Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, procetla jsem nejake diskuze, ale nenasla presne odpoved. Jak je znamo, u stavby je nutne dodrzet 2metry od plotu souseda. Sestra bude mit garaz 2 metry od plotu. Ze strany k plotu na ni neni zadne okno. Nakonec by ale chtela na garazi zesilit zatepleni /bude z jisteho duvodu vytapena/,a tim by se vzdalenost 2metry nedodrzela, bylo by to o 7cm mene, cili 1930. Vim, ze to ma kazdy urad jinak, ale prosim vy, co jste neco podobneho resili- kdyz slo jen o par cm, jakou mate zkusenost? Stacil podpis souseda, nebo slo o nejake delsi rizeni ohledne vyjimky atd? Diky moc za info ![]()
My máme garáž přímo nalepenou na plotě, jen je formulář, kde soused podepíše, že s tím souhlasí a je to.
No pokud já vím, tak u rodinného domu, je nutné dodržet 3,5m od plotu. U garáže jsou to 2m od sousedního plotu, ale po domluvě se sousedem, může stavět i na hranici pozemku.
Podle mě teda s garáží může až k hranici pozemku a domluva nemusí být, vše vyřeší SU, soused může vznášet připomínky a podněty, ale SU je poslední kdo rozhodne. Je jasně dáno co musí taková stavba splňovat. Domluva je ale lepší.
Moc vsem dekuji za info.
Jeji sousedka pry nemam problem a podepise. Ale projektant ji rikal, ze to problem je, ze se musi delat jakasi vyjimka- nejaky rizeni a projednani, atd., tak chtela radeji nejdrive zjistit, co a jak, na urad stejne musi. Tak snad to bude OK. ![]()
Nejde jen o vzdálenost od plotu. Je třeba brát v úvahu požární odstupy (většinou 7m od stavby - proto těch 3,5m od plotu). Tyto je třeba určit dle konkrétní situace a konstrukčních řešení. Zmiňujete zateplení… většina zateplovacích systémů požární odstupy zvětšuje.
Proto zřejmě projektant mluví od vyjímce a je třeba zdůvodnění pro SÚ aby to schválil.
@AlphaOmega diky za info, je to nakonec tak, ze by v tomto pripade byla opravdu nutna vyjimka…