Vzít nabízenou práci?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vzit nabizenou praci?
Zdravim
chtela bych znat vice nazoru a neco si ujasnit- mam moznost pracovat, ale nevim, jestli by to nebylo nad moje schopnosti a nezklamu toho, kdo mi tu praci nabidnul
Jednalo by se asi o praci v kancelari s pc, prodej letenek, jenze vse v anglictine- rozumim, ale mam strach, ze bych nerozumnela ruznym cizim prizvukum (hlavne v telefonu) a dochazelo by tak k nedorozumenim, netusim, za jak dlouho bych pochopila cely system a naucila se nejake ty specificke terminy v Aj, vsude budou cizinci, atp. Prislo to v takovou nevhodnou dobu - chtela jsem dat dceru do skolky az za pul roku a pomalu neco hledat(ted bychom museli najit soukromou skolku/hlidani, coz by se asi dalo zaridit). Finance sice potrebuju, ale mam tak nejak strach, ze to nezvladnu, ale zaroven je mi blbe odmitnout kvuli te osoby, ktera mi misto muze ted zajistit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hele, neboj se a zkus to. Myslím, že budeš sama překvapená, jak rozumíš… tedy jen co se uklidníš a přestane ti strachy šumět v uších ![]()
Za dva měsíce se zajedeš jako fík.
Upřímně - já se anglicky učila naposledy ve 3. třídě základky - a po telefonu rozumím (a to i Japoncům). Tak se neboj, o život nejde a bude to určitě zajímavá pracovní zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli neumis pořádně anglicky, tak to neber…ha to zjistila tak, ze srm si v jazykové škole zaplatila pár hodin s rodilym mluvčím…a hned poznas, jak umís…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KlaraBoch máš strach, že nebudeš rozumět? neni nic jednodužšího, než telefon zakončit shrnutím objednávky, kdy si potvrdíš, zda jsi rozuměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lllucie no, to by se mi taky hodilo, ale ted zadneho rodileho mluvciho nesezenu a mam jen dva dny na roznodnuti. Mam sice Aj na C1 urovni, ale kdyz nejsem zvykla na osobni kontakt a „zivot“ v anglictine, tak je mi to houby platne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odkdy by bylo to pracovní místo volné? Já si myslím, že takové nabídky se prostě odmítat nesmí, tak bych do toho šla. Pokud nepotřebují, abys nastoupila hned příští týden, tak bych ještě dnes sehnala někoho na intenzivní hodiny angliny, zaměřte se na prodej letenek, povídejte si o všem možném, na co se tě tam mohou zákazníci ptát a za měsíc jsi připravená jako nikdy předtím. ![]()
Držím palec a nevzdávej to předem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když máš angličtinu na úrovni C1, tak by mělo stačit překonat úvodní rozpaky a za chvilku se zaučíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nekterym prizvukum nerozumi ani native speakri, chce to spis odvahu…nebudes rozumet, tak se zeptas znova, nechas si to vyhlaskovat…my jsme z nejakeho duvodu v hrozne kreci, jen neudelat chybu…ziju v anglicky mluvici zemi a ver tomu, ze zeptat se na neco podruhe je absolutne normalni a nikoho to nerozcili ![]()
Pokud te je nekdo ochotny zaskolit, tak no worries…sla bych klidne do toho. Pokud by to fakt neslo, skoncit muzes kdykoliv, predpokladam, ze bys mela zkusebku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KlaraBoch Neodmítej v dnešní době takovou nabídku. Věř tomu, že se všechno, co budeš potřebovat, naučíš. V každé práci, kam nastoupíš, budeš v podstatě začínat od píky, všude jsou nějaké systémy, postupy, specifika, které se v žádné škole nenaučíš, to až v praxi. Nikdo po tobě nebude chtít, abys od prvního dne zvládala jako ostřílená zaměstnankyně. Uvidíš, že po měsíci už to budeš mít v paži. A kdyby to náhodou, ale opravdu jen náhodou opravdu nešlo, tak skončíš. To není ostuda. Neboj se toho, aspoň to zkus, ať tě to pak nemrzí, žes to vzdala už předem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš C1, tak neváhej, do toho se dostaneš. A holt si kdyžtak od ledna zaplatíš hodiny s rodilým mluvčím
Specifické termíny se doučíš brzy a navíc hodně komunikace bude určitě probíhat i přes email.
Spíše bych řekla, že se cítíš nejistě po rodičovské a také Ti to trochu nabouralo plány, nicméně je to dobrá šance a když tady čtu vždy nářky maminek, které se vracejí z RD a nemají uplatnění, tak bych to být Tebou určitě vzala.
- Citovat
- Upravit
@KlaraBoch Nějaký rodilý mluvčí by se sehnat dal, pak hovor třeba po skypu. I tady jsou holky, co mají manžela Angličana či Američana. Podle C1 bys to měla zvládat, ale pokud je to jen angličtina ze školy, nikdy jsi nekomunikovala s cizinci, tak by to mohl být problém.
ROzumíš filmům v Aj? Pak je taky rozdíl, jestli volající budou Angličani, těm je podle mne hůř rozumět než Američanům nebo lidem, pro které Aj není mateřský jazyk.
Pokud bych měla slabé pochybnosti, zkusila bych to.
Pokud silné a vycházející z reality a ne z obecně nízkého sebevědomí, tak bych do toho nešla. Po.rat někomu letenku není sranda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju, devcata, na chvili jsem si i rekla, ze bych to i mohla zkusit, ale pak prisla @jenny.fields a napsala uplne presne, co mi ted bezi hlavou
prave to s temi cizinci neni moc jednoduche- uplne souhlasim s tim, ze Am. v pohode, ale treba Britum rozumim po telefonu spatne, Indove nebo Filipinci, to je taky kapitola sama pro sebe - ale chce to asi ten cvik, ktery prave nemam, no a ta nejistota po dvou letech doma, kdyz jsem mela naplanovane, ze dam dceru do skolky v zari, az bude bez tech plenek a ja budu neco hledat prubezne…Tady by to bylo s nastupem uz od ledna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale tak mozna to i zkusim, zitra dostanu blizsi info a to me bud odradi nebo mozna presvedci
taky je mi jasne, ze za pul roku nemusim najit nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KlaraBoch Spíše mi přijde, že hledáš výmluvy, proč to nejde.
Tak do toho nechoď a máš po starostech. Za rok tady sice možná budeš brečet, že nemůžeš po RD sehnat práci, ale je to Tvůj život, Tvé rozhodnutí.
- Citovat
- Upravit