Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jana206 píše:Nelisa píše:Pamycon není totéž, co volně prodejné kapky
Pamycon na předpis, volně prodejné jsou víceméně totéž.
No to jsem tím taky měla na mysli. Dávala jsem tip na Pamycon.
Diky, tak jsme byli u doktora a mame pamycon, udelal stery z nosu, tak uvidime.
Myslím, že Libenar preventivně nevadí. Měl by to být jen solný roztok. Já používám pro malou Steri Mar skoro denně na vyčištění nosu. Strašně mi vadí, když jí v něm něco píská a ta mořská voda to krásně uvolní
Preventivně, provlčení - Sterimar, Physiomare, Vincentka…v lékárně poradí ![]()
Klasické kapky do nosu jako prevenci bych nedávala. Dlouhodobé používání kapek do nosu prý způsobuje, že nosní sliznice si na kapky zvykne a pak už kapky nejsou účinné. Napadá mě nosní sprej od Vincentky - teď jsem se dívala na obal a je tam napsáno „nosní sprej k prevenci onemocnění nosní sliznice“.
Nosní sprej Vincentku jsem použivala jen když měl syn rýmu nebo se mu špatně dýchalo, jinak ne. Jo a je to Vincentka Junior, ta je vyloženě pro děti. Je to na přírodní bázi, pro miminko by asi neměl být problém. Pro jistotu bych se zeptala v lékárně. A tady je odkaz - http://www.lekynainternetu.cz/…nosni-sprej/ .
@Janik123 Libenar ale nejsou klasické kapky do nosu, jako třeba Nasivin. Vyloženě je tam napsané, že jsou pro každodenní použití. Stejně tak jako řada dalších kapek typu mořská voda.
@CokeLady Libenar můžeš opravdu používat před každým kojením. Myslím že tu Vincentku klidně taky, je to jen slaná voda. Pro miminko bych řekla že je lepší ten Libenar, protože ten sprej už to tam pere pod tlakem a to už by pro malé miminko nemuselo být to pravé.
Já mám pro tříleťačku ten Steri Mar a to už je pořádný proud. To bych ani miminku nedávala
@CokeLady já nevím, ale myslím že s tou slanou vodou to nehrozí. Já byla nějakou dobu závislá na kapkách do nosu (Nasivin atd.) a to byl teda děs ![]()
A i kdyby, tak by to byl návyk na něčem, co nijak neškodí. Ty děti musejí nějak smrkat a dostat z nosu suchouše, když dítě nerado smrká, to je peklo.
Já bych se toho nebála. Jestli váháš, zeptej se příležitostně pediatra, jestli to může něco takového způsobit. Ale do té doby bych klidně používala
Mazat pod nos tymianovou mast a na nic striknout do místnosti Eucasol. Kombinace která nikdy nezklame ![]()