Vyvolání ms a dovolená

Anonymní
29.5.14 13:59

Vyvolání ms a dovolená

Holky prosím o radu. V lednu jsem vysadila antikoncepci, protože bychom chtěli s manželem druhé dítě. Zatím si ale dáváme pozor, chtěli bychom se o něj snažit až v létě. První tři měsíce jsem dostala menstruaci vždy skoro na den přesně. Až teď v květnu nic - mám třetí týden zpoždění. Dle testu těhotná nejsem… Dnes jsem byla u doktorky a ta mi dala Norethisteron na vyvolání menstruace. Měla bych to prý do 10 dnů dostat. Jenže já blbec jsem jí zapomněla říci, že 6.6. jedeme na dovču k moři. A teď nevím co dělat. Buď si začít brát ty prášky s tím, že to dostanu dříve než na dovče nebo to dostanu po těch 10 dnech a hold budu mít zkaženou dovolenou. Nosím totiž vložky. Když jsem byla mladší tak mi tampony moc nešlo zavádět, takže jsem zůstala u vložek…
Nebo si prášky začít brát třeba před koncem dovolené :nevim: Jestli by to tedy nevadilo. Poradíte prosím? Co byste dělali? Díky :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
29.5.14 14:00

Když nebudeš brát ty pilule, může Ti i tak přijít ms. Já bych se spíš naučila zavést tampon :think: a ms neřešila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85856
29.5.14 14:04

I kdyz ho nezacnes brat, muze ms dorazit :nevim: zkus ty tampony, nevidim na tom nic hrozneho, dobre jsou o. b. Comfort

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
29.5.14 14:09

Já nevím, ale Norethisteron se bere spíš na ODDÁLENÍ menstruace…na její vyvolání se dává spíš injekce Agolutinu :think:

mmch. N. je ukrutnej dryák, vzala jsem si to jednou (právě abych nedostala MS na dovolené) a teda to, co následovalo pak, bych nikomu nepřála, radši do konce života menstruovat na dovolených, než jednu MS oddálenou Norethisteronem. Šílený bolesti, myslela jsem, že umřu. Kamarádka podobně. Tchýně se zas (v mládí samozřejmě) po tom tak oházela pupenama na celým obličeji, že se toho nemohla čtvrt roku zbavit.

fuj, už bych to do pusy nevzala…tak to jen na okraj, že pokud jsi to zatím užívat nezačala, tak třeba si to i rozmyslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.5.14 14:12

Nebo kalíšek, já tampony taky nesnesu a tohle mi sedí. Jen se da asi jen objednat z netu :nevim:

já bych se na ty prášky ale určitě vykašlala a vzala je ke konci dovolené nebo po. Ale je to risk :nevim:

zas pokud je to psychicky, na te dovce se to muze spustit samo. Relax, voda, pohoda, klidek a MS :think:

zkus jeste pomoci nejakeho lubrikatnu, to jde taky lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.5.14 14:13

@elanaa hele, to je fakt, mě ten nazev byl hned divnej…u mě dobrý, taky jsem to kdysi měla, ale známá na táboře z toho měla zase šílený depky, brečela jak želva a musela to vysadit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
29.5.14 14:18

Tak to asi působí na každého jinak, já ty prášky taky měla, taky kvůli dovolené a nic zvláštního to se mnou neprovedlo…MS jsem pak měla stejnou jako vždycky a ani mi jí to nerozházelo (a to jsem na rozházení docela náchylná…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
29.5.14 14:23

Já bych nebrala nic a nechala to na přírodě… Buď to dostaneš a nějak se zařídíš a nebo ne… Zbytečně se nestresuj, beztak si to oddaluješ tímto psychicky. Dala bych si dneska skleničku dobrého vínka a zalezla do teplé vany. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
29.5.14 14:25

Jo určitě…já to nechtěla nějak jako poplašnou zprávu…ale prostě je to snad gestagen té nejstarší generace a těch n. ú. je tam holt podstatně víc, než v těch moderních preparátech. Ono to taky zkrátka musí mít sílu, když to dokáže zabránit MS v normálně rozběhlém cyklu :nevim:

jen prostě můj názor-osobně bych to kvůli dovolené, kor když se chci za pár týdnů začít snažit o dítě, v žádným případě nebrala, když jediný důvod, proč mi MS na dovče vadí, je že neumím s tamponama nebo kalíškem.

a teda pokud bych se to rozhodla nasadit, tak bych si určitě ještě udělala jeden test…ovulace mohla být posunutá, to se stává a tři dny zpožděná MS ještě není žádná pořádně zpožděná-a nechtěla bych pak řešit situaci, kdy vím, že jsem na zač. I. trimestru pojídala zrovna tuhle ňamku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
29.5.14 14:28
@anairda píše:
Já bych nebrala nic a nechala to na přírodě… Buď to dostaneš a nějak se zařídíš a nebo ne… Zbytečně se nestresuj, beztak si to oddaluješ tímto psychicky. Dala bych si dneska skleničku dobrého vínka a zalezla do teplé vany. ;)
:dance: historický okamžik, asi poprvé s Tebou souhlasím :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.14 14:30

Zpoždění mám třetí týden, ne třetí den…
A když bych si ty prášky nevzala a nedostala to ani na dovče, tak co pak? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11700
29.5.14 14:33
@elanaa píše: :dance: historický okamžik, asi poprvé s Tebou souhlasím :mrgreen:
:lol: :palec: Musela jsem si tě najít a už vím! ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
29.5.14 14:34

Aha pardon, tak to jsem blbě četla.

tak pak nic…řešila bych to pak. Většinou se na to opravdu dává ten Agolutin, to je injekce do svalu, je to čistý progesteron, což je hormon, který produkuje ve velkém těhotná žena nebo v běžném množství i po ovulaci žluté tělísko. Jak bude ten uměle dodaný progesteron postupně klesat, odloučí se i sliznice v děloze a odmenstruuješ. Většinou se po něm do 10 dnů menses dostaví, když ne, dává se ještě jeden. Jako bonus je to, že pokud bys (jakkoli dlouho) čirou náhodou těhotná byla, tak těhotenství jen podpoří, ale nijak mu neublíží.
@Anonymní píše:
Zpoždění mám třetí týden, ne třetí den…
A když bych si ty prášky nevzala a nedostala to ani na dovče, tak co pak? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.5.14 14:37

Já bych to neřešila a nabalila tampóny. Když jsem je zkoušela poprvé v nějakých 15 letech, tak jsem to dost protrpěla. Ale teď už bych se bez nich neobešla. Kup si o. b., jak už radila blumen, mají speciální povrch a jdou velmi dobře zavádět. Uvolní se a zaveď podle návodu. Uvidíš, že to půjde, fakt na tom nic není. Jinak Norethisteron jsem taky jednou brala, ale jak píšou holky, měla jsem ho na oddálení MS. Žádné vedlejší účinky si už nevybavuju, ale taky je to už dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
29.5.14 14:39

Jinak-doktorka nedělala uzv? Někdy je příčinou vynechání menstruace třeba i cysta, tu by bylo dobře vyloučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí