Vždy dětské bodýčko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6050
16.5.15 00:38

Tak já i když máme doma teplo, tak když dlouho sedím tak je mi za chvíli chladno. Podle sebe strojím dítě. Dvouměsíční jen leží a navíc je maličké a brzy prochladne. Bodyčko je normální tričko. Takže když je vedro např. v létě tak ven klidně jen v krátkém bodyčku, nebo i bez něj, když je chladněji tak bodyčko s dlouhým rukávem. Ve dvou měsících jsem dle teploty doma dávala ještě slabou dečku. na spaní buď overal, nebo body a dupačky plus nějaká deka (na noc třeba teplejší). Milovala jsem spací pytel. Do něj v zimě jen v overalu s dl. rukávem, v létě jen body s kr. rukávem a ponožky. Venku je na slunci už docela teplo, takže bacha na to že v korbě je mnohem větší teplo a dusno. Tudíž nepochopím v tomto počasí zafáčovaná mimina až po uši. Dělej to podle sebe, jdeš v krátkém rukávu a v dlouhých kalhotách, dej miminku dlouhý rukáv a nějakou přikrývku měj jí vždy sebou je to praktické. Jdeš skoro nahatá, vysvleč i dítko a místo deky můžeš použít látkovou plenu. Jinak, ještě je maličký a brzy prochladne, takže mít vždy deku po ruce, když začne foukat, nebo se ochladí. V létě naopak moc nestrojit, neb se miminka lehce přehřejí. Teď byly synovi dva roky a spí stále v overalu, celou noc odkopaný i v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
16.5.15 01:18

Já nedám na bodýčka dopustit. Moje roční dcerka i teď chodí doma - bodýčko s dl. rukávem a punčošky. V létě bych dala s krátkým rukávem.
Na spaní jsem u obou měla overal s dlouhým rukávem a spací pytel. Když je moooc teplo, spí jen v bodýčku s kr. rukávem a spacím pytli.
Jinak venku - obě děti mám květnové a v létě v pařácích jsem je v kočárku vozila jen v plynce a překryté látkovou plenou + samo namazané 50 fakt.
Obecně se říká, obléci miminu u jednu vrstvu víc než sobě. Např. ty půjdeš v tričku s krátkým rukávem a mimču dáš dlouhý rukáv. Jasně, že ne, pokud bude venku 30 ve stínu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.5.15 05:55

Bodyčko určitě vede..trička na tak malé dítě jsou nepraktická..ale doma pokud máte teplo samo obléct můžeš - jen bude stále vyhrnuté někde u krku no..Na první dítě jsem taky měla nakoupené všechno možné a až pak zjištovala jak je něco nepraktické..ted na druhé dítě mám jen body, trička kupuju až tak od velikosti 74..pokud je pěkně dávej body s krátkým rukávem s krataskama nebo bez kratásku jen body s ponožečkama třeba na ven. První dítě spávalo v noci v overalcích přikritý dekou ( většinu noci pak odkopané )..druhé dítě spí v bodyčku s dlouhým rukávem - pod peřinkou - taky věčně odkopané.

• Citovat
  • Upravit
15404
16.5.15 06:11

Mam rada bodycka, i nas dvouletej jich jeste par ma a nosi. malymu davam bodycko a kratasy v tomto pocasi. Nas spi od listopadu v tom samym, v dlouhych overalech pod perinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
16.5.15 06:35

Nasemu bude 11m a ma body kazdy den, tricko mu dam mozna v lete az bude 30st, ale takhle malymu miminku jako mas ty urcite jen body.. starsi nosil body do dvou let, sama nemam rada kdyz mi tahne na zada.. v noci spi v bavlnenym overalu a pres sebe perinku, kterou stejne hned skope :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
16.5.15 06:52

Za mě taky určitě body, v devíti měsících máme spoustu triček a měl na sobě jednou jedno :nevim:
Body máme milion s dlouhým rukávem, nosí je teď s tenkýma punčochama a jelikož se pořád plazí po studené podlaze tak i mikču.
Na léto jsem koupila i s krátkým rukávem a letní overaly, ty bez rukávů a nohavic :)
Na spaní ideálně overal, nikde mu netáhne a nic netlačí, spí se mnou v posteli, věčně odkopaný, ale pytel nedávám, nelíbil se mu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
16.5.15 06:55

Syn stale jeste nosi body, prijde mi to, jak uz se tu psalo, mnohem lepsi nez tricka a rozhodne u takmaleho miminka. Jinak na spani ma overal. Kdyz byl malinky tak byl zavinovaci, tak pokud bylo teplo tak mel body s kr. rukavkem a byl v tenoucke zavince nebo zavinity v plene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.5.15 07:16

Kluk nosil body tak do 2 let. Přišly mi praktičtější než trička. Body s dlouhým rukávem nosil jenom vyjimecne párkrát v zimě. Na léto měl body - tilko, nebo pak lehký overal s krátkým rukávem a nohavicemi.

• Citovat
  • Upravit
72725
16.5.15 07:25

@adamsmum dávám bodyčko, protože dát malému tričko, tak má pořád holá záda. Ale dávej, co chceš, to záleží na Tobě.. Náš i přes zimu nosil kr rukáv (my chodíme ve svetrech), ale prostě body zajistí záda v teple - kvůli ledvinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
16.5.15 07:36

:andel: Tak ja jsem v lete davala i tricka. Deti byly treba jen v pline a tricku. Kdyz je teplo, prijde mi to takovy vic vetraci nez tricko ;)
Ale v chladnych dnech mely body, u syna jsem rada davala dlouhy body+ kratky triko navrh, vypadalo to dobre ;)

Jo a body nosily az do odplenkovani ;)

• Citovat
  • Upravit
8959
16.5.15 07:46

@adamsmum
Synovi budou 2 a nosí pořád bodyčko :-D Normálně bodyčko a tepláky.. V létě teda nosil už normální trika..
Ale neoblíkala bych žádné vrstvy..
Dej normálně bodyčko a nějaká kaťata.. Případně ven ještě něco na to…
Ale doma nic nevrstvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
16.5.15 07:46

Ahoj, omlouvám se zakladatelce, že se vtírám s dotazem. Holky, mám Mimi 2 měsíce. V tomto počasí, musí mít vždy čepičku? Korbu kočáru zakrývám plínou, aby na něj nesvítilo, takže by tam nemělo ani foukat. Jde mi o to, že malý nemá čepici rád a po nasazení se vzteká. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
16.5.15 08:01

Určitě body, nesnesla jsem aby holce lezla záda. Ještě v tomto počasí jí pod tričko dávám tílko, ale jen ráno, odpoledne už sundávám. Jinak taky si nemyslím, že by bylo venku už takové vedro, že by ležící mimino nesneslo body i tričko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
16.5.15 08:04

Taky jsem dostala od rodiny spoustu roztomilých triček, prcek je prostě nenosil no. Škoda. Ale tak malé miminko bych si bez zakrytých zad netroufla nechat. Až teď v roce a půl lítá v tričku a kraťasech. Loni jsem párkrát dala body bez rukávů a na to tričko, když bylo takové poloteplo. Když byly vedra, dala jsem doma jen plenku a na to body bez rukávů.

Taky mi to bylo líto, ale body je body :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
16.5.15 08:18

U dcery platí, že potřebuje být oblečená podobně jako já co do počtu a síly vrstev, a to od narození. Ale to může mít každé dítě jinak.
Jinak na doma dávám obvykle jen body a tepláky, když máme chladněji, tak mikinku nebo jsem jí jako malé dávala overal. Teď když už chodí dávám v horku třeba i delší triko nebo šatičky, ale malýmu miminu jsem dávala jen body, protože se nikde neshrnuje a pomáhá držet látkovou plínu na správném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat