Očr a poloviční úvazek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Očr a poloviční úvazek
Netušíte prosím někdo jak se vyplácí OČR, když jsem na polovičním úvazku. Jedna účetní mi tvrdí že za celý měsíc a jedna tvrdí jen za dny, které jsem měla být v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@elza12 kdyz jsem mela snizeny uvazek, za dny, kdy jsem nebyla v praci mi to doplatila ossz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen pro upresneni:
Ty mas normalne polovicni uvazek a ted nejsi v praci vubec, protoze mas OČR,
nebo
máš ted OČR a pritom chodiš na půl úvazku do prace?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vím, OČR bylo za 9 dní, u samoživitelek 16 dnů, ale teď nově, pokud máte potvrzení ze školy nebo školky kvůli uzavření, tak se dává za celou dobu uzavření, ale je to stejně jen cca 60% platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 Poloviční úvazek mám normálně a teď nejsem v práci, protože mám OČR
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elza12 píše:
@1mila2 Poloviční úvazek mám normálně a teď nejsem v práci, protože mám OČR
NO, tak dostaneš normální očr, jen máš zkrátka nižší denné základ pro výpočet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Pokud vím, OČR bylo za 9 dní, u samoživitelek 16 dnů, ale teď nově, pokud máte potvrzení ze školy nebo školky kvůli uzavření, tak se dává za celou dobu uzavření, ale je to stejně jen cca 60% platu.
Jojo to já vím že je to jen 60 % platu. Ale jde mi o to jestli těch 60% bude s platu toho polovičního úvazku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama jojo díky, tak jsem si to myslela dobře. Jedna účetní mi říkala nesmysly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elza12 píše:
@1mila2 Poloviční úvazek mám normálně a teď nejsem v práci, protože mám OČRJojo to já vím že je to jen 60 % platu. Ale jde mi o to jestli těch 60% bude s platu toho polovičního úvazku.
Bude to z tvého průměrného měsíčního výdělku, ten dostáváš vypočítaný na poloviční úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám teda úvazek 3/4 a OČR je mi (v běžném nekoronavirovém režimu) propláceno uplně normálně 9 dní, vč. víkendů. (ale já chodím do práce po-pá na 6h denně), proplacenu dostávám dle svého reálného DVZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popokatepetla píše:
Já mám teda úvazek 3/4 a OČR je mi (v běžném nekoronavirovém režimu) propláceno uplně normálně 9 dní, vč. víkendů. (ale já chodím do práce po-pá na 6h denně), proplacenu dostávám dle svého reálného DVZ.
Normálně jsou to opravdu vždy kalendářní dny bez ohledu na to, jak zaměstnanec pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elza12 píše:
Netušíte prosím někdo jak se vyplácí OČR, když jsem na polovičním úvazku. Jedna účetní mi tvrdí že za celý měsíc a jedna tvrdí jen za dny, které jsem měla být v práci.
Pokud budete celý měsíc doma, tak dostanete zaplacený celý měsíc. Pokud budete kombinovat chození do práce x OČR, tak dny na které vycházela směna. Proto se to na ten formulář vyplňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevíte náhodou, jestli když mám OČR kvůli uzavření škol, jestli bych při tom mohla dělat z domu? Těch 60% dlouhodobě nebude nic moc, máme hypotéku, tak se hodí každá kačka. Nedala bych ale 8 hodin, to by mě spolu s doučováním dětí zabilo. Dala bych max 4 hoďky denně. Předem moc děkuji za odpovědi
- Citovat
- Upravit