Vzít nabízenou práci?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Meha no, po starostech prave nemam, ale urcite bych tady za rok nebrecela
Naopak, beru to velice realne, vim, na co mam a na co ne- a najednou jsem dostala nabidku, ktera mi prijde lakava, ale jednoduse se na to nejak po tech 2 letech doma necitim - uvazovala jsem, ze bych si zacala privydelavat uz ted treba uklidem, at se dostanu aspon nejak mezi lidi a zajedu do prac. rezimu, akorat tohle se nezamlouva zase manzelovi - mi na tom nic divneho neprijde, tak bych si chtela zaridit pro zacatek aspon tohle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KlaraBoch vzala bych tu práci. Pokud ti to nepůjde, vždy si můžeš říct, že jsi to alespoň vyzkoušela. Mám za to, že raději budu litovat to, co jsem udělala, než to, co jsem neudělala (neplatí u mně na všechny životní zkušenosti, ale v tomto případě ano). Byla jsem doma na rodičovské jenom tři roky, ale i když jsem si dokončila doktorát, moje sebevědomí bylo úplně na nule. Anglicky jsem uměla, ale doma spoustu věcí zapoměla. Byla jsem na konkurzu do práce, hodinu psala test (byla tam i angličtina a překlady z něj), hodinu odpovídala na otázky z něj před komisí 10 lidí (vesměs samí ředitelé a vedoucí oddělení firmy), už na pohovoru mi bylo jasné, že nemám šanci. Tak jsem byla sama sebou, pokud jsem něco neuměla, řekla jsem to na rovinu. Bylo nás tam 5 uchazečů, přičemž 2 měli v oboru mnoholetou praxi. No hlasovali o výherci konkurzu a co čert nechtěl, vybrali mně
Byla jsem moc překvapená, taky jsem se bála, jak to zvládnu, úplně všechno nové, syn mamánek od prvního dne na 9 hodin ve školce, do toho mi onemocněl manžel (naštěstí ne vážně), umřel otec, já byla po 2 týdnech v nové práci (ano vzala jsem ji) na týden na služebce v Německu, kdy jsem nerozuměla ani angličtině těch lidí (z celé Evropy), ale ani dokonce odborné věci. První dva týdny v práci jsem probrečela, že to nedám, ale manžel mě ukecal, ať to alespoň vyzkouším. Jsem v práci už téměř dva roky, angličtinu mám měsíc od měsíce lepší (hodně čtu odborné články), víc a víc rozumím všem zahraničním kolegům. Jde o to prostě jenom vydržet ty první dva týdny - měsíc, kdy je ta změna největší a pak uvidíš, jak to půjde dál. Skončit můžeš vždy, ale taková šance na tebe nebude čekat.
Anonymně, jsou to pro mně citlivé informace o soukromém životě
- Citovat
- Upravit
@KlaraBoch Já plně chápu, že po 2 letech doma cítíš nejistotu, ale všechny maminky, které k nám nastoupily se zaběhly v práci rychle, i na zodpovědnějších pozicích, žádná nemusela odejít, že by to nezvládla.
Já samozřejmě nevím, co jsi dělala před RD, ale pokud máš praxi, tak se toho neboj, v nejhorším přece můžeš skončit.
Aby sis pak třeba nevyčítala, že jsi to alespoň nezkusila.
Nešlo by se s nimi třeba zpočátku domluvit na zkráceném úvazku?
- Citovat
- Upravit
@Meha jj, ja bych z toho vubec nedelala vedu, kdyby to bylo v ciste ceskem prostredi - to se da vzdycky nejak zaonacit, domluvit se a poradit, ale jde o tu nejistotu v jazyku, a ze kvuli tomu udelam neco spatne, vsude jen cizinci
na zkraceny uvazek mam v planu se zeptat, ale zatim nevim, jestli to bude mozne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KlaraBoch A Ty víš, že převažuje telefonická komunikace?
Kdyby to byly především emaily, zase by to bylo o něco jednodušší.
- Citovat
- Upravit
@Meha spis ta telefonni a hodne cizincu s roztodivnymi prizvuky
mozna by ale slo delat zpocatku spis jen nejakou administrativu a az po nejakem „rozmluveni se“ by mi toho mohli sverit vice. Ale tak si rikam, ze to asi zkusim, pro dceru taky bude lepsi, kdyz bude uz ted vice mezi detmi, nez aby byla vetsinu casu jen se mnou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle mi dnes vyjelo na Facebooku, sice o cestovani, ale muzes si tam dosadit tu praci… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste jsem chtela napsat - ja jsem takhle jeste v CR nastoupila do prace, kde byla potreba francouzstina a pritom jsem ji nekolik let predtim vubec nepouzila, krome obcasneho precteni nejakeho clanku a zpivani si spolu s radiem…po nastupu jsem si nechala vysvetlit pouzivanou terminologii, napsala vzorovy email, ktery mi sef zkontroloval a hypnotizovala telefon, aby nezvonil
Jenze velice rychle jsem zjistila, ze 90% konverzace se toci kolem toho sameho, takze kdyz nekdo volal a nerozumela jsem uplne kazde slovo, snazila jsem se chytnout ta klicova, zopakovala jsem zpet, jestli dobre rozumim, na co se ptaji a bylo vyreseno…fakt to bylo jednodussi, nez jsem cekala…a nekdy kdyz byl problem, tak jsem si holt rekla o pomoc. Predpokladam, ze tam nebudes sama, nebo aspon ne ze zacatku…Jak uz jsem psala, ted jsem v anglicky mluvici zemi a stejne si obcas telefonaty prohazujeme, kdyz nekdo nerozumi…treba telefonaty z Indie paradoxne konci u me, pac jim rozumim vic nez native speakri
Nebo tuhle volal nekdo s fakt divnym prizvukem, pustili jsme ho na hlasity odposlech a sedeli u toho 3 a davali to dohromady. Vsechno jde vyresit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit