Výživné na bývalou partnerku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jistěže ano - pokud pečuje o dítě do dvou let, expartnerka nárok na výživné má, i když nebyli sezdáni. Nejspíš dle expartnerovy výše příjmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do 2 let věku dítěte musí muž platit i na ženu (i když nebyli svoji), pak už ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já myslím, že to jde, podle mne soud v tu chvíli nezohledňuje manželství, ale spíše mateřství, ale právník nejsem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kam jdou alimenty, když nejdou tam, kam by měly jít? Jinak má nárok na výživné dodvou let dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedna věc je výživné na bývalou manželku: pokud chlap rozbil manželství, může po něm požadovat dorovnání jeho životní úrovně, zjednodušeně řečeno (bez ohledu na to, jak jsou na tom s dětma).
Druhá věc je výživné na matku na mateřské (do dvou let věku dítěte), kde žena může žádat taky vyrovnání životní úrovně: aby ona neměla jen rodičák a alimenty, zatímco on vydělá. Kamarádky manžel takhle platil na výsledek jednorázovýho uklouznutí, a ne málo (alimenty měl asi 4500, a matce další 3000 nebo tak nějak).
PS: A na to, aby o tohle požádala i zpětně, má čas do tří let věku dítěte, tuším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zjistit, že paní si z toho platí paušál, svoje věci, drogerii, kadeřnici… ale musí prokazovat, že malému ty peníze posílá, jenže on má soudem stanovou výši a ze své benevolence dává víc, to chce uthnout a místo toho začal malého veci nakupovat sám, jako pleny, nejaké mnamky atd, a ona se začla bouřit, že ho dá k soudu, aby jí platil výživné na ní… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zjistit, že paní si z toho platí paušál, svoje věci, drogerii, kadeřnici… ale musí prokazovat, že malému ty peníze posílá, jenže on má soudem stanovou výši a ze své benevolence dává víc, to chce uthnout a místo toho začal malého veci nakupovat sám, jako pleny, nejaké mnamky atd, a ona se začla bouřit, že ho dá k soudu, aby jí platil výživné na ní…
No ale na to má právo, aby jí přispěl na provoz: pokud on má příjem, a ona jen rodičák. Holt když někomu ujedou nohy, musí si nést následky.
Podle mě je ale košer, pokud bude řečeno, co je pro ni a co pro dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak ví, že si to platí z výživného? Tohle je naprosto typické, ona si platí kadeřnici, no a co, ona si může dělat co chce, dítě snad jí, spí, má oblečení, nebo je nahaté a hladové? Ze zákona by měl platit i jí, a to zpětně, tak to je. A je mu houby do toho, jestli chodí ke kadeřníkov nebo si platí telefon. Pokud je dítě prokazatelně zanedbané, tak ohlásit na socku, pokud není, nepřísluší mu kontrolovat tok financí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale tak když ona musí mít nobl byt, kde má nájem 10 tis., tak to mi přijde trošku uhozený, se pak nedivím, že jí nevyzbývají peníze… nicméně, když mi ale spočtou, že jemu samotnému více nezbývá? tak to určit nemohou, ne?
- Citovat
- Upravit
No to posoudí soud. Ale jak říkám: s kým si dítě udělal, ten mu ho taky vychovává…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zjistit, že paní si z toho platí paušál, svoje věci, drogerii, kadeřnici… ale musí prokazovat, že malému ty peníze posílá, jenže on má soudem stanovou výši a ze své benevolence dává víc, to chce uthnout a místo toho začal malého veci nakupovat sám, jako pleny, nejaké mnamky atd, a ona se začla bouřit, že ho dá k soudu, aby jí platil výživné na ní…
No ale z něčeho ta jeho bývalka určitě platí jídlo, pleny, hygienu… tomu děcku, ne? Nejde spíš o to, že kamarád nemá spíš přehled o tom, co kolik stojí, jak je děcko drahé?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neznám situaci, ale z pohledu mého, jak chlap pozná, že bývalá si platí kadeřnici z alimentů a ne třeba ze svých peněz. Zanedbává dítě? Pokud je dítě vpořádku, čisté, zabezpečené, nechápu, proč by žena nemohla jít třeba k té kadeřnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele anonymní, není to spíš tvůj přítel, než li kamarád a ted řešíte, kde ušetřit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lísteček1 píše:
Hele anonymní, není to spíš tvůj přítel, než li kamarád a ted řešíte, kde ušetřit?
taky mi to tak přijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, chtela bych se zeptat, kamarád ted řeši situaci, rozešel se s přítelkyní, se kterou má syna… soudem má stanovenou výši alimentů, ale přišel na to, že peníze nejdou tam, kam by měly. Ona ted začla vytahovat, že po něm u soudu bude žádat výživné, lze to? já vím, že u bývalé manželky to jde, ale může o to žádat i když nebyli svoji? a podle čeho se to stanovuje?