Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezky den.
Našemu synovi (5m) po porodu zjistili asymetrii ledvin. Jedna je vetsi a druhá menší a jinak uložena. Dělali nám scintigrafii a mikcni vyšetření aby se zjistilo zda má reflux.
Reflux ale nemá takže je to vývojová vada.
Mate někdo taky tento problém? Prosím o vaše zkusenosti.
Dekuji
Ahoj, manžel má taky jednu větší a jednu menší. Taky mu to zjistili, když byl mimino ještě. A nikdy s tím problém neměl
jako dítě chodil na kontroly ale ledviny fungují jak mají
prosím anonym.
A jak ledviny fungují? Stejně nebo je jedna "přetěžovaná, musí pracovat za obě?
U dcery taky řešíme ledvinové onemocnění, je vše v pořádku, je pouze kontrolovaná. Zatím byla na scintigrafii, mikční zatím oddalují.
Jen bylo doporučeno vyhnout se v budoucnu bojovým sportům. Dceři je 5 let.
Díky za anonym, zdrav. stav.
Já to mám, jednu normální a jednu malou, špatně stočenou a spadlou níž. Krom toho že mě jako malou pořád někde tahali po kontrolách, když to zjistili, tak s tím nemám žádné omezení. Mě na to přišli, když sem jako malá měla silný zánět ledvin. Ale vůbec nijak mě to neomezuje, pokud je ta druhá ledvina zdravá tak to utáhne sama. Akorát by byl průšvih o tu jednu přijít no. Ono je u dost lidí co se narodí jenom s jednou a celý život o tom ani neví, když nemají žádný problémy tak to nikdo nezkouma.
Ahoj, mám ročního syna a jsme 8 měsíců po operaci. Měl zvětšenou ledvinku kvůli hydronefroze. Podstoupil pyeloplastiku a ledvinka se upravuje zpět do normy. Nevím ale jestli jde o stejný problém, vývojových vad existuje více.
@Anonymní píše:
A jak ledviny fungují? Stejně nebo je jedna "přetěžovaná, musí pracovat za obě?
U dcery taky řešíme ledvinové onemocnění, je vše v pořádku, je pouze kontrolovaná. Zatím byla na scintigrafii, mikční zatím oddalují.
Jen bylo doporučeno vyhnout se v budoucnu bojovým sportům. Dceři je 5 let.
Díky za anonym, zdrav. stav.
@Kriss Tina. emimino
Jedna 80% a druhá 20%
@Kriss Tina píše:
Já to mám, jednu normální a jednu malou, špatně stočenou a spadlou níž. Krom toho že mě jako malou pořád někde tahali po kontrolách, když to zjistili, tak s tím nemám žádné omezení. Mě na to přišli, když sem jako malá měla silný zánět ledvin. Ale vůbec nijak mě to neomezuje, pokud je ta druhá ledvina zdravá tak to utáhne sama. Akorát by byl průšvih o tu jednu přijít no. Ono je u dost lidí co se narodí jenom s jednou a celý život o tom ani neví, když nemají žádný problémy tak to nikdo nezkouma.
A chodila jste jako mala na bazény?
@Irena.Hlovcová píše:
@Kriss Tina. emimino
Jedna 80% a druhá 20%
co na to řekl lékař?
Co se týká bazénu - u dcery to bylo povoleno až od 1 roku
Výsledky moče jsou v pořádku?
@Irena.Hlovcová nechodila, ani jako dospělá je nevyhledavam.