Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci se zeptat, nebo si jen ujasnit/ověřit, že to tak má opravdu vícero miminek, že nejsem teda jediná.
Před 3tydny v 17+3 byl prcek vicemene napřed podle mereni hlavy, stehna a nevimco vse se jeste meri, dneska vylozene tydnovy rozptyl, podle screeningu mam byt dnes 19+3(podle ovulace 19+1) dvě míry byly 19+5 a 19+1 a pak dvě asi 18+3, nemám teď už v hlavě, který rozměr k čemu patřil. Prý je ten rozptyl normální a proto je určující ten první screening, dr věřím, ale samozřejmě mi to v hlavě vrtá
Budu ráda když napíšte své zkušenosti.
@saphire píše:
Chci se zeptat, nebo si jen ujasnit/ověřit, že to tak má opravdu vícero miminek, že nejsem teda jediná.
Před 3tydny v 17+3 byl prcek vicemene napřed podle mereni hlavy, stehna a nevimco vse se jeste meri, dneska vylozene tydnovy rozptyl, podle screeningu mam byt dnes 19+3(podle ovulace 19+1) dvě míry byly 19+5 a 19+1 a pak dvě asi 18+3, nemám teď už v hlavě, který rozměr k čemu patřil. Prý je ten rozptyl normální a proto je určující ten první screening, dr věřím, ale samozřejmě mi to v hlavě vrtáBudu ráda když napíšte své zkušenosti.
Já mela rozdíl u dcery 14dni dle tabulek…ted mam týden. Bud v klidu…nic se nedeje
Naprosto ok. Tahle jejich měření. Cely těhotenství jsem mela vporadku. Pak jsem sla do porodnice a tam začaly krávy delat hystericky závěry, v 37.tt, ze mam dite o mesic mladší a budu muset hned na sal a CS. Pak si výsledky vzal doktor a rikal:”Jediný, co z toho plyne, ze budete mit miminko pod 3kg, to je vse, Takze sekci bych naopak jeste o tyden posunul.” Vystresovaly me, jak prase. A jak doktor rekl, tak bylo. Dcera se narodila CS, 39+1, naprosto zdravá, apgar 10-10-10, 2680gr.. BTW: Průtoky na utz byly naprosto ukázkové a stejne me tam úplně hystericky poucovala, jak moje dite neprospívá v děloze. ![]()
Hele ja to taky moc nechapu
me dnedka rekla, ze pro ne je smerodatny ten utz ve 12 tt. U nas probehl jediny sex a to 19 dc, za devet dni po te prvni dusik na testu, dalsi den +1-2 na clearblue. Podle toho jsem dneska12+0, podle ms 12+3, a uz minule v 9 tt mi tvrdila, ze mimi je starší( no to asi težko že
) a včera taky, takže mimi je 13+1 a mam to tak i v prukazce a je proste starší a basta fidli!
jako hadat se nebudu, alespoň bude dřív venku!
![]()
@miluver No tohle je zrovna trochu o hubu, protože zbytečně brzy vyvolávané porody rozhodně žádným pozitivem nejsou. Spermie vydrží až pět dní, takže může být dítě max. o 5 dní mladší, ale rozhodně ne starší.
@rozand No právě že jinej sex nebyl
předtím byl sex měsíc zpátky a zas takové supermany spermie rozhodně nemá!
, ale mudra o tom nechtěla nic slyšet, jí to prostě takhle vychází a hotovo
…no já mám vždy těhu cukrovku a rychle mi stárne placenta, takže už mi z tohoto důvodu vyvolávali porody v 39tt a 37+0
popravdě já jsem raději než abych jednou přišla na kontrolu a mimi bylo mrtvé, že placenta nefungovala… ![]()
Mně doktor od 6. měsíce tvrdil,že prcek bude větší..narodil se plánovanou sekci 38+0 a vážil 3080 g. Takže úplně super. Ono záleží na tom,kam na tom ultrazvuku kliknou a každý milimetr udělá velký rozdíl
@Aduš8 No já už to beru z rezervou, mě u posledního těhu od 17tt honili po utz, že je malá moc malá pak se přehoupl 32tt a najednou byla zas moc velká!!
týden před plánovaným vyvoláním odhad 4kg v den vyvolání 4,1 kg a nakonec měla 3,6 kg, takže normální mimčo ![]()
![]()
@miluver jojo,prý ten odhad váhy může být +-500 g…nemá cenu si s tím dělat hlavu. Je ale pravda,že nám doktor vždycky dával takový lístek z ultrazvuku,kde byla uvedena váha a graf,jestli je to ještě v pořádku pro tu danou dobu.
No ono je mnohem důležitější, že miminko roste rovnoměrně a ne, jestli má ten a ten týden. Stačí, když se doktor na utz o kousek uklepne a rozdíl je hned.
@Aduš8 jj ale třeba u syna, kterého vyvolávali v 37+0 byl odhad dělaný v den vyvolání 3140g a narodil se a fakt těch 3140 g měl!
…pak se tedy hned vyčůral, ale to bylo až po vážení! ![]()
Taky jsme to tak měly. Asi ve 22tt že je moc malá a že jsme asi špatně vypočítali stáří. Ve 30tt na UZ v nemocnici byla dost velká, o dva týdny v poradně byla zas pod průměrem. Celou dobu mě na gyndě přesvědčoval, že bude malá fakt hodně malá.. porod 40+3 a 3.820g. Ty jejich UZ moc neřeknou, každý gynekolog to má jinak a vsadím boty, že kdyby si zašla na UZ k jinému, bylo by vše zas jinak. Ale chápu obavy, taky mě to hrozně trápilo, není ale důvod. ![]()
Moje dcera odpovídala a cca od 30.tt byly některé rozměry až o 2 týdny menší, takže mě to docela strašilo - jinak průtoky naprosto v pořádku. Moje gyndr. řekla, že mimčo nebude mít víc jak 2,8-3kg a trefila se, dcera se narodila 2820gr., takže někdy jsou ty odhady vcelku přesné, záleží kdo na UTZ kouká… ![]()
V klidu, na posledním screeningu jsem měla hlavu o dva týdny větší než zbytek… nakonec se narodil a hlavu má fakt velkou ![]()