Uvolnění režimu a následná ekonomická krize
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
uvolnění režimu a následná ekonomická krize
Ahoj. Vyjma zdravotníků, prodavačů, policistů…už téměř nikdo nepracuje. Jak si myslíte, že bude vypadat ekonomika po ukončení opatření kvůli koronaviru? Člověk si ani neuvědomuje, dokud tato situace nenastane, jak je vše provázané a jak se najednou vše zhroutilo jako domeček z karet. Mám strach, že bude taková nezaměstnanost, že rok 2008 proti tomu byl procházka růžovou zahradou. Jak to vidíte vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, uvidíme, jak to všechno bude, ale asi to nebude úplně optimistické.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@edding400 píše:
Sedm tučných a sedm hubených let
To je pravda, něco na tom bude. My naštěstí nemáme prakticky žádné dluhy, snad to nějak zvládneme, ale říkám si, jak to budou dělat lidi, kteří mají hypotéky a žijí od výplaty k výplatě, nebo samoživitelky, které už teď počítají každou korunu. A upřímně vůbec si nedovedu představit být doma, asi bych se zbláznila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdo neví. Poslední dobou to dost sleduji, hodně načítám. Názory se různí. Někdo říká horší než po 2008, někdo říká, že letos sešup a příští rok se už zase ekonomika oklepe. Tomu, kdo má dluhy, nebo jede od výplaty k výplatě teď fakt nezávidím, protože určitě spousta lidí přijde/už přišla o práci. Ale jsem optimista, pokud nás nebudou politici strašit krizí, začnou lidí po uvolnění karantény utrácet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak “temer nikdo nepracuje” je asi silne spojeni. V mem okoli vetsina pracuje az na ty co delali v gastru. Manzel vcera podepsali nekolik zakazek a maj prace na dalsi 3 roky. Letos v lete se asi moc neuvidime
ale hlavne ze ma praci. A pokud bych nebyla na rodicaku, tak pracuji normalne taky.
Příspěvek upraven 30.03.20 v 18:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carola Netuším, jak to bude, ale rozhodně pracuje víc lidí než jen zdravotníci, prodavači, policisté. Já ani manžel nejsme ani jedno a normálně pracujeme (z domu).
Lide, kteri mají hypotéky na knop, nastávají bohužel asi krušné časy, ale zase teď se jim na pár měsíců uleví. To lidé, co platí nájem, musí platit dal. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je mi úplně ukradené, více mě znepokojují brutální čínské akvizice a tichá ruská válka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slyšela jsem názor, že naopak se ekonomika zvetí docela rychle, že lidé budou natěšení máknout a práce bude dost, i když se třeba trochu přeskládá pracovní zařazení. Já osobně nevím, jsem na rodičáku a ještě nějakou dobu budu. Manžel se do práce nepodívá ještě dlouho a kdo ví jestli ještě vůbec… tam jsem trochu nervózní, ale zatím nepanikařím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky myslím, že práce jako takové bude dost. Jen by mi nevadilo, kdyby s sebou tahle krize vzala některé zbytečné ezo/eko/bio prudy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@edding400 píše:
Taky myslím, že práce jako takové bude dost. Jen by mi nevadilo, kdyby s sebou tahle krize vzala některé zbytečné ezo/eko/bio prudy.
Co tim konkretne myslis? Jen me to zajima ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Téměř nikdo nepracuje?
to máš asi zajímavé okolí
. Jinak jo, krize bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@edding400 píše:
vidíš, a já si zrovna myslím, že globalizace přírodě docela ublížila.. Tohle by se snad mohlo zbrzdit…Pohrdáš ekologickými principy, ale kde chceš žít, když si lidstvo zničí vlastní planetu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jen potvrzuji, že nejsem ani zdravotník, ani prodavačka, ani policista…a pracuji. Jen z domu, a za podmínek, kdy se musím celý den postarat o školkáče, celý den honit šesťáka do úkolů a kontrolovat ho a celé rodině vařit. Ty pracovní noční směny tedy nejsou nic moc ![]()
Recesi pochopitelně očekávám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V mem okoli zatim, krom gastronomie, kadernic a tak, vsichni normalne pracuji. Pro ekonomiku to ale asi vesele nebude. Automotive nebylo v dobre kondici uz predtim a ted dostalo solidne na pr*el, bohuzel je nase ekonomika na automobilovem prumyslu dost závislá a pak se to odrazi v ostatnich odvetvich. To ze krize prijde se cekalo a mnoho lidi se na ni pripravovalo, s virem ale prisla o dost driv. Ja osobne jsem tomu davala jeste urcite 2 roky a podle toho planovala. Ted budu muset plany trochu prehodnotit, ale pokud to pujde nasledujici ctvrtleti dobre, muze to pro me byt naopak zajimava investicni prilezitost, padaji akcie, brzy se da ocekavat pad cen nemovitosti, protoze spousta lidi se bude muset zbavit svych nemovitostí, na ktere v soucasne dobe uz nemaji a zajemcu nebude zase tolik. A nakonec jeste v cele situaci zalezi, jak se zachovaji lide az to skonci, jestli pujdou a zacnou utracet, tak to bude jeste celkem dobre, pokud ale zacnou sedet na penezich (a toho se dost obavam, podle toho jak media masiruji s nevyhnutelnou krizi), tak to pocitime jeste dost tvrde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit