Výživné x stavební spoření

Anonymní
29.4.14 19:22

Výživné x stavební spoření

Holky, není tady právnička, která už tohle řešila? Čeká nás soud o výživné. Otec stále operuje tím, že našetřil dceři stavební spoření (které chtěl samozřejmě původně využít ve svůj prospěch, ale ona mu to nepodepsala) a teď stále operuje, že bude platit měsíčně 2000 (dcera studuje VŠ a zbytek je měsíčně z toho stavebka.
Právnička, přes kterou to řešíme, sice ví, že to tak není, ale ze soudu nám přišlo, že máme sdělit, jak měníme v rámci ekonomie řízení procesní stanovisko (vůbec tomu nerozumím).

Díky za rady…v životě nás provádí pech, tak se zřejmě připravím na zaplacení soudních výloh, což bude pálka…potřebuji trošku podpory, že jsme v právu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
29.4.14 19:25

Nejsem si úplně jistá jakou chceš radu, ale ze svých zkušeností vím že placení stavebka exmanželovi jako náhradu za výživné neuznaly, soudkyně argumentovala tím že dítě má náklady které potřebuje teď a ne za deset let až mu vyplatí stavebko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
29.4.14 19:26

Pokud vím, tak pokud je stavební spoření na dceřino jméno, je to její a on nemá právo na to sahat. S výživným zkušenosti (naštěstí) nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.4.14 19:28

Tak teď to pročítám znovu a znovu a chápu tedy dobře že dcera má na stavebku nějakou našetřenou částku od otce a otec by tímto chtěl teď pokrýt výživné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
29.4.14 19:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57046
29.4.14 19:29
@anickadomnik píše:
Tak teď to pročítám znovu a znovu a chápu tedy dobře že dcera má na stavebku nějakou našetřenou částku od otce a otec by tímto chtěl teď pokrýt výživné?

jo asi tak to je. to je nehoraznost… taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
29.4.14 19:30

Sporeni do toho nrma co tahat, pokudnjste byli manzele zak bylo sporeno ze sjm. Byt dcerou, prachy vyberu a zalozim si svoje sporeni na sve jmeno a vlozim ty penize. Ovsem vyzivne na decko na VS.. muze si uz vydelavat snad sama ne? Bratr sice doma bydli, ale on spis na domacnost prispiva… Bydli doma… A manzel kdyz studoval, taky si vse hradil sam a to byl na koleji. Rodice mu radsi dal sporili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.4.14 19:32

@jkra pořád na tebe myslím :oops: :oops: :oops: dneska se k tomu pravděpodobně dostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
29.4.14 19:33

Jinak i tak snad stále platí, že k ukončení smluvy nezletilého dítěte - stavební spořitelna je třeba souhlas obou zákonných zástupců. Tak souhlas nedáš s odůvodněním, že to jsou peníze pro dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57046
29.4.14 19:38
@anickadomnik píše:
@jkra pořád na tebe myslím :oops: :oops: :oops: dneska se k tomu pravděpodobně dostanu

to je dobry zatim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
29.4.14 19:42

Mému ex taky placení stavebka jako výživné uznáno nebylo. Placení stavebka je nad rámec výživného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.14 19:43

Jedná se mi o tohle…otec založil dceři stavebko, když byla malá. Mně to neoznámil. Já jsem jí založila asi o rok později taky, ale nedostala jsem žádný státní příspěvek z důvodu, že jeho stavební spoření bylo založeno dříve…nepomohlo vysvětlování, že dcera bydlí se mnou a otec nepočítá s tím, že by stavebko použil pro dceru…chtěl si koupit auto.

Ukončit spoření, pokud byla nezletilá nemohl, protože by potřeboval můj podpis (díky psychickému domácímu násilí z jeho strany spolu ani po 15 letech nevycházíme).
Jakmile měla dcera 18, dal si s tím schůzku, zatáhl ji do spořitelny, ať mu podepíše ukončení – s tím, že zadal svůj účet k zaslání částky. Dcera mu to nepodepsala. V zuřivosti dceři psala jeho současná manželka, že je zlodějka a peníze jsou jejich, protože je našetřili společně (v době založení stavebka se ještě vůbec neznali). Otec místo 2 tisíc začal posílat jako trest pouze tisícovku (s tím, že mu to uložit soud, když bylo dceři 5 – nyní je jí 20). Protože je psychopat, celou dobu jsem o navýšení nežádala – dokáže mě vydeptat na naprosté dno. Nemám žádnou podporu, a sama to zvládnout neumím a on to ví.

Díky snížené částce jsem oslovila právničku s prosbou o pomoc s výživným…dostala od něj dopis, že s zaslaným 2 tisícům (hned to po obdržení dopisu zvýšil zpět) rozpočte spoření na jednotlivé měsíce doby studia a že vlastní platí téměř 5 tisíc…přitom jsem volala na spořitelnu a stavebko se nedá pokrýt k nákladům na výživné.

Proto mě překvapil dopis, kvůli kterému mi právnička tento týden volala…viz citace v úvodu.

• Citovat
  • Upravit
3774
29.4.14 19:44

@Magdaleeena Stavebko už je vyřešeno dcerou - je zletilá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
29.4.14 19:50

Soud si vyžádal Vaše vyjádření.. Právnička si už bude vědět rady, napíše, že dcera nesouhlasí, proběhne hlavní líčení a předpokládám, že soud jeho návrh zamítne.

@Anonymní píše:
Jedná se mi o tohle…otec založil dceři stavebko, když byla malá. Mně to neoznámil. Já jsem jí založila asi o rok později taky, ale nedostala jsem žádný státní příspěvek z důvodu, že jeho stavební spoření bylo založeno dříve…nepomohlo vysvětlování, že dcera bydlí se mnou a otec nepočítá s tím, že by stavebko použil pro dceru…chtěl si koupit auto.

Ukončit spoření, pokud byla nezletilá nemohl, protože by potřeboval můj podpis (díky psychickému domácímu násilí z jeho strany spolu ani po 15 letech nevycházíme).
Jakmile měla dcera 18, dal si s tím schůzku, zatáhl ji do spořitelny, ať mu podepíše ukončení – s tím, že zadal svůj účet k zaslání částky. Dcera mu to nepodepsala. V zuřivosti dceři psala jeho současná manželka, že je zlodějka a peníze jsou jejich, protože je našetřili společně (v době založení stavebka se ještě vůbec neznali). Otec místo 2 tisíc začal posílat jako trest pouze tisícovku (s tím, že mu to uložit soud, když bylo dceři 5 – nyní je jí 20). Protože je psychopat, celou dobu jsem o navýšení nežádala – dokáže mě vydeptat na naprosté dno. Nemám žádnou podporu, a sama to zvládnout neumím a on to ví.

Díky snížené částce jsem oslovila právničku s prosbou o pomoc s výživným…dostala od něj dopis, že s zaslaným 2 tisícům (hned to po obdržení dopisu zvýšil zpět) rozpočte spoření na jednotlivé měsíce doby studia a že vlastní platí téměř 5 tisíc…přitom jsem volala na spořitelnu a stavebko se nedá pokrýt k nákladům na výživné.

Proto mě překvapil dopis, kvůli kterému mi právnička tento týden volala…viz citace v úvodu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
29.4.14 19:51
Ano, máš pravdu, špatně čtu :oops:
@Jannnča píše:
@Magdaleeena Stavebko už je vyřešeno dcerou - je zletilá

@Jannnča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit