Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat zda-li máte někdo s tímto zkušenost. Jsem studentkou vysoké školy s otcem se od mala nestýkám a on neprojevuje žádný zájem. Platí mi výživné 1200 Kč/měsíc. Tvrdí mi, že je v invalidním důchodu. Chtěla jsem se Vás tedy zeptat kolik Vám platí otec Vašich dětí, když je v invalidním důchodu? Chtěla bych požádat o zvýšení, ale nevím jestli to má cenu.
Děkuji za odpovědi
Zkus mrknou do včerejší diskuze a zeptat se třeba zakladatelky, jak to má její partner…i když Ty jsi starší než jeho děti…je zde mnoho faktorů, zda má další vyž. povinnost, jaké má třeba dluhy, a hlavně jaké jsou Tvoje potřeby…ale myslím, že nějakou šanci máš, pokud má třeba důchod 9.000, tak určitě bys měla prostor na zvýšení…ale jak píšu, je tam víc faktorů, co se musí ind. zvážit
Zdravím, tak pokud je opravdu v invalidním důchodu a má jen tento příjem, tak si myslím, že šance na zvýšení moc není. Ono záleží kdy a za jaké situace se tehdy rozhodovalo - už byl v invalidním důchudu? Kolik pobírá invalidní důchod? kolik let bylo Tobě? A ještě bych upozornila na to, že to ani nemusí být pravda, resp. nevím jak máš dobré informace, ale pokud Ti to jen „říká“,záleží jak moc mu věříš…bohužel jeho příjmy a situaci ty nezjistíš, dokud ho soud nevyzve k jejich předložení…
@Vojtula no, pokud má příjem „jen“ např. těch 9.000,–Kč, tak to rozhodně soud nad 1.200,–Kč nezvýší. Přeci jen musí také z něčeho žít (nájem, jídlo, léky, atd.), ze zákona mu musí něco zůstat. Za této situace bych se spíš bála snížení. Ale jak jsem psala, záleží, jestli je to opravdu jeho jediný příjem atd..
A za jak dlouho vůbec končíš vysokou školu? jestli to vůbec má cenu třeba kdybys za rok dostudovala…
Tvrdí to jen on, že má invalidní důchod. Teď jsem na něj podala trestní oznámení, protože mi dluží za 6 měsíců a mě se taky ptali na mé příjmy tak si myslím, že se budou ptát i na jeho příjmy a já mám nárok se do spisu podívat tak se tam pak chci kouknout. Jsem ve 3. ročníku, ale chci ještě další 2 roky pokračovat. Pokud vím tak by už další vyživovací povinnost nemá a dluhy taky asi taky ne. Dříve podnikal tak si myslím, že má stranou ještě dost peněz když je schopný mi najednou zaplatit třeba 8000kč. Přijde mi, že mi spíš dělá naschváli než aby neměl na zaplacení.
A tato výše výřivného je z doby kdy jsem byla tak v 8. třídě
@elinka90 píše:
Tvrdí to jen on, že má invalidní důchod. Teď jsem na něj podala trestní oznámení, protože mi dluží za 6 měsíců a mě se taky ptali na mé příjmy tak si myslím, že se budou ptát i na jeho příjmy a já mám nárok se do spisu podívat tak se tam pak chci kouknout. Jsem ve 3. ročníku, ale chci ještě další 2 roky pokračovat. Pokud vím tak by už další vyživovací povinnost nemá a dluhy taky asi taky ne. Dříve podnikal tak si myslím, že má stranou ještě dost peněz když je schopný mi najednou zaplatit třeba 8000kč. Přijde mi, že mi spíš dělá naschváli než aby neměl na zaplacení.
tak dluhy se celkově do výživného nezapočítávájí. Výživné má vždy přednost. No za zkoušku nic nedáš, uvidíš co z něho nakonec vyleze. Pokud ale fakt prokáže že bere nějakých 9 tisíc tak to výživné asi nezvýší ![]()
@elinka90 Za prvé se nepočítá pouze kolik má důchod ale také co vše platí, nájemné energie atd a kolik mu po zaplacení důchodu zůstává na životní minimum a další věc je ta, že pokud má větší zdravotní problémy může chtít taktéž on po vás, pokud jste výdělečně činné či brigádou, taktéž ze zákona jste povinna rodičům přispívat v případě že kvůli zdraví nemají šanci vše platit i pokud nežijete spolu i pokud se nestýkáte
@Keyllah Spíše ikdyby měl 10 000,tak ho výživného zbaví..kolik stojí takový nájem?, většina bere k důchodu i přídavky na bydlení atd…,to spíše on může požadovat po dětech a to i za předpokladu, že se nestýkají
@Sumersisi píše:
@Keyllah Spíše ikdyby měl 10 000,tak ho výživného zbaví..kolik stojí takový nájem?, většina bere k důchodu i přídavky na bydlení atd…,to spíše on může požadovat po dětech a to i za předpokladu, že se nestýkají
Je to deset let stara diskuse ![]()
@Sumersisi píše:
@elinka90 Za prvé se nepočítá pouze kolik má důchod ale také co vše platí, nájemné energie atd a kolik mu po zaplacení důchodu zůstává na životní minimum a další věc je ta, že pokud má větší zdravotní problémy může chtít taktéž on po vás, pokud jste výdělečně činné či brigádou, taktéž ze zákona jste povinna rodičům přispívat v případě že kvůli zdraví nemají šanci vše platit i pokud nežijete spolu i pokud se nestýkáte
Diskuze je z roku 2013. ![]()
@Sumersisi píše:
za druhé tvůj komentář je mimo mísu k 10 let starému příspěvku ![]()
@elinka90 píše:
za druhé tvůj komentář je mimo mísu k 10 let starému příspěvku
Ona všude komentuje sto let staré příspěvky zakladatelek. ![]()