně mi vadí, když jí v něm něco píská a ta mořská voda to krásně uvolní