Vždy dětské bodýčko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
73
15.5.15 23:26

Vzdy detske bodycko?

Asi budu znit hloupe ale chci se zeptat mam dvou mesicniho chlapecka a pomalu uz zacina byt teplo I doma mame celkem teplo klidne i jen na tilko a kratasy. Zajima me jestli vzdy musim oblect mojemu chlapeckovy bodycko a na to az pak treba tricko a kalhoty nebo jak je teplo muzeme vynechat body? a oblect rovnou treba tricko a kalhutky. Mame spousty krasnych oblecku ale nameme je skoro jak vynosit protoze kdyz mu dam body pripada ze pak na nho valim strasne moc vrstev :D A taky maminy pro priklad kdyz je doma tak akorat na tricko a teplaky jak byste do toho oblekli sve miminko a vtakovem teple co by ste mu oblekli na spinkani a kolik prikryvek by ste dali pres nej. Vim asi to zni uplne hloupe :D takeve zakladni otazky ale sem poprve maminkou :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35732
15.5.15 23:34

MOje treba jako novorozenec mela jen bodycko. Proste je to triko co zakryje i zada, mala ho nosi i skoro ve dvou letech pres studenejsi dny.
Neni zadne pravidlo co musi a nemusi nosit, muzes si ho oblikat jak chces ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
15.5.15 23:36

Body je v podstatě tričko, které se nevyhrnuje, tudíž netahne na záda. Takže buď body nebo tričko.
V noci jsem dávala bavlněný overal a buď zavinovacku, spací pytel nebo nic.
Mám jarní děti a nejčastěji jsem dávala body a polodupacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
15.5.15 23:39

8o Nikdy jsem na body nedávala další triko. Měla jsem za to, že body je triko, ne spodní prádlo.

Dcera v roce a půl nosí jen body, tričko neměla ještě ani jedno :mrgreen:

A jestli MŮŽEŠ dát to nebo ono… divný dotaz. Můžeš, co chceš, pokud je dítě v pohodě a nemrzne.

edit: jo a na spaní dávám bavlněný kabátek a spací pytel. Spí pod otevřeným oknem, takže když je venku cca pod 10°C, dávám přes ní fleecovou deku.

Příspěvek upraven 16.05.15 v 01:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
15.5.15 23:39

Body je dobry pro lezici mimina, protoze se nevytahne a kryje zada a brisko i kdyz se dite ruzne vrti; je to proste prakticky. Ale davat ho samozrejme nemusis. A doma oblikam dite jako sebe, tedy z hlediska vrstev a delky rukavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.5.15 23:40

Tak pro mě je bodýčko pro kojence prakticky nepostradatelné. V létě s krátkým, zimě s dlouhým rukávem. Mám ráda, když má dítě chráněná zádíčka, což vykasané tričko neplní. Takže za mě, když je velké vedro, dám body s kr. rukávem. Bud jen s plínou, nebo s kratásky. Btw. mě se teda letošní květen zdá poněkud chladnější, takže roční dcerka má ještě dlouhý rukáv…

Příspěvek upraven 15.05.15 v 23:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.5.15 23:40

Já hodně dlouho děti strojila hlavně do bodyček. Přes léto byli kolikrát jen v plíně a body. Nebo body a kraťásky…prostě dítě v tričku, když bereš do ruky, předáváš ho někomu jinému…to tričko se pořád vyhrnuje, pořád se to musí rovnat… Ale kdo si s body nerozumí, strojí bez toho…na strojení dětí není manuál. Přes noc byli většinou v overalku (dlouhé rukávy i nohavice) a tenké zavinovačce (měla jsem swadle me), když bylo chladněji, hodila jsem přes ně peřinku.

EDIT: Píšu tedy o teplém počasí… to je teď aktuální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.5.15 23:44

Ja treba prostrednimu v tomto veku davala casto tricka, bylo teplo, casto byl bez plenky, tak mi ty cipy bodycka spius vadili, ze si je treba pocura.
Ale kdyz jsem davala detem body, tak to bylo od jara do podzimu ta „trickova“ vrstva, tricko na body jsem davala jen v zime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
15.5.15 23:48

Můžeš dát rovnou tričko, ale body je určitě praktičtější, nevyhrne se.
Já někdy dávala takové to letní body bez rukávků a na to „parádní“ tričko - adekvátně počasí.
Na spaní overálek, když bylo vedro tak jenom body a lehčí spacák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
15.5.15 23:53

Vždycky dávám body, triko je furt shrnutý někde u krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
15.5.15 23:58

Tak já dávala v chladnější dny pod tričko i body, když bylo vyloženě teplo tak jen body, teď střídám, malá má už 22m, já body preferovala hlavně kvůli zakrytým zadíčkám, a měla jsem pocit, že lépe drží na svém místě i plína :) kolem 2m malá vyrostla ze zavinovacky a já objevila kouzlo spaciho vaku, takze od te doby máme doma spací pytle, mela jsem poprvé na podzim, takže jsem kupovala pytel zateplený, ale ted už má normální, kupuji v Ikea. V noci občas zkontroluji ruce, jestli je nemá studené (miminku jsem sahala za krk) a když tak přehodím dekou, ale stejně je to jen pro můj pocit, neb je za pět minut odkopaná :mrgreen: jinak má na spaní od mala overal s dlouhým rukávem a dávám jí ho na spaní pořád, klasické pyžamo nemá ráda, lezou jí záda, zhrnuje se jí triko, motaji kalhoty kolem nohou a tak s sebou furt mele a já se pak nevyspím :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
16.5.15 00:22

Body jsem nedávala vůbec a přikrývku jen jednu - ale v zimě. Na noc jinak rychlozavinovačku a na sebe jen overal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
16.5.15 00:24

Syn mel bodycka furt. Dceri jsem spis davala takove to body - tilko a pres to tricko s dlouhym rukavem. Pripadalo mi to hezci. A ted je uz je mesic bez plen, takze davame jen tricka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
16.5.15 00:25

@adamsmum já osobně ve vedru vynechávám trička a dávám jen body.. samotná trička u 2m nemám ráda..furt je to vyhrnuté a holá záda a aby nenastydly ledviny.. Pro mě vždy bylo důležitější pohodlí miminka než modní kousky. Takže body a dupky. A mě teda až takové vedro ještě nepřijde..ráno 11 ° odpoledne 18.. to není na holé ruce a nožičky pro 2m… na přímém sluníčku být nemá.. Dítě by mělo být oblečené jako ty nebo spíš o vrstvu víc.. přeci jen leží a nepohybuje se tolik co ty. Nemá být zpocené v zátylku a nemá mít ledové ruce a nohy či nosík..tím jsem se řídila při přikrývání a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
16.5.15 00:29

Já taky jsem oblikala pouze jednu vrstvu aspoň na doma co se týče, bud body s kr.nebo dl. rukávem a nebo tricenko. Z mého hlediska je body u mě na prvním místě, netáhne na zádička. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat