Poraďte - přídavek na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
poraďte-přídavek na dítě
Ahoj holky mám dotaz ohledně přídavku na dítě. Jde přímo o manželovo roční příjem. Papír jsme nechaly potvrdit v práci a já jsem si nebyla jistá jednou kolonkou a šla jsem na urad s tím že se pani v kanclu zeptám. Bohužel s paní jsem se tam trochu chytla a v rychlosti jsem to vyplnila a až doma sem si uvědomila že sem se na to chtěla zeptata že jsem to zaškrtla asi špatně
. Jde o udaj hned na první straně je tam napsáno:
ZA TENTO ROK: 1)JSEM NEPODÁVAL PŘIZNÁNÍ K DANI Z PŘÍJMU FYZICKÝCH OSOB (BLABLABLA) 2)JSEM PODÁVAL PŘIZNÁNÍ K DANI Z PŘÍJMU (BLABLABLA)
- JSEM PODAVAL ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ (BLABLABLA)
- MI BYLA STANOVENA DAŇ PAUŠÁLNÍ ČÁSTKOU (BLABLABLA)
danové přiznání dělaj manželovy v práci a vždy nám přijdou peníze na učet jelikož na dceru a na mě nám nedávaj jednou do měsíce ale jednou za rok peníze. prosím poradte nekdo co tam zaškrtáváte vy? já jsem dala hned tu první možnost a myslím si že je to špatně a moc se mi nechce jít za tou protivnou babčou znova. a jestli to bude špatně m yslíte že me vyzvou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak každej tam LOGICKY asi píše, co dělal nebo nedělal, ne?
Pokud jsi nepodávala a někdo jinej podával, tak to jako napíšeš, žes podávala? Nějak tomu nerozumím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra Tak je otázka, jak je to s tím růžovým papírem, co se podepisuje v práci. Já třeba taky nevím, jestli to znamená, že jsem podávala nebo nepodávala přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano podavali jste priznani k dani z prijmu.. jen pres zamestnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lolllo a myslíš že nás vyzvou třeba za dva týdny nebo tak
? nebo tam mám raději zítra zaběhnout? moc se mi tam teda nechce hned druhej den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No chlapovi dělají daně v práci a dle úřednice tam již několik let píši, že nepodával
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dzarunka opravdu jo? tak já už teda nevím
kamaradka mi také říkala že by tam nelezla že se kdyžtak ozvou…ale bojím se toho aby se pak neozvaly za rok a nechtěly zpět peníze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak chodit tam nemusíš, můžeš poslat stejný dotaz jako sem přímo jim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepodával je správně. Podával by, pokud by měl ještě nějaký jiný příjem a musel si celkové daně spočítat doma sám.
- Citovat
- Upravit
@dzarunka Ano mas pravdu, vzdy me urednice taky zaskrtava ze NEPODAVAL - protoze on sam fyzicky nic nepodaval.
Naopak by to bylo kdyby si dane podaval sam a ne zamestnavatel.
- Citovat
- Upravit
Tak dnes mi přišel dopis ze sociálky že se mám s manželem dostavit že jsem uvedla že manžel nepodával daň. přiznání za rok 2012 ale že podle zjištění jsme podávaly daň přiznání. tak aspon že se ozvaly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dzarunka nn v práci jen podepsal takový ten ružový papír ohledně daní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kajka357 píše:
@dzarunka nn v práci jen podepsal takový ten ružový papír ohledně daní.
to je divný, já několik let škrtám, že daně nepodával ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když nyní v prosinci žádám o přídavky na děti, zda-li mohu žádat o přídavky 3 měsíce zpětně? Tzn. že bych do formuláře uvedla od 1.října? Děkuji za případné informace
- Citovat
- Upravit