Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Maruselka23 mě pomohlo pití kontryhelu - čaj 2 denně prvnich cca 14 dní cyklu. Samozřejmě bez antikoncepce.
Mám obavy, že dokud budeš užívat antikoncepci, nic moc se s tím dělat nedá. Buď bych zvážila jinou formu ochrany, např nehormonální tělísko, a srovnání cyklu gynexem. Nebo brát antikoncepci tahem, bez pauz na krvácení. Zkusil ti lékař napsat jinou antikoncepci? Může to být i tím, že ti současná nesedí.
A doktor ti nerekl,ze pri nekterych prascich mit ani tuto „pseudomenstruaci“ mit nemusis? Ja brala dienille a ms mi uplne vymizela.doktor rikal,z to nevadi,pri prascich je krvaceni stejne vyvolano umele.a nekterd druhy snižují delozni sliznici,takze ani neni z ceho krvacet.
Taky to nechápu, při braní hormonální antikoncepce vůbec krvácet nemusíš. Stejně to krvácení je způsobené pauzou v braní prášků, nemá to s pravidelným cyklem nic společného.
To ti doktor neřekl?
Vykašlat se na všechny vyvolávací injekce i hormonální antikoncepci. Tvoje nebohé hormony už jsou asi zmatené jak lesní včely. Dala bych si půl roku s hormony klid a sledovala, jestli se ms upraví. A i kdyby přicházela ne zcela pravidelně, tak to nemusí značit žádný problém, je spousta žen, které nemenstruují přesně podle kalendáře a nemají žádné zdravotní problémy ani problémy s otěhotněním, takže pokud bys neměla nějaké problémy, vůbec bych nepravidelnost neřešila.
Tak pokud beres HA ani menstruaci nemas. To je jen pseudo krvaceni. Nedochazi k ovulaci a tudis neni potreba aby narostla sliznici. Zbytecne chodis na vyvolavacky.
@Maruselka23 píše:
Prosím ženy, potřebuju poradit. V 10.září jsem byla u svého gynekologa pro injekci na vyvolání menstruace. Menstruace se dostavila 28.9 a trvala deset dni. V listopadu dorazila v poradku a trvala 8 dní. Ale od té doby zase nic. Těhotná nejsem. Antikoncepci beru tak jak mám bez zapomínání.
Problém je takový že hodně trpím na to že nemam vubec pravidelnou menstruaci a pry nemam žádnou sliznici v děloze. Nevíte co udělat abych měla zase pravidelnou menstruaci? Uz skoro rok na to trpím a porad chodim za doktorem na vyvolání. Jsem tam víc nez u jineho doktora :/
jak ti chodila MS pred branim antikoncepce? Ja mam treba cyklus 35-40 dni. Doktorka to vubec neresila a otehotneni taky ok. Asi bych nechala sliznici narust bez hormonu a z toho bych pak vychazela. Pripadne by se pak udelaly hormonalni profily atd. Na umelych hormonech se bohuzel pricina nezjisti.
@Janli Srovnání cyklu Gynexem uz jsem zkoušela. Pomohlo mi to na pár měsicu a pak se to zase vrátilo na začátek. A antinu mám brá porad v tahu bez přestávky. Ano zkoušel, tohle uz je snad moje 4-5 ![]()
@Pipet … Mě pan doktor řekl ze by se mi ty měsíčky měli ustálit
@Sue2008 píše:
jak ti chodila MS pred branim antikoncepce? Ja mam treba cyklus 35-40 dni. Doktorka to vubec neresila a otehotneni taky ok. Asi bych nechala sliznici narust bez hormonu a z toho bych pak vychazela. Pripadne by se pak udelaly hormonalni profily atd. Na umelych hormonech se bohuzel pricina nezjisti.@Sue2008 já mám cyklud 28-30 dní. A měla jsem to pravidelný bez nějakých potíží.
@Maruselka23 píše:
@Janli Srovnání cyklu Gynexem uz jsem zkoušela. Pomohlo mi to na pár měsicu a pak se to zase vrátilo na začátek. A antinu mám brá porad v tahu bez přestávky. Ano zkoušel, tohle uz je snad moje 4-5
Takze nedelas pauzu v brani a divis se, ze nemas ms? Jako vazne?
@Verun83 do teď pauzu dělala, teď jí lékař řekl ať to bere kontinuálně
Promiňte ale každá antikoncepce se bere jinak, tu co beru já tak se má brát bez pauzy. Vzdy se mi 28 den dostavila menstruace. A jinak antikoncepci to není
Byla jsem u svého doktora ![]()
@Maruselka23 píše:
Promiňte ale každá antikoncepce se bere jinak, tu co beru já tak se má brát bez pauzy. Vzdy se mi 28 den dostavila menstruace. A jinak antikoncepci to neníByla jsem u svého doktora
Tak ti snad dr vysvetlil jak HA funguje. Ja porad nechapu to diveni se, ze nemas ms, kdyz beres HA.