Vždy dětské bodýčko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2689
16.5.15 08:42

Moje 18m dcerka je ted doma v body s dlouh. ruk a punčocháčích. Takhle malý miminko bych tedy oblíkla víc. Nehýbe se, jen leží, jestli ho třeba občas dáváš na zem na deku, tak od země je taky chladněji. Já bych mu přes to bodýčko klidně ještě dala triko s dlouhým rukávem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
16.5.15 08:50

Mám 17-měsíční dcerku a doma nosí body s dl. rukávem a legínky. Pokud by bylo fakt teplo, dala bych jí body s krátkým rukávem. Klasické tričko ještě ani neměla. To mám v plánu jí dát třeba v létě, když by bylo opravdu vedro. Ale tak malému miminku jako máš ty bych fakt tričko ještě nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
16.5.15 09:00

Není žádný „patent“ na oblékání dětí, ale to body je nepraktičtější. Taky ho beru jako tričko, ne spodní prádlo. Miminko v tričku je nepraktické, když ho bereš, předáváš někomu jinému. Stejně tak nemám ráda na miminku tepláčky a ponožky, preferuju polodupačky.

Já z časových důvodů u dětí cca do roku a půl/dvou let ani nerozlišuju pyžamo. Večer převleču do čistého a je v tom celý další den - pokud to samozřejmě neušpiní dřív.

Na první dítě jsem taky měla nakoupených spoustu krásných, ale nepraktických věciček. To si musí každá maminka vyzkoušet sama. U druhého a dalších jsem už věděla, co a jak asi budu potřebovat a zbytečnosti jsem nenakupovala, nic se mi tu navíc nekupí. Dokupuju jen praktické kousky, které nešlo podědit vzhledem k velikosti dítěte a ročnímu období.

Dítě si oblékej jak chceš, ale podle mě se budeš muset smířit s tím, že spoustu toho, co se Ti líbilo a nakoupila jsi, prostě nepoužiješ nebo jen velmi vyjímečně. Nejméně praktické kousky jsou většinou ty, které dostaneš darem od příbuzných - krásné, ale na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.5.15 09:22

U nás to bylo tak, že dokud kluci měli plenku, nosili body. Nesnášela jsem, jak plenka pořád jakoby slézá.
Taky netáhlo na záda, na břicho, nic se nehrnulo. Není nic horšího, než věčně vykasané triko a holá záda :pankac:

@adamsmum, dávej co chceš a co je pro tebe a mimčo pohodlné. Body není nutné, spíš praktické :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.5.15 09:24

Jinak u miminek jsem body dávala jako spodní prádlo, tzn. body s krátkým r., punčocháče nebo tepláky a triko s dlouhým rukávem. Ležící nehejbací mimino může být klidně oblečené o trochu víc, než už třeba lezoucí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
16.5.15 09:27

Taky dávám body i teď, dcerka 20m, a taky mám spoustu hezkých triček. Řeším to tak, že dám body s dlouhým rukávem a na to tričko. Sama to tam taky nosím, triko s dlouhým a na to s krátkým. Aby ta hezká trička aspoň takto unosila. Bez body bych jí to nedala, měla by pořád holá záda. U nás doma je cekem chladno, takže dávám s dlouhým rukávem zatím, na to tričko a tepláčky nebo legíny. Taky se mi líbí, že body pěkně přidržuje plínku, místo třeba kalhotek a tak.

Na spaní overaly, já teda na noc oblíkám víc, spí odkopaná a máme chladno. Nicméně overal by normálně měl stačit. Popř. dávám body s dlouhým a dupačky se šlapkama. Body bez šlapek se neosvědčilo, to má vyhrnuté až nad kolena a holé nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.5.15 10:57
@ElisC píše:
Ahoj, omlouvám se zakladatelce, že se vtírám s dotazem. Holky, mám Mimi 2 měsíce. V tomto počasí, musí mít vždy čepičku? Korbu kočáru zakrývám plínou, aby na něj nesvítilo, takže by tam nemělo ani foukat. Jde mi o to, že malý nemá čepici rád a po nasazení se vzteká. Děkuji

V tomhle počasí má smysl jen čepice s kšiltem nebo obrubou, proti sluníčku. Vždyť je tam přes 20°C a lidi chodí v nátělnících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.5.15 12:07

Naše malá má 5 měsíců, body dávám vždy na ven, protože se nevyhrne. Podle počasí na něj přidávám další vrstvy. Pokud máme doma tepleji, tak klidně dám nějaké trochu delší tričko, aby nekoukaly záda. Na noc dávám overálek, malá je v zavinovačce a přikrývám bavlněnou dečkou nožičky, protože už je jí zavinovačka malá, ale bez ní neusne :D. V tomhle počasí dávám takový ten šátek, který zakryje ouška, ale hlavička je volná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
16.5.15 12:20
@adamsmum píše:
Asi budu znit hloupe ale chci se zeptat mam dvou mesicniho chlapecka a pomalu uz zacina byt teplo I doma mame celkem teplo klidne i jen na tilko a kratasy. Zajima me jestli vzdy musim oblect mojemu chlapeckovy bodycko a na to az pak treba tricko a kalhoty nebo jak je teplo muzeme vynechat body? a oblect rovnou treba tricko a kalhutky. Mame spousty krasnych oblecku ale nameme je skoro jak vynosit protoze kdyz mu dam body pripada ze pak na nho valim strasne moc vrstev :D A taky maminy pro priklad kdyz je doma tak akorat na tricko a teplaky jak byste do toho oblekli sve miminko a vtakovem teple co by ste mu oblekli na spinkani a kolik prikryvek by ste dali pres nej. Vim asi to zni uplne hloupe :D takeve zakladni otazky ale sem poprve maminkou :D :D :D
Ahoj, tak ja naseho prcka nikdy moc, nenabalovala. Spis mel"studenej odchov". Kdyz byl takhle malej, jak tvuj, davala jsem mu doma bezne jen body a dupacky, dle teploty s kratkym, nebo dlouhym rukavem, proste obdobu toho, co meli my. V lete jen body na plenku a ve vedrech jen plenu. Spat chodil a stale chodi v „overalovym“pyzamu, v zime s perinkou, v lete bez ni, nebo jen s lehkou dekou. Podle mne, je daleko horsi, kdyz se takovej prcek moc prehriva. Jednak pak neni vubec odolny a taky je to jedna z moznych pricin podilejicich se na syndromu nahleho umrti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
16.5.15 12:46

Ono to všechno záleží na tom, jak je byt teplý/chladný a v jakém ročním období se miminko narodí.
U dcery, který se narodila v listopadu před 6,5 lety, jsem dávala body s krátkým pod overal, protože by jí jinak byla zima - chladný přízemní byt vedle sklepů.
U letních dětí stačila vždy jen jedna vrstva - buď body a polodupačky nebo overálek, rozhodně ne klasické dupačky nebo zavinovací body(vrstva navíc),to by se mi dítě uvařilo.
U poslední lednové jsem si hrozně oblíbila zavinovací body, ze začátku jsem na ně dávala klasické dupačky, potom už polodupačky. Jsou jí skoro 4 měsíce a prakticky ještě jiné body na sobě neměla. Mohla bych klidně používat i overaly, které jsem po dětech měla, ale prostě mě omrzely, chtěla jsem změnu, u té první dcerky jsem zavinovací body ještě neobjevila. Nejmladší dcerka měla overálek snad jednou jedinkrát, kdy nám došly zásoby oblečení, přehazovala jsem skříň, třídila věci, ze všeho vyrostla.

Za mě jsou hodně praktické i bavlněné kojenecké kabátky, dávám dcerce teď ven na body s krátkým nebo dlouhým - podle počasí. A praktické jsou věci z bavlněného froté - bez umělin, dají se použít jako druhá vrstva, když to jen na bavlnu není, případně venku přiobléct, vysléct, ale hrozně špatně se v dnešní době shánějí(dupačky, kalhotky a kabátky).

Já nesnáším jakékoliv převlékání miminka na ven, jednak mě to hodně zdržuje a jednak si spící mimčo nabudím. Rozhodně nepoužívám zmenšeniny dospěláckého oblečení, protože na doma je to nepraktické a převlékat na ven - to by musela být jo extra příležitost - oslava, vítání občánků, ale ne na běžnou procházku.
Z toho důvodu ani moc nedávám holčičce do kočárku šatičky, jako další vrstva by byly OK - na body, polodupačky, ale kdo se s tím má šrákat, zvlášť, pokud nejsou celorozepínací. Starší holky je v tomto období nosí hodně - letíny, tričko a nějaké šatky přes to, buď bavlněné nebo riflové, podle počasí,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
16.5.15 12:58

Nosíme vzdy body. Ale mám jen bile a mam jen jako spodní prádlo. V zimě s dlouhým rukávem a na to tričko s Kr. Rukávem jak je tepleji tak body s Kr. Rukávem nebo tilkove body a na to tr. s dl. Nebo Kr. Rukávem… nosili jsme body do necelých dvou let. Jak jsme začali s nočníkem začal místo body nosit nátělníky pod trička, prave aby netahlo na zada…Když je teplo nebo v lete samozdrejne nátělníky nedávám pod tričko ani body… jen lezoucimu a plazicimu jsem body nátělník davala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
16.5.15 13:08

Naše má body i v 27měs, max když byla vedra v létě, tak měla nějaké šatečky. Ale jinak má bodynka. Jako miminečku jsem jí před bodynko dávala třeba často ještě kabátek, na nožičky ideálně dupačky nebo polodupačky :) Dodržovala jsem pravidlo, že by takhle malé miminko mělo mít o vrstvu víc než mám já a to jsme doma měli klidně i víc než 25st. Ostatně i teď jí ve srovnání s vrstevníky oblékám víc :) Řid se se vlastním pocitem a tím, jak je/není prcek spokojený :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.5.15 23:07

Nemam na malych detech vubec rada kratky rukav, prijde mi to strasne neprakticke. Pro uplna miminka vubec, pak se zase plazi porad po zemi..je prece jen chladneji, kdyz jsou celym telickem pritisknuti na dlazbe.., mozna az potom, co lezou, ale stejne davam kratky rukav jen na body s dlouhym..pokud by bylo venku 30, tak pak asi jo, ale jinak jsme vubec trika s kratkym neunosili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
19.5.15 20:35

@daassa Nevím jak máš staré dítko, ale třeba když je venku teplo jako tento týden, tak dáváš dlouhý rukáv a na to ještě triko? Miminko určitě v bodyčku a plazící se dítě jsem také měla s dlouhým rukávem, i když v létě měl i doma krátký, když bylo opravdu nedýchatelno. Neumím si představit, že bych šla v triku s krátkým rukávem (kolikrát je dusno až hrůza) a dítě vedle mě běhalo v dlouhém rukávu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
19.5.15 20:38
@ElisC píše:
Ahoj, omlouvám se zakladatelce, že se vtírám s dotazem. Holky, mám Mimi 2 měsíce. V tomto počasí, musí mít vždy čepičku? Korbu kočáru zakrývám plínou, aby na něj nesvítilo, takže by tam nemělo ani foukat. Jde mi o to, že malý nemá čepici rád a po nasazení se vzteká. Děkuji

Tak ono celkově do té korby skoro nefouká, navíc je v ní ještě o něco větší teplo než venku a pokud je kočár černý tak to musí být na sluníčku parádní sauna. Tudíž čepku mít nemusí když je teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat