Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, uvazujeme s muzem, ze si v obyvaku vyzdime obyvaci stenu a casti oblozime obklady z kamene nebo jeho imitace. Ja se trochu bojim udrzby, jsem trochu laxni a nenavidim utirani prachu. Jak se to udrzuje, je to narocne? Diky.
@jakanas píše:
Mám to z venku a občas to ostříkám vapkou.
Což v obýváku asi nepůjde… ![]()
Mám obklad z imitace v kuchyni cca pět let, v obýváku rok, není třeba extra čištění, ale co doporučuji je speciální impregnace. Na balkoně máma pravý kámen a pokud bychom se znovu rozhodovali, dáme ho i do interiéru- cenový rozdíl už tam není takový a s přírodním kamenem se mnohem lépe pracuje.-)
Máme kamené vnitřní parapety. Je dobré si chemicky zjistit, co je vhodnější. Kupříkladu mramor reaguje s vodou, takže ten není příliš vhodný. Ale zas pokud to nechcete na parapety, ale jen na stěnu, tak tam to zas až tak moc řešit nemusíte. Jinak otírám to pouze navhlhčenou mikroutěrkou tak, jako cokoliv jiného.
Teď jsem si v novém domě nechala obložit jednu stěnu v obýváku imitací kamene. Vždycky to byl můj sen. Obkladač mi doporučil speciální impregnaci. Jinak prý není nutná žádná extra údržba.
Tak vapka asi fakt nee
. Z venku to taky mame, cca 3 roky a vzdycky to nakonec oplachne silny dest. Ale v tom obyvaku se bojim, ze se v tech nerovnostech bude drzet prach. Ale je to krasny. Tak to asi naimpregnujem. A kdyz k tomu prijdu, zavru oci ![]()