OČR (kvůli koronaviru) a výpověd
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Výpověď musí být písemná a jasný duvod. Chce se zbavit placení. Hlavně nic nepodepisuj! Při OCR ani nemůže tě vyhodit (kort když jsi doma s dětma) to je jako kdyby jsi byla na neschopence. Mám vedle sebe mamku ktera dělá na cssz…tak ji cituji.
- Citovat
- Upravit
Anonymní má určitě pravdu.
Ale jde o to, že jestli Tě chce vyštípat stejně se mu to nějak povede. Akorát tam budeš mít stresy. Brala bych ty dva platy a hledala si jinou práci. Bude jí teď dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Výpověď musí být písemná a jasný duvod. Chce se zbavit placení. Hlavně nic nepodepisuj! Při OCR ani nemůže tě vyhodit (kort když jsi doma s dětma) to je jako kdyby jsi byla na neschopence. Mám vedle sebe mamku ktera dělá na cssz…tak ji cituji.
Moc děkuji za názor. K podepsání nic nemám, byl to ústní návrh, který se mi nelíbí a se kterým nesouhlasím. Mám podat protinávrh.
Pro mě je to hlavně obrovské nepochopení. 4 roky víceméně v pohodě, malá firma, dobrý kolektiv a najednou vyhazov na hodinu. Firmě to způsobí velké problémy. Mám spoustu rozdělané práce, kterou ani nemám nikomu předat
. Nechci se rozejít ve zlém, chápu, že je konec, ale myslím, že když jsem na OČR vyhodit mě nemůže a nechci nechat sebou úplně zametat. Tuším, že šéf chce mé místo pro dceru a chápu to, ale v téhle situaci nechci být úplně za blbce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Moc děkuji za názor. K podepsání nic nemám, byl to ústní návrh, který se mi nelíbí a se kterým nesouhlasím. Mám podat protinávrh.Pro mě je to hlavně obrovské nepochopení. 4 roky víceméně v pohodě, malá firma, dobrý kolektiv a najednou vyhazov na hodinu. Firmě to způsobí velké problémy. Mám spoustu rozdělané práce, kterou ani nemám nikomu předat. Nechci se rozejít ve zlém, chápu, že je konec, ale myslím, že když jsem na OČR vyhodit mě nemůže a nechci nechat sebou úplně zametat. Tuším, že šéf chce mé místo pro dceru a chápu to, ale v téhle situaci nechci být úplně za blbce.
Nic nepodepisuj…vyhodit tě ústně nemůže. Musí ti zaplatit… A vypoved z hodiny na hodinu při OCR nejede…drž se ![]()
- Citovat
- Upravit
@Pajik 76 píše:
Ale jde o to, že jestli Tě chce vyštípat stejně se mu to nějak povede. Akorát tam budeš mít stresy. Brala bych ty dva platy a hledala si jinou práci. Bude jí teď dost.
Děkuji za názor, nechci tam po dnešku zůstat. Bylo to hodně ponižující. O jiné možnosti co dělat vím, vlastně mi to trochu uspíšilo rozhodnutí. Ale vzhledem k dnešnímu ošklivému jednání nechci sebou nechat zametat.
- Citovat
- Upravit
@Pajik 76 píše:
Coze? Dost prace? Z ceho vychazis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosim vas, kdyz mate mamku, ktera pracuje na cssz, muzete mi zjistit neco k me situaci? Nyni jsem od 25. na ocr. K poslednimu mi konci prac. pomer. Na strankach cssz je psano, ze ocr pokracuje i po ukonceni zamestnani. Toto jsem nahlasila na pojistovnu, ale odtud mi prisla odpoved, ze mi po ukonceni zamestnani ocr konci a ani ua me nikdo nezaplati pojisteni. Muzete mi moc prosim zjistit jak to tedy je? Moc vam dekuji 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karkarka píše:
@Zdendule80 budeš i nadále na ocr. Je to na stránkách cssz.
Dekuju 🙂. Vim, ze to tam maji, zarazilo me, ze z pojistovny mi pisi neco jinyho… Je v tom celkem zmatek..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajik 76 píše:
Dnes mi začal vyhrožovat. Například mi napsal důtku, že jsem dnes nepřišla do práce. Přitom, máme doporučený home office, jsem na Očr a včera mi řekl ať už nechodím.
Bydlíme ve stejném malém městě. Začínám se vážně bát. Mám nárok na 2měs výpověďní lhůtu a 3měs odstupné. On mi nabízí 2 měsíce odstupné nic víc. Nevím co s tím.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dnes mi začal vyhrožovat. Například mi napsal důtku, že jsem dnes nepřišla do práce. Přitom, máme doporučený home office, jsem na OČR a včera mi řekl ať už nechodím.Bydlíme ve stejném malém městě. Začínám se vážně bát. Mám nárok na 2měs výpověďní lhůtu a 3měs odstupné. On mi nabízí 2 měsíce odstupné nic víc. Nevím co s tím.
No to je právě co jsem psala, že když se Tě bude chtít zbavit, tak to nějak prostě udělá.
Buďto na výtky (tři) a pak Tě může ukončit pracovní smlouvu ke konci měsíce. Nebo Ti na oko „zruší“ pracovní pozici. Ukončí to a pka stejě někoho přijme. Nebo Tě nechá na překážkách za minimum platu bez prémií atd a odejdeš sama…
Tohle je fakt těžký.
On se asi dohodnout chce, ale 3+2 Ti evidentně prostě nedá. ![]()
Jestli Ti dá 2měs po konci OČR tak je to lepší než nic.
Jestli nemáš písemně ten home office, nedokážeš to. A vymyslet si může spoustu dalších výtek jakmile se tam vrátíš…
Jediné s čím nic nezmůže dělat je dlouhodobá neschopenka, ale budeš mít cca 60% platu, ale zas si můžeš během té doby shánět jinou práci.
Nicméně nejsi limitována těmi dvěma měsíci pokud bys během nich nesehnala novou práci.
Takže já bych volila mezi těma dvěma měsíci a podepsala po konci OČR dohodu a nebo skončila OČR a šla na neschopenku, pokud to jde (někdo Ti jí bude mít na něco napsat).
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petullka82 píše:
Co mu říct, že se poradíš se svým právníkem a ozveš se?
lépe - že se poradíš na inspektorátu práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dnes mi začal vyhrožovat. Například mi napsal důtku, že jsem dnes nepřišla do práce. Přitom, máme doporučený home office, jsem na Očr a včera mi řekl ať už nechodím.Bydlíme ve stejném malém městě. Začínám se vážně bát. Mám nárok na 2měs výpověďní lhůtu a 3měs odstupné. On mi nabízí 2 měsíce odstupné nic víc. Nevím co s tím.
proti důtce se písemně doporučeným dopisem s dodejkou ohraď, žes nemohla přijít do práce, protože čerpáš OČR, což jsi mu dala řádně vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu. Jsem zaměstnaná se smlouvou na dobu neurčitou, podepsanou před více než třemi lety. Před tím rok na dohodu u stejné firmy. Dnes mi byla dána (ústně) výpověď z důvodu špatně vykonávané práce (nebudu komentovat, není předmětem diskuse). Výpověď byla podána bez předchozího varování. V současné době jsem na OČR (děti 7 a 9 let) z důvodu uzavření škol. Do práce momentálně docházím na nejnutnější bezodkladné věci cca půlka mého úvazku. Na co mám prosím nárok? Šéf mi dal návrh, abych čerpala měsíc OČR (bez jakéhokoliv předpokladu kdy budou školy otevřeny) a 2 měsíce odstupné. Do práce nechce abych chodila ani abych ji někomu předala. Po více jak 4 letech práce bez jakéhokoliv hrubého porušení vyhazov na hodinu v době kdy jsem na OČR? Do zítra se „musím“ vyjádřit k navržené dohodě. Zbytek firmy nechápe. Prosííím o radu. Prosím o zachování anonymity. Děkuji