Očr a poloviční úvazek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
279
1.4.20 12:08

Očr a poloviční úvazek

Netušíte prosím někdo jak se vyplácí OČR, když jsem na polovičním úvazku. Jedna účetní mi tvrdí že za celý měsíc a jedna tvrdí jen za dny, které jsem měla být v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66799
1.4.20 12:11

@elza12 kdyz jsem mela snizeny uvazek, za dny, kdy jsem nebyla v praci mi to doplatila ossz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
1.4.20 12:17

@elza12 jen za dny, kdy jste doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
1.4.20 12:30

Jen pro upresneni:
Ty mas normalne polovicni uvazek a ted nejsi v praci vubec, protoze mas OČR,

nebo

máš ted OČR a pritom chodiš na půl úvazku do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
1.4.20 12:36

Pokud vím, OČR bylo za 9 dní, u samoživitelek 16 dnů, ale teď nově, pokud máte potvrzení ze školy nebo školky kvůli uzavření, tak se dává za celou dobu uzavření, ale je to stejně jen cca 60% platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
1.4.20 12:36

@1mila2 Poloviční úvazek mám normálně a teď nejsem v práci, protože mám OČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.4.20 12:37
@elza12 píše:
@1mila2 Poloviční úvazek mám normálně a teď nejsem v práci, protože mám OČR

NO, tak dostaneš normální očr, jen máš zkrátka nižší denné základ pro výpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
1.4.20 12:39
@1mila2 Poloviční úvazek mám normálně a teď nejsem v práci, protože mám OČR
@ZuzaM píše:
Pokud vím, OČR bylo za 9 dní, u samoživitelek 16 dnů, ale teď nově, pokud máte potvrzení ze školy nebo školky kvůli uzavření, tak se dává za celou dobu uzavření, ale je to stejně jen cca 60% platu.

Jojo to já vím že je to jen 60 % platu. Ale jde mi o to jestli těch 60% bude s platu toho polovičního úvazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
1.4.20 12:40

@Lama Lama jojo díky, tak jsem si to myslela dobře. Jedna účetní mi říkala nesmysly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
1.4.20 12:42
@elza12 píše:
@1mila2 Poloviční úvazek mám normálně a teď nejsem v práci, protože mám OČRJojo to já vím že je to jen 60 % platu. Ale jde mi o to jestli těch 60% bude s platu toho polovičního úvazku.

Bude to z tvého průměrného měsíčního výdělku, ten dostáváš vypočítaný na poloviční úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
1.4.20 12:45

@ZuzaM díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
1.4.20 12:56

Já mám teda úvazek 3/4 a OČR je mi (v běžném nekoronavirovém režimu) propláceno uplně normálně 9 dní, vč. víkendů. (ale já chodím do práce po-pá na 6h denně), proplacenu dostávám dle svého reálného DVZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
1.4.20 12:58
@Popokatepetla píše:
Já mám teda úvazek 3/4 a OČR je mi (v běžném nekoronavirovém režimu) propláceno uplně normálně 9 dní, vč. víkendů. (ale já chodím do práce po-pá na 6h denně), proplacenu dostávám dle svého reálného DVZ.

Normálně jsou to opravdu vždy kalendářní dny bez ohledu na to, jak zaměstnanec pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
1.4.20 18:17
@elza12 píše:
Netušíte prosím někdo jak se vyplácí OČR, když jsem na polovičním úvazku. Jedna účetní mi tvrdí že za celý měsíc a jedna tvrdí jen za dny, které jsem měla být v práci.

Pokud budete celý měsíc doma, tak dostanete zaplacený celý měsíc. Pokud budete kombinovat chození do práce x OČR, tak dny na které vycházela směna. Proto se to na ten formulář vyplňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.20 19:00

Nevíte náhodou, jestli když mám OČR kvůli uzavření škol, jestli bych při tom mohla dělat z domu? Těch 60% dlouhodobě nebude nic moc, máme hypotéku, tak se hodí každá kačka. Nedala bych ale 8 hodin, to by mě spolu s doučováním dětí zabilo. Dala bych max 4 hoďky denně. Předem moc děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat