Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojte, potřebuju radu ohledně praní a vyvařování hraček.
Jak vyvařujete plastové hračky? Jak dlouho je necháváte přejít varem?
Na kolikátku perete hadrové hračky?
A holky, nebojíte se, že tím vyvařováním či praním se dovnitř těm hračkám dostane voda a už budou nefunkční?
Jinak jsem si koupila i dezinfekční tablety z DM, používáte je někdo?
Mockrát všem děkuju!
Ahoj, tak se přiznám, že jsem nikdy hračky nevyvařovala. Plastové jsme jen omyla horkou vodou a jarem, Toť vše a malá má imunitu dobrou. A látkové (plyšáky aj.) jsme vyprala normálně na 40 v pračce.
Villa, kamarádka taky aktivně vyvařila milion štěrkátek a plastových hraček a má z nich jednolitou kouli
No, tak to trošku kecám, ale spousta z nich se slila, pokroutila a jsou naprd. Nikdy mě vyvařovat hračky nenapadlo, normálně jsem je omyla horkou jarovou vodou, dobře opláchla a hotovo! Všeho s mírou
A plyšáky taky normálně v pračce.
Ahoj
plastove hracky vzdy jen omyju horkou vodou.Hadrove hracky jako pritulnicky,sterkaci medvidci atd peru v pracce a jeste se mi nestalo ze by mi to prestalo fungovat.
Holky děkuju, přesně tohle jsem si myslela, nemůžeme mít ty naše děti v „bublině“ ![]()
Plastovéhračky jsem zalévala horkou vodou z varné konvice,nechala 5 minut stát.Plyšové hračky normálně v pračce na 4O.
Plastovéhračky jsem zalévala horkou vodou z varné konvice,nechala 5 minut stát.Plyšové hračky normálně v pračce na 4O.
Plastové hračky jsem omyla jen teplou vodou … teď už žádné nemá, tedy má auta, bagry, a pod
a ty rozhodně nemeju. Plyšáky má kolem postele a vůbec si s nima nehraje,tak je max jednou za čas vezmu vysavačem.
Nikdá by mě nenapadlo desinfikovat ještě i hračky
. Mmch a co by jste udělali s metrovým medvědem??
![]()
Ahoj, já jsem ze začátku plastové hračky vyvářela, ale poté, co některé změnily tvar, jsem se na to vyprdla. Teď je jednou za čas umyju saponátem a opláchnu vodou. Chlupaté hračky už nenamáčím vůbec, protože mi přijde, že pak smrděj, takže je jen otírám vlhčenýma ubrouskama co máme na zadeček.
Každá hračka má návod a v něm je napsáno, jak ji čistit.
Zdravím všechny ![]()
Každou chvílí čekáme na světě našeho prcka a já jsem se pustila do umytí štěrchátek a kousátek - to sem vzala jen teplou vodou a Nuk přípravkem co je i na lahvičky a tak, ale jak je to s novýma hračkama? Mám třeba velkého losa a štěrchátko od Lamaze (nehrají, jen různě šustí a štěrchají), nebyly zabalený a tak přemýšlím, jestli je vyprat než se dají miminku (říkám si, že je v obchodě asi dost lidí ošahalo a ti pak všechno potřebujou ochutnat). Praly jste nové hračky? ![]()
@kristullka Nové hračky jsem umyla o to co šlo vyprat i vyprala na 30.
Nové hračky jsem neprala, až ty poblinkané
Normálně v pračce na 40.
Ženský, dotaz. Jak byste umyly plyšáky se štěrchatkem? Typický takové ty závěsy do kočáru. Napadlo mne jen ručně kartáčkem a to se mi popravdě moc nechce. Byly tři roky v kumbale po starším bráchovi
@lalaláček píše: Ženský, dotaz. Jak byste umyly plyšáky se štěrchatkem? Typický takové ty závěsy do kočáru. Napadlo mne jen ručně kartáčkem a to se mi popravdě moc nechce. Byly tři roky v kumbale po starším bráchovi
Hodim do sacku na jemne pradlo a sup do pracky.
Plastové hračky dávám do sterilizacky na lahve. Stejně jako lahvičky, dudlíky, Savicky. Kousatko s tekutinou do mrazáku. To je taky dezinfekce.
Plyšáky Peru podle štítků co je na nich.
Většinu oblečení v programu s párou to je 60.(ručníky, pleny, hodně zašpiněné body.
40. Pokud jsou na oblečení takové ty nalepovací obrázky, ryfle, sustakove bundičky…prostě všechno co viditelné není na 60tku.
Zašpiněné oblečení od příkrmu namáčím a předepiram ve žlučovém mýdle. Stejně tak i od stolice.
Na takové ty plástove cestovní hračky mám ubrousky z DM.