Vyvolávaný porod vs CS

Anonymní
30.4.14 16:12

Vyvolavany porod vs. CS

Ahoj,

prosím o radu.
Mam tehotenskou cukrovku a holcicka musi ven- jsem 40tt. Porodni cesty nepripraveny - cipek zcela uzavreny. Na porod to proste nevypada.
Mam nastoupit na vyvolavani, ale zminili se i o CS, jako moznost. Ja jsem CS odmitla s tim, ze jsem se pripravovala na prirozeny porod, mam homeopatika, malinik, absolvovany kurz, chtela jsem tam byt s manzelem atd.
Vyvolavany porod je presny opak - dite nepripraveny, porodni cesty nepripraveny, na pokoji bez manzela, sama s bolestma.
Jsem z toho fakt spatna, navic mam vysazena antidepresiva ve 3. mesici. Celeho porodu jsem se bala až až a s pomoci psychologa a psychiatra jsem se ale pripravila, AD vysadila a tesila se. Ted je vse jinak a mam strach, ze kdyz to vyvolame, ze to nepujde, ze budu trpet a ve finale mi riznou CS. Jakmile se mi rozjede zpet depres0e (ze spatneho porodu), tak je vsechno spatne a nemohla bych kojit a sestinedeli by bylo peklo pro miminko a pro vsechny…
Holky, co je lepsi? CS a nebo to nechat vyvolat a zkusit to?
Dekuju :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1034
30.4.14 16:19

No mě vyvolávali, ty bolesti byly s prominutím kur…evský, takže se zkus domluvit na epidurální analgezii k tomu, ale zkusila bych znova, u mě byl nakonec sc, ale za pokus to určitě stojí, a jinak nechápu, proč by s tebou manžel nemohl být u vyvolávaného porodu, přítel se mnou byl! Držím pěsti at se ti to podaří normálně a co nejrychleji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.14 16:21

@belik
No u 2. doby ano. Ale ne u té první - u tech bolestí, kontarkcí. V Podolí prave je tatinek hned od prijezdu az po porod placenty.

• Citovat
  • Upravit
11370
30.4.14 16:22

No já měla obojí… vyvolávaný porod 5 tabletkama, po 45 hodinách mi dali oxitocín a to už jsem jen řvala, bolest jak kráva. Pak se malej začal dusit, já se nakonec neotevřela a šli jsme na císař. Takže obojí. Ale rekonvalescence v pohodě. Bolelo to nejvíc prvních 24 hodin po operaci a za 5 dní jsme byli doma. Nemůžu si stěžovat. Příště chci zas CS :) přítel se mnou byl celých 48 hodin. Jen se šel vždycky na pár hodin domu prospat, do porodky to měl 5 minut chůzí.

Příspěvek upraven 30.04.14 v 16:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
30.4.14 16:22

Ahoj!!! Chapu co citis, ale zkus se soustredit na to, ze na konci te cesty budes se svym brouckem nebo beruskou ;) a to je nejdulezitejsi!!! Mne porod vyvolavali a nemuzu si stezovat. Byla jsem rada, ze jsem od zacatku pekne pod dohledem, protoze jsem se bala, ze nepoznam, ze uz rodim nebo ze nestihneme dojet vcas. Cisar je takova zaloha, kdyby neco ;). Urcite to zvladnes!!! Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.4.14 16:25
@Anonymní píše:
@belik
No u 2. doby ano. Ale ne u té první - u tech bolestí, kontarkcí. V Podolí prave je tatinek hned od prijezdu az po porod placenty.

Proboha a co je to za porodnici? Nemůžeš jít jinam? Zrovna tohle jsem už i u nás brala jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
30.4.14 16:29

Ja mela oba porody vyvolavane a ani u jednoho ditete jsem nebyla pripravena. Duvod byl prenaseni a spatne ctg. Prvni porod 25h druhy 12. Bolesti silene. Ale oba jsem pofodila prirozene. Ja zase radsi vyvolavany nez hmed cs. Taky mi u obou porodu hlasili ze je mozne ze to skonci cs…
Zkus si z toho nedat hlavu. Miminko se narodi a je jedno jak. Dulezite je aby bylo v poradku. Hlavne se z niceho neobvinuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
30.4.14 16:30
@Anonymní píše:
@belik

Tak to je opravdu zvláštní, ale na druhou stranu ti můžu říct, že kdybych to měla opakovat tak určitě ty bolesti bez přítele, pořád jsem ho tam chtěla, ale pak mi to vadilo, jen už jsem neměla tu sílu mu říct at jde pryč, navíc, když mě viděl už by ani nešel, protože by se bál, ale jak říkám najednou mi tam prostě vadil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.4.14 16:42

V tomto případě bych šla do cíasaře. není to žádný med, ale ač jsem hodně zastánce přirozených porodů, tak mi někdy příjde, že cícař je lepší varianta pro všechny zůčastněné. U vyvolávaného porodu hrozí vetsi riziko následného císaře a když se přidá k tomu stres :nevim:

je to trochu loterie, nekdy pripraveno neni, ale za pul hodiny muze byt a porod je pak rychly, ale byva to vyjimka.

kdyz le cisar planovany je lepe snaseny, nez akutni, jak po psychické stránce, tak fyzické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
30.4.14 16:46

Vyzkoušela jsem oba porody, vyvolávaný i plánovaný císař a musím říct, že ten císař je co se týka psychiky asi lepší. člověk ví přesně kdy to bude, aspoň pro mě to byl tím pádem menší stres, s doktorem jsme vše předem probrali, narkozu jsem měla částečnou takže jsem prcka hned viděla, ale je pravda, že potom je ten první den asi horší, jizva hodně bolí, kapačky atd. přesto kdybych měla jěště někdy rodit tak se kloním spíše k sc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
30.4.14 16:55

Měla jsem vyvolávaný porod, taky tělo nebylo moc připravené, otevřená jen trošku. Noooo, znovu bych to zažít nechtěla. Nakonec jsem stejně skončila na císaři. Na druhou stranu, moje spolubydlící byla 40+1, vyvolávali taky kvůli cukrovce a porodila dřív než já a přirozeně. Je to loterie. Manžel byl se mnou skoro celou dobu, jenom v noci jel domů se vyspat. Nechtěla bych teda být někde dva nebo tři dny sama.
Druhého jsem měla plánovaným císařem a proti vyvolávačce procházka růžovým sadem. Sice jsem špatně nesla to, že mi dítě donesli na JIP docela pozdě a neměla jsem ho ani další den u sebe, ale prostě všechno má svá pro a proti.
Kdybych se měla rozhodnout znovu, tak stejně zkusím to vyvolávání, ale dopředu budu smířená s císařem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.14 17:21

Diky moc za vase postrehy.
Je mi naprosto hrozne, tak jsem se tesila a ted jsem nestastna z celeho prubehu. No proste je lepsi neplanovat. :(

• Citovat
  • Upravit
6806
30.4.14 18:03

Ahoj, ve tvem pripade bych volila sc ve spinalu, ale to je muj nazor. Ja mela stejny nalez, vyvolavani mi rozmluvili. Jsem za to rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
30.4.14 18:10

Zvolte si to, co si víc přejete. Já si víc přála cs a jsem za něj ráda. 1. dítko původně mělo být vyvolávané, ale pro KP a nepřipravené por. cesty, čípek tuhý, doporučili mi CS, před měsícem 2. CS, pro stav po sekci plus nepřipravené por. cesty, čípek tuhý, obě děti přenášené. Já si zase moc přála druhý CS, protože jsem věděla do čeho jdu. Po 1. sekci jsem se cítila ochuzená o přirozený porod a po 2. sekci je mi to úplně jedno a jsem ráda, že je dítko v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
30.4.14 18:10

Hele, nikdo ti neřekne předem, kde nastanou komplikace. Já měla oba zmíněné porody, indukce s nepřipravenými por. cestami byl prostě masakr, velký zranění, neodloučila se placenta, takže revize v narkóze, velká ztráta krve, dlouhá rekonvalescence. Bolelo to, ale to zapomeneš, horší byly dlouhodobý problémy. Taky mi nabízeli, jeslti nechci rovnou CS, ale já blb to chtěla zkusit normálně.
Druhý porod byl CS (konec pánevní, nechali mě vybrat, jak chci rodit) a byla to pohoda, po 14 dnech už jsem nevěděla o jizvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí