60 % platu ve výpovědní lhůtě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.3.20 16:01

Výpověď a 60%

Holky mám dotaz. Manžel dnes dostal výpověď a zároveň mu oznámili, že mu bude v 3 měsíční lhůtě co bude v práci vyplácena mzda ve výši 60% průměrného výdělku, ale s tím, že bude chodit do práce. Přijde mi to jako nesmysl. Vůbec nevím jak to řešit. ????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35616
31.3.20 16:06

Výpovědní lhůta jsou 2 měsíce a nevím proč by měl dostávat 60% když bude normálně pracovat. Ať řekne, že na to nemají právo a případně ze se obrátí na příslušné orgány.

Příspěvek upraven 31.03.20 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
31.3.20 16:06

No to je blbost :think:, 60% jen v případě, že bude doma. Jinak ho musí platit podle smlouvy.

Odstupné dostal?

Cituji:
Může mi firma bez mého vědomí snížit plat, pokud mám výši mzdy sjednanou přímo v pracovní smlouvě?

Ne. Se snížením mzdy byste museli souhlasit - jako s každou jinou změnou pracovní smlouvy. A to i pokud zaměstnavatel zkrátil pracovní dobu. Zpravidla se v takovém případě uzavírá dodatek k pracovní smlouvě.

• Citovat
  • Upravit
alena1995
31.3.20 16:08

@JancaS84 Můžou být i 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
33388
31.3.20 16:11
@Anonymní píše:
Holky mám dotaz. Manžel dnes dostal výpověď a zároveň mu oznámili, že mu bude v 3 měsíční lhůtě co bude v práci vyplácena mzda ve výši 60% průměrného výdělku, ale s tím, že bude chodit do práce. Přijde mi to jako nesmysl. Vůbec nevím jak to řešit. ????

Výpovědní lhůta je 2 měsíce. To jako že by chodil 3 měsíce ještě makat a dostával jen 60%? Co to je za blbost? Na to nemají právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
31.3.20 16:48
@Anonymní píše:
Holky mám dotaz. Manžel dnes dostal výpověď a zároveň mu oznámili, že mu bude v 3 měsíční lhůtě co bude v práci vyplácena mzda ve výši 60% průměrného výdělku, ale s tím, že bude chodit do práce. Přijde mi to jako nesmysl. Vůbec nevím jak to řešit. ????

Hovadina. Na to nema zamestnavatel zadny pravo. Kdyz chodi do prace, tak za plnou mzdu. Kdyz daji 60% tak bude doma a pujde na brigadu nekam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
31.3.20 17:09

Tak záleží, jak to má psaný..někdo má základní mzdu a k tomu bonus..pokud bonus je 40% mzdy, tak ho sebrat mohou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.20 16:15

Ahoj, 60 procent pri prekazkach se počítá z průměru na dovolenou? Trochu se v tom ostudne ztrácím. :oops:
Dekuji :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat