Vzít jakoukoliv práci - kvůli dítěti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den, nastal nám problém se školkou a vyzvedáváním dítěte, stejně delší dobu uvažuji o jiné práci, tak sonduju a sem tam odepíšu a dnes mi kolegyně (maminka dvou odrostlých dětí) řekla, že pokud nás manžel uživí (ano, manžel vydělává dost, ale taky má výdaje, takže něco vydělat musím i já), tak by si našla brigádu na pár hodin a věnovala se teda rodině. Brigáda někde obchod, vykládání zboží, nebo uklízení. Což o to, já už dělala cokoliv, ale… mám vysokou školu, nemyslím si tím, že jsem něco víc, že musím dělat ředitelku zeměkoule, že každý si sedne na zadek, ale. Pořád ta kolegyně říká, že dočasně až dítě trochu vyroste, až půjde do školy, pak se vrátím ke kvalifikované práci, ten titul mi nikdo neukradne, ona taky uklízela letadla, jenže letiště bylo její sen, tak začala na letišti s úklidem, pak se v rámci toho letiště vypracovala, to je trochu jiná situace myslím. Co když se někde zahrabu v obchodě, přijdu po 3 letech někam, v životopisu mi bude svítit 3 letá praxe v obchodě a co řeknu? Když řeknu, že jsem si chtěla odpočinout od práce v kanclu a chodit s čistou hlavou, tak si pomyslí, že nevím co chci a nebudou čekat, co mi přelítne přes nos, když řeknu, že kvůli dítěti, tak si budu s malým dítětem neperspektivní, zaškatulkují si mě a lidé velmi rádi škatulkují. Bojím se, že pak už o kvalifikovanou práci nezavadím. Já nepohrdám žádnou prací, ale tu vysokou jsem na dokládání zboží, na úklid, nestudovala. Budu mít sice víc času na dítě, ale se bojím, že pak si dveře zavřu.
Zkrátit úvazek? Hledat kvalifikovanou práci na zkrácený úvazek? Já mám malé děti, když šla starší do školky, měla jsem 0,6. Teď s mimcem mám 0,2. Postupně zase navýšim, ale max na 0,6. Na celý se nechci vracet dokud jim oběma nebude aspon deset.
- Citovat
- Upravit
@Eva2610 píše:
Zkrátit úvazek? Hledat kvalifikovanou práci na zkrácený úvazek? Já mám malé děti, když šla starší do školky, měla jsem 0,6. Teď s mimcem mám 0,2. Postupně zase navýšim, ale max na 0,6. Na celý se nechci vracet dokud jim oběma nebude aspon deset.
U nás v práci se zkráceným to nešlo, jen plný nebo nic. A ty zkrácené u nás moc v kurzu nejsou, anebo jen po známosti, které já nemám.
- Citovat
- Upravit
A co chceš ty hlavně? A co na to manžel? Upřímně, já bych se neřídila, co mi říká a radí kolegyně. Já za sebe, bych šla dělat to, co umím, co mne baví, co mi přinese peníze. Já jsem ráda v práci, takže já pracovala na 1/2 úvazku, když synovi byly 2 roky a od ukončené rodičovské, full time. Já bych neměnila. Každému vyhovuje něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych s VŠ uklízet opravdu nešla. Ne, že by to bylo pod úroveň, spíš bych nechtěla ztratit třeba 3-4 další roky (krom mateřské) v oboru, dnes jde všechno hooodně rychle dopředu a mohla bys pak mít problém naskočit zpět. V životopisu se ti asi taky moc nebude vyjímat úklid na DPČ
Zkus hledat zkrácené úvazky, požádat o částečný HO a podobně. Nebo prozraď obor, třeba nás něco napadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkrácený úvazek v kanclu? Hledala bych i jiné firmy nejenom tam, kde jsi teď zaměstnaná.
Takhle to mám já už pár let (úvazek 0,75) a vyhovuje mi to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji nejdřív jít na pohovor, protože na takové vybalování Tě nejspíš ani nevezmou.
- Citovat
- Upravit
Já před rodičákem vzala “podřadnou” práci v nejhorší fabrice v okolí, měla to být brigáda na pár měsíců na vyčištění hlavy, nakonec jsem tam neplánovaně zůstala přes dva roky. A v životopisu to mám, paradoxně už mi to dvakrát pomohlo, protože zaměstnavatel viděl, že umím makat a jen tak se z něčeho nepotento….
Po rodičáku jsem měla potřebu si najít super práci, abych se zas vrátila profesně na výši, kde chci být. Po dvou letech jsem to odpískala a šla na poloviční úvazek sice do kanclu, ale nic kvalifikovanýho. A je mi hrozně dobře. Mám čas na děti, domácnost, zahradu, nemusím se honit. Pro mě úleva. Ale není to pro každýho, tohle musíš hodně zhodnotit sama.
- Citovat
- Upravit
Najdi si práci v oboru na krátký úvazek. A ať se kouká do péče zapojit i manžel. Je to i jeho dítě. Není vůbec důvod aby bylo vše na tobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
U nás v práci se zkráceným to nešlo, jen plný nebo nic. A ty zkrácené u nás moc v kurzu nejsou, anebo jen po známosti, které já nemám.
A co je to za obor? Z mé zkušenosti říkají lidé ze to nejde, protože nechtějí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No ale to by ses musela zeptat a zažádat o to, jinak nevíš. Pokud o tebe stojí, úvazek ti zkrátí. Zcela teoreticky, zaměstnavatel ti musí umožnit práci na zkrácený úvazek, pokud máš malé děti (a pokud to provoz umožňuje). Takže pokud jsi zaměstnaná, měla by to být cesta. Při hledání nové práce je to samozřejmě trochu jiné, tam tě prostě vzít nemusí, když hned vytasíš požadavek na zkrácený úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Požádala bych v práci o úpravu pracovní doby, abys mohla chodit dřív, dřív odcházet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy nevis, co se muze stat a zena musi byt schopna zabezpecit sebe a sve dite..a to s platem uklizecky jde tezko..zkusila bych bud na castecny nebo by se musel prizpusobit i muz - uprava pracovni doby u nej atd. Tva kariera neni mene dulezita nez jeho a jak si to nastavis ted, takove to budes mit uz porad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, nastal nám problém se školkou a vyzvedáváním dítěte, stejně delší dobu uvažuji o jiné práci, tak sonduju a sem tam odepíšu a dnes mi kolegyně (maminka dvou odrostlých dětí) řekla, že pokud nás manžel uživí (ano, manžel vydělává dost, ale taky má výdaje, takže něco vydělat musím i já), tak by si našla brigádu na pár hodin a věnovala se teda rodině. Brigáda někde obchod, vykládání zboží, nebo uklízení. Což o to, já už dělala cokoliv, ale… mám vysokou školu, nemyslím si tím, že jsem něco víc, že musím dělat ředitelku zeměkoule, že každý si sedne na zadek, ale. Pořád ta kolegyně říká, že dočasně až dítě trochu vyroste, až půjde do školy, pak se vrátím ke kvalifikované práci, ten titul mi nikdo neukradne, ona taky uklízela letadla, jenže letiště bylo její sen, tak začala na letišti s úklidem, pak se v rámci toho letiště vypracovala, to je trochu jiná situace myslím. Co když se někde zahrabu v obchodě, přijdu po 3 letech někam, v životopisu mi bude svítit 3 letá praxe v obchodě a co řeknu? Když řeknu, že jsem si chtěla odpočinout od práce v kanclu a chodit s čistou hlavou, tak si pomyslí, že nevím co chci a nebudou čekat, co mi přelítne přes nos, když řeknu, že kvůli dítěti, tak si budu s malým dítětem neperspektivní, zaškatulkují si mě a lidé velmi rádi škatulkují. Bojím se, že pak už o kvalifikovanou práci nezavadím. Já nepohrdám žádnou prací, ale tu vysokou jsem na dokládání zboží, na úklid, nestudovala. Budu mít sice víc času na dítě, ale se bojím, že pak si dveře zavřu.
Zůstaň kde jsi a požádej si o zkrácený úvazek. Vyhovět ti musí.
A taky víc zapoj manžela. Je to i jeho dítě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dají se najít brigády i v kanclu na pár hodin denně. Za sebe doporučuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit