Jak zažádat o výživné?

22.6.11 20:07

výživné

dobrý večer.potřebovala bych poradi ohledně výživného. s bývalým přítelem máme 5.měsíčního syna.bydlely jsme spolu,ale já od něj na začátku červfna odešla zpátky k mým rodičům. nenosil domů vůbec peníze, pořád mi lhal, atd.tak jsem to ukončila.vůbec nevím jak to teď bude s výživným. kde si o něj zažádat nebo se mám s bývalým jen domluvit na určité částce?pochybuju že bude platit, ale přece jen bych to ráda měla na papíře.děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
22.6.11 20:19

Myslím, že nejjednodušší bude zajít na sociálku a tam ti se vším poradí+sepíšou to s tebou pro soud. Já mám zkušenost se svěřením dítěte do péče po rozvodu - myslím, že u nesezdaného páru to bude zhruba totéž…
Btw - do dvou let věku dítěte máš nárok na výživné i pro sebe :wink: :palec:

• Citovat
  • Upravit
24320
22.6.11 20:24
Palina.zl píše:
Myslím, že nejjednodušší bude zajít na sociálku a tam ti se vším poradí+sepíšou to s tebou pro soud. Já mám zkušenost se svěřením dítěte do péče po rozvodu - myslím, že u nesezdaného páru to bude zhruba totéž…
Btw - do dvou let věku dítěte máš nárok na výživné i pro sebe :wink: :palec:

To je sice pravda ale ale pochybuju ze pdle toho co pise bude rada kdyz dostane na maleho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.11 20:34

děkuju za odpověď.to máte pravdu,budu ráda, že bude platit alespoň na malýho.na sebe bych asi ani žádné peníze nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
22.6.11 20:36
kattkka píše:
Palina.zl píše:
Btw - do dvou let věku dítěte máš nárok na výživné i pro sebe :wink: :palec:
To je sice pravda ale ale pochybuju ze pdle toho co pise bude rada kdyz dostane na maleho.

Já pouze napsala, jaké má možnosti… :nevim: . Placení/neplacení je věc druhá. Při troše štěstí ale dotyčný pracuje, zakladatelka zná zaměstnavatele a v případě neplacení to může jít exekučně ze mzdy…

• Citovat
  • Upravit
425
23.6.11 08:51

Tak jak psala Palina, šup na sociálku- péče o děti a tam to sepíšou. Můžete se zkusit s přítelem domluvit na částce, ale soudkyně se stejně bude řídit dle výše jeho platu. My byli domluveni na 1 000kč, s tím, že kupuje veškeré vybavení,pleny papáníčko, kosmetiku, ale i tak se to soudkyni zdálo velice málo a přiklepla mu 2 000kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
renata dodrovolna
20.6.12 20:45

mam 3 deti.

dobry vecer mam 3 deti manzel ma jen 9.tis.vyplaty.neutahne podnajem plus financovat deti.stara se pouze o jedno.o 7 letou dceru ktera ma rada jen manzela.pak mam 3 letou dcerku ta ma rada me a 4 mesice stareho kloucka.chci se rozvest.nevym jak na to,ani jak si zadat ovyzivne.na zadost o rozvod nemam penize.prosim pomozte.dekuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat