Nedaří se mi najít práci a mám kvůli tomu úzkosti
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nezlob se na mě, pokud jako zdravotní sestra nemůžeš najít práci ( a že je jich pořád nedostatek ), tak bude chyba v tobě a nejspíš i v tom životopise …
Nechce se mi věřit, že ve 24 letech se zdravkou máš problém najít práci v oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše:
Nezlob se na mě, pokud jako zdravotní sestra nemůžeš najít práci ( a že je jich pořád nedostatek ), tak bude chyba v tobě a nejspíš i v tom životopise …
Nechce se mi věřit, že ve 24 letech se zdravkou máš problém najít práci v oboru.
Přesně tak. Ze by jsi nenašla práci jako sestra? Divné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z Hodonína máš výborný tah na branku do Rakouska…Tam shánějí sestry a pecovatelky pořád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Na začátku bych ráda řekla něco o sobě:
Je mi 24 let, mám vystudovanou střední školu (praktická sestra), bydlím s přítelem u jeho mamky - je to skoro rok co tu bydlím (okres Hodonín).
Od minulého roku mám problém najít si práci - posílala jsem si životopisy do okolních nemocnic, domácích péčí.. bohužel bez úspěchu, zkusila jsem tedy mimo obor různou administrativu, call centrum, zkoušela jsem i pozice jako prodavačka, servírka, recepční, ale opět buď bez odpovědi, nebo email s tím, že dali přednost jinému uchazeči.. opravdu už nevím co mám dělat a jsem z toho zoufalá.. brigádně jsem byla v hypermarketu měla alespoň nějakou korunu ale tam se to nedalo vydržet skrze chování vedoucích.. nedaří se mi najít už ani brigádu ani práci protože v mém okolí hledají samé montážníky, zedníky a převážně mužské práce. Už opravdu nevím co dělám špatně a jsem z toho každý den vystresovaná a už upadám do fáze zoufalství jelikož jsem bez peněz a jako každý mám nějaké závazky, které musím platit (tarif, internet, benzín, pojistky atp.)
Děkuji za každý názor a zkušenost s touto situací.
Brno, Rakousko, Břeclav, Valtice, vždyť tam máte něco na každém rohu.
Nechte si od někoho napsat CV a hlavně tam nepiště, že jste dělala v nějakém hyper super. Vypadá to na problém někde jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Je mi 24 let, mám vystudovanou střední školu (praktická sestra), bydlím s přítelem u jeho mamky - je to skoro rok co tu bydlím (okres Hodonín).
Od minulého roku mám problém najít si práci - posílala jsem si životopisy do okolních nemocnic, domácích péčí.. bohužel bez úspěchu, zkusila jsem tedy mimo obor různou administrativu, call centrum, zkoušela jsem i pozice jako prodavačka, servírka, recepční, ale opět buď bez odpovědi, nebo email s tím, že dali přednost jinému uchazeči.. opravdu už nevím co mám dělat a jsem z toho zoufalá.. brigádně jsem byla v hypermarketu měla alespoň nějakou korunu ale tam se to nedalo vydržet skrze chování vedoucích.. nedaří se mi najít už ani brigádu ani práci protože v mém okolí hledají samé montážníky, zedníky a převážně mužské práce. Už opravdu nevím co dělám špatně a jsem z toho každý den vystresovaná a už upadám do fáze zoufalství jelikož jsem bez peněz a jako každý mám nějaké závazky, které musím platit (tarif, internet, benzín, pojistky atp.)
Nevěřím tomu, ze si jako zdravotní sestra nemůžeš najít práci. V Brně je šílený nedostatek a od vás to fakt není daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo vezmi životopis a zajdi si osobně za staniční. Moje sestra je taky praktická a ozvali se jí ze všech nemocnic, kam psala. Mohla si vybírat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechybí ti nějaké dovzdělání v oboru? Pokud vím, dnes střední škola nestačí.
- Citovat
- Upravit
Už je to několik let. Ale kolegyně dcera tady taky nemohla v tomhle oboru najít práci a to má bakaláře. Nakonec se vložila její mamka do situace, že zná plno lékařů v okolí. Takže kamarád primář si ji vzal na oddělení. Ale tahle možnost byla pro ně poslední řešení. Jestli to takhle přes známosti řeší víc lidí.
Tady hlavně v nemocnicích slyšíš slovenštinu. Pro ně je tady větší výdělek. Takže jdou za prací sem.
Němčinu denně trénovat, poslouchat a jdi za kopeček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak znám holky, kterým se nepodařilo najít práci v oboru a dělají v Břeclavi v pečovatelském domě. Pořád je to lepší, než mít žádnou práci. A jedna teda dělala v nemocnici v BV a do pečovateláku utekla. Ještě tady máš výběr lázní. Tak zkus oslovit i lázně.
Naše prostřední mladá chce jít na zdravotní sestru. Příliš nadšená volbou nejsem. A léta ji to drží. Ona si teda myslí na dětské oddělení do budoucna. Ale tam je taky omezený počet zaměstnanců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jsi ochotná dělat dvanáctky? Zvládneš dojíždět? A co jsi dělala do teď? Přece jen, máš po škole 5-6 let, to přece nejsi jen o brigádách, ne? Kolik těch nemocnic jsi obešla osobně? Určitě lepší osobní kontakt s oddělením než nějaký mail na personální, to zapadne. Kamarádka dělá sestru v nemocnici, je jich šílený nedostatek, chtěla při mateřské částečný úvazek. Na oddělení ji brali všemi deseti, na personálním jí řekli, že sestru nepotřebuji a na částečný už vůbec ne. No místo samozřejmě dostala přes vrchní sestru, ale vem si, jaká je to blbárna. Nespoléhej jen na anonymitu internetu, normálně si to obejdi, šikovnou sestru vezmou skoro všude, podle mě, ještě dnes. Nebo aspoň sanitářku. Sice horší práce, ale přece lepší než sedět doma a lomit rukama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravotní sestra nemůže najít práci? To se mi nechce věřit. Nemáš chyby v životopisu? Hrubky? Jakou máš praxi? Aspoň nějakou jako sestra nebo jen ta brigáda v marketu? Posíláš i motivační dopisy? Ne všude je čtou, iluze si nedělám, ale kde si dají tu námahu, tam to může hodně pomoct. Jsi mladá, bezdětná, flexibilní, nemáš důvod se hrotit. Co domovy důchodcu? Moje máme po dlouhé době našla místo právě ve starobinci v Hodoníně a byla tam až do důchodu. Sice si zvykala trochu dýl, ale zvykla a byla ráda. Opravdu se někdy zajít všude osobně, máte tam i lázně, pokud se nemýlím, tak to je úplné leháro, švagrová tak dělá, ale to je v Karlových Varech. Buď trochu průbojná, aktivní, v životopisu a motivačním dopise vypichni to, co bude důležité pro místo, kde se hlásíš, uveď tam i tu nejminimálnější praxi v oboru, pozor v oboru a ono to klapne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janushh27 píše:
Zdravotní sestra nemůže najít práci? To se mi nechce věřit. Nemáš chyby v životopisu? Hrubky? Jakou máš praxi? Aspoň nějakou jako sestra nebo jen ta brigáda v marketu? Posíláš i motivační dopisy? Ne všude je čtou, iluze si nedělám, ale kde si dají tu námahu, tam to může hodně pomoct. Jsi mladá, bezdětná, flexibilní, nemáš důvod se hrotit. Co domovy důchodcu? Moje máme po dlouhé době našla místo právě ve starobinci v Hodoníně a byla tam až do důchodu. Sice si zvykala trochu dýl, ale zvykla a byla ráda. Opravdu se někdy zajít všude osobně, máte tam i lázně, pokud se nemýlím, tak to je úplné leháro, švagrová tak dělá, ale to je v Karlových Varech. Buď trochu průbojná, aktivní, v životopisu a motivačním dopise vypichni to, co bude důležité pro místo, kde se hlásíš, uveď tam i tu nejminimálnější praxi v oboru, pozor v oboru a ono to klapne.
také si myslím, že má nějaký problém v dopise nebo v životopise,
ale to, že jsou v Hodoníně lázně, neznamená, že tam čekají zrovna na zakladatelku - právě proto, že je to leháro, tak si tam zaměstnanci místo drží a moc neodcházejí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,