Výzva k vyplacení mzdy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Prosím potřebuju poradit, jak správně formulovat dopis pro zaměstnavatele, kde ho vyzývám k úhradě mzdy za měsíc únor.
Vážený pane XY,
Tímto Vás vyzývám k úhradě mzdy za kalendářní období únor 2020, kterou jsem neobdržela v řádném termínu, tj. do 31. 3. 2020, jak stanovuje zákoník práce.
Prosím o zaslání v co nejkratším možném termínu, nejdéle však do 14. 4.2020.
Mzdu uhraďte na číslo účtu……
Zároveň Vás žádám zaslání výplatní pásky za toto období.
Dovoluji si Vás upozornit, že pokud mzdu k danému datu neuhradíte, budu nucena řešit situaci soudní cestou.
Ahoj,
myslím, že to tak formulovat můžeš. Pokud bys chtěla pohrozit víc, tak bych ocitoval možnost výpovědi z tvé strany pro nevyplacení mzdy v termínu stanoveném zákonem (náleží ti odstupné) či postoupením věci inspektorátu práce.
Komunikoval nějak zaměstnavatel důvod, proč mzdu neuhradil?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja chci po socialce nemocenskou kterou jsem ukončila 17.2 a to je jiný level - 9× jsem volala a po 3 zazvonění zapne automat že se věnují požadavků přede mnou. Na mejly taky nikdo nereaguje. Prostě pohoda ne… Nou stres
- Citovat
- Upravit
PS: Jen mi úplně nesedí to vážený pane. Adresovat to musíš zaměstnavateli (dle smlouvy), a tak bych to doplnil. Např.: Vážený pane Nováku, obracím se na Vás jako jednatele společnosti Neplatiči s. r.o., u které jsem na základě Pracovní smlouvy ze dne 1.1.1945 zaměstnána na pozici…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac nekomunikoval, až když jsem mu 1.4. napsala, co bude s výplatou, tak odepsal, že dělá co se dá, že teď nejsou kšefty (prodejny máme zavřené od 10.3. dle vládního nařízení) ovšem i na inspektorátu práce mi řekli, že na současnou situaci nelze svalovat únorové mzdy.
Tu firmu tam tedy doplním taky. Případně jí dám do hlavičky…
Co se týká výpovědi, mám podezření, že na to on spoléhá, že odejdu. Na co ovšem nespoléhá je to, že si budu stát za svým a budu to odstupné opravdu chtít.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ja chci po socialce nemocenskou kterou jsem ukončila 17.2 a to je jiný level - 9× jsem volala a po 3 zazvonění zapne automat že se věnují požadavků přede mnou. Na mejly taky nikdo nereaguje. Prostě pohoda ne… Nou stres
taky pěkný. Já ve středu volala na pracák a na inspektorát práce a překvapivě nejenom, že jsem se dovolala, ale ještě byli příjemní a ochotní.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Premek_Orac nekomunikoval, až když jsem mu 1.4. napsala, co bude s výplatou, tak odepsal, že dělá co se dá, že teď nejsou kšefty (prodejny máme zavřené od 10.3. dle vládního nařízení) ovšem i na inspektorátu práce mi řekli, že na současnou situaci nelze svalovat únorové mzdy.
Co se týká výpovědi, mám podezření, že na to on spoléhá, že odejdu. Na co ovšem nespoléhá je to, že si budu stát za svým a budu to odstupné opravdu chtít.
Nemám s tím osobní zkušenost, ale myslím, že ty peníze můžeš dostat nějak od státu, ale nevím, jestli to není podmíněné insolvencí zaměstnavatele… Tak dávám jako tip.
V praxi je to někdy tak, že prodejny/malé firmy jedou nedoraz a skutečně používají tržby z března na úhradu závazků z února…
Kolikrát to není zlý úmysl majitelů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac je to bohužel podmíněný tím, že zaměstnavatel by musel být v insolvenci.
- Citovat
- Upravit
Jinak ano, jede nadoraz, ale my jakožto dlouholetí zaměstnanci víme, že se to sype delší dobu. Budovu kde sídlíme si chodili okoukávat makléři z realitek. Pan majitel si myslí, že jsme jenom slepice, který nic netuší, ale spočítat si 1 a 1 umíme. Takže tohle je dlouhodobější problém.
Kolegyně si s ním psala, prý vždycky poslal výplaty včas a teď když potřebuje pomoc zaměstnanců, tak na něj kašleme.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Premek_Orac je to bohužel podmíněný tím, že zaměstnavatel by musel být v insolvenci.
Ok, děkuji za poučení, již i to budu pamatovat přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím potřebuju poradit, jak správně formulovat dopis pro zaměstnavatele, kde ho vyzývám k úhradě mzdy za měsíc únor.
Vážený pane XY,
Tímto Vás vyzývám k úhradě mzdy za kalendářní období únor 2020, kterou jsem neobdržela v řádném termínu, tj. do 31. 3. 2020, jak stanovuje zákoník práce.
Dovoluji si Vás upozornit, že pokud mzdu k danému datu neuhradíte, budu nucena řešit situaci soudní cestou.
Jak jsi pochodila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nejednalo by se o výpověď (tu můžeš dát kdykoliv, ovšem bez odstupného), nýbrž o okamžité zrušení pracovního poměru (z důvodu nevyplacení mzdy), a v takovém případě by se nejednalo o odstupné, nýbrž o náhradu mzdy (ve výši průměrné mzdy za výpovědní dobu, tedy 2 měsíce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vážený pane XY,