Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nebrala bych a počkala na další cyklus, tohle může být špinění nebo slabé krvacení, prícinou toho escapell (postinor to taky dela, je to napsano v pribalaku).
Pockala bych na klasicky cyklus dalsi mesic.
Já bych řekla, že díky tomu „postinoru“ jsi dostala MS dřív, o to šlo, aby se vypudila děložní sliznice, aby se případné embryjko nemělo na čem uchytit. Já bych teda antikoncepci začala brát už teď. ![]()
Dobrý den,mám otáuzku. S přítelem jsme měli 14.1.2012 sex s kondomem,během souloži nám praskl,vzala jsem si tabletku Escapelle. Souložili jsme spolu 18.1.2012 a kondom nám praskl znova. Mohl by Escapelle nezabrat když bych si ho vzala zítra?
anonymka122 píše:
Dobrý den,mám otáuzku. S přítelem jsme měli 14.1.2012 sex s kondomem,během souloži nám praskl,vzala jsem si tabletku Escapelle. Souložili jsme spolu 18.1.2012 a kondom nám praskl znova. Mohl by Escapelle nezabrat když bych si ho vzala zítra?
Jako co vy s těma kondomama děláte?
Jinak tato „antikoncepce“ by měla být použita jen jednou za cyklus a jen v nouzi, ale když se stalo, tak bych si ji ještě jednou vzala a modlila se ať účinkuje, protože opakovaným braním se snižuje účinek, ale mělo by to snad být OK, ale být tebou, zajdu si na gyndu pro normální prášky a pokud to nelze, tak používejte ještě spermicidní gel nebo něco. Takhle často brát takovéto driáky… Abys jednou až budeš miminko chtít se nedivila, proč to nejde
Jinak mohl by escapelle nezabrat, ale myslím si, že zabere…Ale jestli chceš mít klid zavolej si svému lékaři ať ti to potvrdí. ![]()
Dobry den, s přítelem jsme se 3.2. letošního roku milovali a praskla nám ochrana. Další den jsem si došla do lékarny pro ESCAPELLE a asi po 10 h. (co jsme meli pohl. styk) jsem lék užila. Uz je to 9 dní a já jsem to stále nedostala. Ale podle mých dnů bych to měla dostat tak za 5 dnů. Myslíte že nemůžu být těhotná? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, už jsem toho četla dost ale i tak bojím se..když nám s přítelem selhal kondom hodinu po tom jsem si vzala prášek escapelle další den po tom jsem měla teploty, nezvracela jsem jen mi bylo blbě a měla jsem teploty myslíte že byto mohlo selhat? asi jsem naivní ale zeptat se musím je mi teprve 15 a nerada bych byla těhotná to fakt ne!:((
@BejcekLuu píše:
Dobrý den, už jsem toho četla dost ale i tak bojím se..když nám s přítelem selhal kondom hodinu po tom jsem si vzala prášek escapelle další den po tom jsem měla teploty, nezvracela jsem jen mi bylo blbě a měla jsem teploty myslíte že byto mohlo selhat? asi jsem naivní ale zeptat se musím je mi teprve 15 a nerada bych byla těhotná to fakt ne!:((
Nám se tato nehoda stala před víc jak měsícem. Vzala jsem si ho asi dvě hodiny po sexu. MS se mi opozdila o 14 dní. Myslela jsem si, že jsem těhotná ( těhu test negativní ). Zašla jsem k DR ten nic neviděl, tak jsem dostala vyvolávací injekci. MS jsem dostala za 4 dny. Je důležité ten prášek v sobě udržet, jak jsi psala nezvracela jsi, což je dobře. Taktéž jsem, ale četla, že několikrát prášek i tak selhal. Držím ti palce, ať to dobře dopadne..
@BejcekLuu píše:
nic není stoprocentní ale myslím si, že to bude dobrý. Tyhle prášky jsou dost nápor na tělo, takže ti mohlo být blbě po nich a nebo taky řádí virózy, takže kdoví. Udělej si za 2-3 týdny těhotenský test (nejlépe GS Mamatest, v lékárně za cca 40 Kč) a uvidíš ale určitě to bude v pohodě ![]()
Ahoj, já myslím, že pokud jsi Escapelle vzala už hodinu po styku, s největší pravděpodobností těhotná nebudeš. ![]()
Ale samozřejmě test si časem udělej, pro jistotu.
Ahojky,
tak jsem pročetla mnoho diskuzí, ale nikde jsem nenašla přesnou odpověď, tak se chci poradit ještě tady. S přítelem jsme měli nechráněný sex a bojím se kvůli těhotenství
něco takového jsem udělala poprvé a naposled ale už se stalo
asi 4 roky jsem brala prášky Bellara, jelikož teď pobývám nějakou dobu v zahraničí a došly mi zásoby tak jsem je vysadila a neberu je druhý měsíc. Někde jsem četla, že po dlouhodobém užívání antikoncepce je skoro nemožné otěhotnět, co vy na to? spali jsme spolu, ale přítel tvrdí, že si dával pozor a udělal se mi na bříško. Měla jsem hrozné obavy tak jsem nakonec jela do lékárny a koupila si escapelle ( pilulku PO) a užila jí asi po 32 hodinách po sexu. Problém je že to bylo podle výpočtů zrovna den před ovulací
je možné že jsem těhotná??? prosím poraďte ![]()
@mimino555 možné to samozřejmě je. To, že po dlouhodobém braní HA je nemožné otěhotnět - to je pěkná blbina, naopak se říká, že tělo je po vysazení antikoncepce jako pohnojené, sama jsem toho příkladem, otěhotněla jsem hned první měsíc po vysazení. Chápu, že tě to moc neuklidní ale lhát ti nebudu…
Přerušovaný styk je dost rizikový ale pokud jsi použila Escapelle, řekla bych, že by to mělo být v pořádku. Pro jistotu si udělej tak za 2-3 týdny od rizikového styku těhotenský test, popř. pokud chceš mít opravdu jistotu, zajdi si na krev ![]()
Dobré ráno, potřebuji poradit. 14.7. nám selhal kondom, téhož dne jsem si vzala escapelle (něco jako postinor) a dnes jsem začala trochu krvácet a špinit. Doktorka říkala, že mám antikoncepci Cerazette vzít první den menses. Jenže měla menses 9.-14.7. Čekaĺa jsem, že bude za měsíc a ne tak brzy. Takže mám ji vzít? Doktorka dnes bohužel neordinuje. Děkuji.