Vždy dvě oslavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.2.24 22:09

Vždy dvě oslavy

Ahoj, ráda bych znala Váš názor na můj “problém”, případně budu ráda za jakoukoli Vaši radu, jak se s touto situací popasovat.

Kvůli rozvedeným rodičům partnera musíme vždy mou i partnerovu oslavu narozenin pořádat dvakrát (pro každou část rodiny zvlášť). Pak vždy strávíme celý víkend hostěním příbuzných, kterých není málo (navíc přítelova sestra s partnerem a dětmi dorazí na obě oslavy).

Moc ráda bych vždy uspořádala krásnou oslavu, naklidila, dala si záležet na pohoštění apod., ale protože vždy vím, že musím vše připravit dvakrát (dorty, čerstvé chlebíčky, domácí limonády …) tak jsem z těch příprav už na začátku otrávená a nikdy neudělám všechno to, co bych chtěla.

Vždy jsem to zkousla, ale letos nás čeká první oslava našeho syna a představa, že už od mala bude muset mít oslavy dvě jen proto, že má rozvedené prarodiče mě štve.

Vztahy mezi oběma částmi rodin jsou ale naštěstí velmi dobré, všichni spolu vychází, proto jsem navrhla, že bysme prostě udělali jednu velkou oslavu (v létě na zahrádce). Přítel si ale myslí, že je blbý chtít po jeho rodičích, aby byli společně na jedné oslavě, když se přece rozvedli a už mají každý jiného partnera. Já si ale myslím, že kvůli vnoučkovi, by to absolvovat mohli.

Co si o tom myslíte? Máte to někdo podobně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
952
4.2.24 22:13

Ja jsem delala oslavy jedny, rozvedene rodice na spolecne oslave vnoucka. Parkrat to slo, pak uz jsem to delala oddelene a posledni roky slavim uz jen s jednim rodicem. Druhy se nezajima, nezavola, pokud se neozvu ja. 25 let jezdil nekolikrat do roka k nam na obedy, oslavy a nikdy zadny revans, ani darek nikdy nedovezl. Skoncila jsem s tim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.2.24 22:15

Jedna oslava a kdo nechce, at nechodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8993

Proč potřebují dospělí lidé okázalé oslavy narozenin s širokým příbuzenstvem?
A ne, není to blbý. Blbý je dělat dva dny po sobě velkou oslavu narozenin, protože se nehodí aby někdo s někým seděl ve stejné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164

Samozřejmě bych dělala vždy jen jednu oslavu, pokud nehrozí, že se tam popere každý s každým a budou po sobě nenávistně házet dorty.
Co je to za nápad, pořádat to na etapy? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7230
4.2.24 22:17

Já mám přímo rozvedené rodiče. My dospělí ani oslavy žádné pro sebe neděláme a nepořádáme… prostě se sejdu s rodiči oni mi popřeji, pak někdy s druhými hotové… nehrotíme žádné takové oslavy narozenin. No a oslava dítěte je prostě jedna a rodiče střídám jeden rok mamka s mužem, druhý rok taťka se svoji ženou… ti co nejsou na oslavě dorazí pak nějak další sobotu jen tak popřát, jako fakt takové blbosti bych neděla… Ani já bych nechtěla své narozky slavit dvakrát… to má syn dostat dort dvakrát, dvakrát dárky, dvakrát gratulace i od vás…??? To je jen komedie pro rodinu potom… KRAVINA. jedna hlavní oslava a finito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21466
4.2.24 22:20

Pokud spolu obě rozvedené strany vychází, tak nevidím jediný důvod, proč dělat oslavy dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532

A co teda říct, že jeden dorazí na první půlku, druhý na druhou? Ob rok by se střídali kvůli zážitků krájení dortu.

Příspěvek upraven 04.02.24 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Taky děláme dvě. Naše strany jsou velice znepřátelené. Nedokážu si rodiče představit v jedny místnosti a ještě s macechou. Matka by udělala hysterii.
Takže druhou oslavu děláme u babičky. Ale ne úplně jako oslavu prostě přijedeme na kafe a přivezeme dort. Pro ně je to pohodlné a my si na pohoštění už moc nepotrpime. Partner si na svoje narozeniny zvenkoho on chce. Naši mu zavolají. Já? Mě už je to nějak jedno. Takže se slaví nejvíc jen dcera

• Citovat
  • Upravit
15023
4.2.24 22:21

Udelala bych jednu oslavu, pokud to příteli nevyhovuje ať on nachysta pro své rodiče oslav kolik je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6446
4.2.24 22:27

Delala bych jednu oslavu pro dite a hotovo. Pro dospele zadne velke oslavy neporadam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
4.2.24 22:30
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych znala Váš názor na můj “problém”, případně budu ráda za jakoukoli Vaši radu, jak se s touto situací popasovat.

Kvůli rozvedeným rodičům partnera musíme vždy mou i partnerovu oslavu narozenin pořádat dvakrát (pro každou část rodiny zvlášť). Pak vždy strávíme celý víkend hostěním příbuzných, kterých není málo (navíc přítelova sestra s partnerem a dětmi dorazí na obě oslavy).

Moc ráda bych vždy uspořádala krásnou oslavu, naklidila, dala si záležet na pohoštění apod., ale protože vždy vím, že musím vše připravit dvakrát (dorty, čerstvé chlebíčky, domácí limonády …) tak jsem z těch příprav už na začátku otrávená a nikdy neudělám všechno to, co bych chtěla.

Vždy jsem to zkousla, ale letos nás čeká první oslava našeho syna a představa, že už od mala bude muset mít oslavy dvě jen proto, že má rozvedené prarodiče mě štve.

Vztahy mezi oběma částmi rodin jsou ale naštěstí velmi dobré, všichni spolu vychází, proto jsem navrhla, že bysme prostě udělali jednu velkou oslavu (v létě na zahrádce). Přítel si ale myslí, že je blbý chtít po jeho rodičích, aby byli společně na jedné oslavě, když se přece rozvedli a už mají každý jiného partnera. Já si ale myslím, že kvůli vnoučkovi, by to absolvovat mohli.

Co si o tom myslíte? Máte to někdo podobně?

8o 8o Jednu oslavu proboha :mrgreen: A rozvedení prarodiče ať přijdou každý se svým partnerem. Vždyť je to tak normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
4.2.24 22:31

Pokud jde o partnerovi rodinu, řeší si to partner. Já nejsem žádný placený katering :roll:. Ano, vzájemně si samozřejmě pomůžeme, ale hlavní přípravy nech na něm. Nevytvářej si problémy, kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.24 22:50

Naši se rozvedli, když mi bylo 10 a během rozvodu se (bohužel opravdu) i několikrát fyzicky napadli, byla jsem jednou o u výslechu na policii :zed: Když jsem měla maturitní ples, oba řekli, že buď půjde jeden, nebo druhý. Fajn. Na promoci už zvládli dojít na společný krátký slavnostní oběd. Na svatbě, ačkoliv měli partnery, si dokonce sedli vedle sebe do čela stolu jako rodiče nevěsty. Na oslavy našich dětí chodili vždy spolu, pokud měli, tak s partnerem. Když po letech partnery neměli, dokonce u nás strávili dva Štědré dny po sobě.
Pokud píšeš, že spolu obě strany vychází, vůbec nevidím, kde je problém a samozřejmě bych oslavu dělala jednu!

• Citovat
  • Upravit
74219
4.2.24 22:55

Udělejte jednu nebo nějaký kompromis. Ale hlavně si nedělat zle a dohadovat se mezi sebou. Za to žádná oslava nestojí.
My děláváme dvě oslavy, ať jde o nás nebo i o děti. Výjimka byla 15 dcery, kdy se všichni sešli u nás. Jinak na malé narozeniny pro rodinu manžela u nás doma. Mám rodinu dál. Takže většinou jedeme tam a zůstaneme několik dní. A slaví se tam. My jsme víc rodina Hujerů. Teď se teda chytlo poslední roky, že se oslavy přesídlují k nám. To bylo třeba dneska. Tchýně měla kulaté narozeniny. Tak jsme byli u nás v restauraci na oběd a zbytek oslavy byl u nás doma. Protože máme víc místa a soc. zázemí, než mají oni v bytě. Takže nás požádají, jestli může proběhnout u nás
buď doma nebo venku. Už u nás takhle slavil tchán 70 let. To bylo teplo. Takže byla venku oslava. Akorát objednali a nechali dovézt raut. Teď zas tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný