Vzít byt bez prohlídky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.9.24 09:53

Vzít byt bez prohlídky?

Ahoj, dala jsem si zadost na městský byt. Teď mi volali, že ho mužů mít. Na můj dotaz, zda by šla prohlídka bytu, mi úřednice sdělila, ze je to neobvyklý požadavek. A neví zda to půjde. Nemáme ani fotky bytu, nic. Jen přibližné rozměry. Nájemné by bylo cca 280 Kč, za metr, v Praze, městský byt, 3+kk. A my nevíme zda do toho jít na slepo nebo ne. Byt by měl být kompletně zrekonstruovaný. Prosím anonym, jinak smazat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
13.9.24 09:57
@Anonymní píše: Více

Tak já měla za to, že městský byt se dává lidem, kteří ho opravdu hodně potřebují, a tam bych si teda úplně nevybírala, zda má okna na jih nebo dvě toalety :roll: Nicméně cena 280,–/metr mi přijde jako úplně normální nájemné. Pronajímáme v Praze byt 42m za 12k :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35594
13.9.24 09:58

Zkusila bych tam zazvonit na nějakýho souseda jestli by ti řekl v jakým stavu jsou byty a jak se tam bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.24 10:01
@unuděná píše: Více

Tak u nás se normálně dělala prohlídka městského bytu (ale nejsme Praha, no..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
13.9.24 10:09

Teda ta cena je dost vysoká na to, že je to městský byt a ani nevíte jak vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2285
13.9.24 10:14

Při např 80 metrech čtverečných což je takové menší 3 kk by bylo 22400 a to je jako bez energií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.9.24 10:22

@cestovatelka 1 @ludmilaadamkova Přesně, nechápu, jaká má být výhoda toho městského bytu, když za něj zaplatí stejný nájem, jako v normálním bytě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
13.9.24 10:23

Zajímavé. U nás i ve vedlejším městě se prohlídky městských bytů dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
13.9.24 10:24
@ludmilaadamkova píše: Více

no je to hodně drahé, ale u nás ve městě jsou takové městské luxusní byty, dostane je ten, kdo dá nejvyšší nabídku v zalepené obálce,
rozhodně to nejsou byty pro sociální případy, jsou to komplet zrekonstruované byty s nadstandardní výbavou a v dobrých lokalitách,
a prohlídky těchto bytů se samozřejmě dělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.24 10:26

Bez prohlídky bych určitě nebrala, bydlím ve městě, které má měststkých bytů relativně slušný počet (samozřejmě nestíhají uspokojit švechny a čekací listina je na roky, přesto je situace lepší, než v některých jiných městech).
Některé čtvrti si dokonce píšou seznam, kdo si byt prohlédl a bez prohlídky nebyl přidělen, protože se podepisujete čestné prohlášení, že se člověk seznámil se stavem…
Chodila jsem na prohlídky se členem rodiny(postarší člověk přes 70, bylo potřeba pohlídat ty praktické věci) a je velmi důležité byt si prohlédnout, jednou jsme byli v bytě, který na fotkách vypadal ok, ale na stropě očividně bujela plíseň lehce zamaskovaná novým nátěrem, ale byla cítit i poznat. Jednalo se o místnost cca 11m2 a plíseň bujela tak na 8m2 stropu. Šílené, všichni si to tam fotili a z fotek od města nebylo poznat nic. Jednou jsme byli i v místě, které nebylo v sociálně vyloučené lokalitě(máme tu takovou, ale díky slušnému počtu městských bytů se daří obyvatele držet na uzdě, protože stačí jedna dvě stížnosti a smlouva není prodloužena) a ač byt byl moc pěkný, v sousedství bydlela jedna rodina, která se obvykle asi vyskytuje v těch sociálně vyloučených lokalitách. Byt byl v přízemí, měli postavený před dveřmi plotek, spoustu věcí včetně sedátek, takže tam trávili asi dost času při hlučnější zábavě a vztekle tam vyjížděl pes, který se očividně venčil v těch pár metrech venkovního vydlážděného prostoru. Byla zima, ale v létě to musí být fakt lahůdka.
Takže za mě je fakt důležité byt vidět.
Nevím, v jaké jste situaci a jak velký problém Vám při odmítnutí vznikne, tady ve městě je fajn systém, kdy není třeba, aby docházelo k odmítnutí.
A pro nějaké rýpaly, nevím, jak je to v Praze, opravdu ne, ale tady jsou žadatelé o byt prověřováni takovým způsobem, že jsou naprosto vyloučení lidé s dluhy, lidé bez příjmů, protože největší počet bodů dostanete za doloženou pracovní smlouvu (ještě invalidní a starobní důchod tedy) a bez těchto bodů máte pramalou šanci posunout se v pořadníku.
V některých čtvrtích se navíc ještě kontroluje výše příjmů a bez určitého násobku příjmů též byt nikdo nedostane. Tudíž nesmíte mít nízký příjem, protože ty nájmy nejsou nijak miniaturní.
Zakladatelko, já nevím, minimálně bych se šla podívat na ten dům.
Jednou jsme narazili v opět úplně normální čtvrti na dům, ze kterého během půl hodiny vylezlo mnoho podezřelých individuí, dole byla malinká služebna policie a v půlce domu ubytovna pro týrané ženy.
Ne že bych chtěla snižovat jejich utrpení, ale mnohé pocházely z problematických poměrů už předtím, než byly týrané a neměly běžné sociální ani hygienické návyky a totéž aplikovaly na svoje děti.

• Citovat
  • Upravit
22565
13.9.24 10:32
@Anonymní píše: Více

Když pominu tu cenu, tak asi nejste v nouzi, když si chcete vybírat :nevim:
Měla jsem za to, že to jsou byty pro lidi v nouzi :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
13.9.24 10:32

U nás se prohlídky dělají i obálkové metody…

vzít byt bez prohlídky a za tuto cenu je teda dost hazard… no v Praze je holt asi možné všechno…
jestli ho nutně potřebujete, nemáte kde bydlet a uplatíte to + byt je po rekontrukci, tak stejně asi nebudete váhat, ne? asi bych též zkusila souseda o patro níž -výš, na stejné straně domu, abych si udělala aspoň představu, pokud budou tak hodní a pustí vás aspoň nahlídnout…

PS : když přidáte energie, tak to je snad dražší než běžné tržní nájemné v některých pražských čtvrtích, ne?

Příspěvek upraven 13.09.24 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.9.24 10:33

Mě nějak hlava nebere, co je tedy na tom obecním/městském bytě za výhodu, když nájem v něm je stejně vysoký, jako nájem u soukromé osoby. Třeba Praha 3 momentálně má stanovenou cenu za obecní byt 145,–/metr, což už si dovedu představit, že se sakra vyplatí. 280,– je mazec, to je na Václaváku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.9.24 10:34
@Kockazvysocan píše: Více

Taky jsem se musela dovzdělat, nejsou to byty pro lidi v nouzi, naopak. Město tyto byty nabízí jako podporu určitých profesí, které v dané lokalitě chybějí (lékaři, pedagogové apod.) a je potřeba, aby doložili příjmy a nebyly úplně malé. Nejsou to byty pro sociálně slabé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
13.9.24 10:35

@unuděná jj, taky máme pár takových VIP bytů, většina přímo na náměstí a kolem, krásné, cihlové, velké… lidi si je drží celé generace - zůstávají tam bydlet jejich děti/vnoučata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí