Afty a jaký denní režim?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12915
4.12.10 19:47

Afty a jaký denní režim?

Dbrý večer,
dneska sme zjistili že má syn afty, tak sem mu začla jídlo mixovat a mažeme čímsi co sme dostali na pohotovosti, ale nikdo už nám neřekl jaký má mit režim, jestli klidový, jestli může ven … k dr deme až v pondělí.
Děkuji za rady Ilona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
4.12.10 19:49

Ahojky

Má jen afty?Nebo i teploty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
4.12.10 20:13

Při aftech nemusí být nějak zvláštní režim, pokud nemá teplot teda… Já s aftama kdsi byla i v nemocnici… měla jsem je úplně všude a nemohla jsem jíst ani pít..... :pocitac: Když jsme se postavila podlamovali se mi kolena, takže j asi důležité aby pil a jedl… pálí to, bolí to, je to nepříjemné… No snad se to brzy vyléčí…

• Citovat
  • Upravit
9548
4.12.10 20:54

Pokud jí a pije a nemá teploty, nemusí mít zvláštní režim, klidně ven můžete. Jestli ho to bolí, dej mu něco proti bolesti, hlavní je, ať pije.
Zkušenosti máme (bohužel) bohaté, tak se když tak ptej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
4.12.10 21:02

Děkuji za odpovědi, naštěstí teploty nemá, no šetřit ho budu každopádně a ven to pudem asi na chvilku podle počasí, potahám ho na sáňkách.
Díky moc za odpovědi, já mám takovou radost že konečně víme co mu je, měli sme obavy že se mu vrátila angína.

já sem jako 5-letá taky byla s aftama ve špitále ale už si moc nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.10 21:13

My už měli afty několkrát.Dávali jsme i NUrofen na bolest aby něco pojedl.Fakt je nejdůležitější aby pil :wink: Když nemá teploty tak na séňky bych šla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
4.12.10 22:46

Ahoj, dcera měla afty před 10 dny, plnou pusu. Týden jsem s ní venku nebyla, hodně spala, jíst a pít prakticky nemohla, tak byla ukrutně protivná. Z toho, co nám doporučili na pohotovosti mi přišlo užitečné jenom homeopatikum Oscilokoksinum (asi se to píše jinak), jinak všechny ty různé údajně desinfekční a zkliňující mastičky mi přišly na dvě věci.
Co se jídla a pití týče, osvědčilo se mi používat tu stříkačku- odměrku z Nurofenu,či Stoptusinu. Když to měla nejhorší a do pusy nebyla schopna dostat nic, všechno ji bolelo, stříkala jsem jí tam slazené čaje, či naředěné přesnídávky a podařilo se mi tak dostat až za ty puchýřky, kde už to nepálilo.
Tak to je moje čerstvá zkušenost, třeba ti to bude co k čemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
5.12.10 10:47

me2dova chudinka malá, my snad máme jen jeden někde v zadu kde je blbý že to bolí když poliká, ale včera mi snědl rozmixovanou polívku a dneska ráno jedl vlažnej pudink, tak mám radost, ale aby toho nebylo dost tak mu rostou špičáky a dostal rýmu a kašel.
A to oscillococsinum od kdy to děti můžou a jak se to pije, nebo jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
5.12.10 14:01

ještě mám dotaz , myslíte si že dudlík dosáhne až dozadu na měkký patro?? se špejlou se perem a když mu to mazání dám na dudlík tak to vezme myslíte si že tím něco ošetřím??? já i tou špejlí mám pocit že nic nenatřu jak se perem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
5.12.10 15:05

To Oscillococsinum jsem nenašla od kolika let se to smí, nám to na doporučili na pohotovosti a malá je jen o měsíc starší, než tvoje dítě. Sype se to pod jazyk a nechá se to rozpustit, malá to měla spíš jako bonbónek, cucala to, než by to nechala volně rozpustit, ale myslím, že to zas tak moc nevadí. Druhá možnost je to nechat rozpustit v čaji…ale tím, že my jsme to sypali pod jazyk preventivně i staršímu, tak to automaticky chtěla stejně i mladší a na rozpouštění ani nedošlo.

Dobře se to maže těmi vatovými tyčinkami do uší. S dudlíkem zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.12.10 14:21

Náš Robíno měl i horečky, takže jsme byli doma, ale jak horečky ustoupily, chodili jsme na chvíli ven i s pusou plnou aftů. Jsem ráda, že je to za námi. Jinak měli jsme na to Solcoseryl orální pastu a díky ní se mohl i najíst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
6.12.10 19:58

Ili, s afty máme spoustu zkušeností (já i tříletý syn), nejlépe ošetřené afty jsem měla vždy od zubního lékaře, potře aftu nějakou vodičkou, která ji úplně znecitliví (chtěla jsem od něj předpis, ale prý je to jen na odbornou aplikaci, vydat pacientovi se to nesmí), jinak jsme zkoušeli snad všechno (fialku, tantum verde, heřmánek,…), ale jak všichni říkají léčená afta trvá 7 dní, neléčená týden. Popadne nás to tak jednou měsíčně (tak na ten týden), v období infekcí (třeba teď) doléčíme jednu aftu a mezitím se rojí další. Jediná rada je prý posílení imunity a přetrpět to. Snad to nebude Váš případ a máte jen jednorázový výsev. Pokud nemá malý teplotu nebo jiné obtíže, tak opravdu běžný režim, jen se ho snažit trošku brzdit, at se zbytečně nevysiluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
7.12.10 02:44

Holky strašně moc vám děkuji za rady,moc mi to pomohlo.

Jo ještě k těm vatovým tyčinkám, já jsem to snima zkoušela ale problém je u nás v tom že mi malej nechce otevřít pusu a když mu to napatlám na dudlík, nesmí to vidět, tak ten do pusi vezme bez problémů.

Katy a ty říkáš že po 7 dnech by měli mizet, pokud se ovšem nevyraší jinej, takže by sme mohly mít pokoj??? to je perfektní zpráva. Já se nato totiž dneska dr. zapoměla zeptat, byla sem tam z oběma a nakonec sme řešili spíš dceru (naštěstí é afty)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
8.12.10 18:32

Ili, pokud je to afta „běžné“ velikosti - tzn. u nás tak průměr kolem pul cm, tak opravdu tak ten týden, někdy 5, jindy 7 dní (záleží jak je na tom celkově organismus, pokud je třeba nachlazený, tak to trvá déle).
Ještě k tomu potírání, netrap se tím, opravdu je to jenom pocit, že člověk to nenechá jen tak, ale nemám pocit, že by to jakkoli pomáhalo :-( Ono se to zahojí i tak. Je to otravný, ale třeba hodně záleží taky na tom, kde ta afta je (dle mé zkušenosti je úplně nejhorší na jazyku a hodně blízko úst - např. zevnitř na rtu, prostě tam, kde tu pusu musíš otvírat při mluvení, jídle - když mám aftu, tak prakticky nemluvím :-D, pokud je v krku tak to není až taková hrůza.
At se vám to rychle zahojí, snad už máte klid. Pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
9.12.10 03:31

Katy děkuji moc, no nechci to zakřiknout ale vypadá to že už aft zmizel :-) já už je mám taky lepší tak doufám že i Mikin, už mi krásně jí a nic neodmítá jen si potvora vybírá :roll: :wink:
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+