Učitelky a nemoc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
192
17.12.14 09:18

učitelky a nemoc

Ahoj holky. Mám takový problém a možná i námět k diskuzi. Krátkodobě pracuji ve školství, převážně s malými dětmi a jsem v jednom kuse nemocná. Nemyslím tím rýmičku a nějaké nachlazení, které by se dalo vyležet během týdne, ale chřipka, angína, záněty průdušek, střevní chřipky. Kdyby to šlo, tak do práce chodím, ale při vysokých teplotách a bolesti nejsem schopna ani dojít ani do koupelny… :,( Nikdy jsem tak nemocná nebývala, ale rozjelo se od doby, co jsem začala pracovat. O tom, že poslední výplaty jsou směšně malý ani nemluvím, s tím jsem počítala, ale bylo mi řečeno, že jestli budu ještě tak často nemocná, tak by bylo lepší, abych pracovala jinde..Setkaly jste se s tím někdo? Zlepší se to vůbec? Přijde mi to jako kolotoč…uzdravím se, jsem mezi dětma den nebo dva a už ležím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
17.12.14 09:20

Podle toho, co tu píší ostatní uživatelky, které pracují ve školství, je to zpočátku normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
17.12.14 09:21

@marrlinka Ano, to mi říkají i ostatní, že si musím zvyknout, ale než si zvyknu, tak dostanu výpověď. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
17.12.14 09:23

Řekla bych, že se promořuješ tak jako malé děti při nástupu do školky :lol:
také jsem se ptala naší učitelky, jak to zvládá, prý podpora imunity, kvalitní strava, sport, a také čas. Ono si to sedne…
U sestry ve školce zase učitelka říká, že byla stále nahromadě, dokud se nezačla otužovat. Každý den chodí plavat do místního rybníku (Bolevák v Plzni), v létě v zimě. Od té doby prý nechytla nic :nevim:
Jinak co zkusit Betaglukan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
17.12.14 09:36

@katharina25 tohle co píšeš už mi přijde celkem dost. To už není běžné promořování. Taky jsem, když jsem začala učit byla často nemocná, ale doma jsem byla za celý rok asi jen 14 dní, kdy jsem lehla s angínou. Jinak to byly rýmy, při kterých jsem byla schopná normálně fungovat. Další rok, už jsem zvládla ve škole celý, jen s malým nachlazenám bez teploty, tak jsem ani marodit nešla.
Chlapa to skolilo asi dva nebo tři roky po sobě, ale taky jen jednou a jinak to zvládal.
Pokud si na hromadě celý rok, tak by to stálo za přemýšlení, jestli by ta změna nebyla lepší.
Ještě se zkus domluvit s doktory, co je dobré na zvýšení imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
17.12.14 10:24

Taky mi to prijde trochu moc :think: Zpocatku jsem mela hlavne rymy a kasel, virozu jen jednou. To uz jsem nemocnejsi ted, kdyz chodi kluci do skolky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
17.12.14 10:30

Vydrž. Dva až tři roky si tělo zvyká a tvoří protilátky. Takhle mi to bylo řečeno doktorkou. Měla jsem to stejně. Děti prskají snad v jednom kuse, předávají si to jedno na druhé, jdou se vyležet, ale ty tam jsi furt a prská na tebe furt někdo. Já měla vždycky první ATB začátkem října, pak už to šlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.12.14 10:35

Ahoj, malý má od nového školního roku novou uitelku v MŠ, a ta bohužel taky hodně marodí.
Vrátila se po mateřské, a byla ve školce jen chvilku.
Ani nevím, jestli se ještě vrátí.
Svým způsobem to chápu, co malej chodí do školky tak marodíme všichni, i babička.
Ale přecházíme to.
Já jsem teď doma po zánětu středního ucha, vůbec nevím, kde jsem k tomu přišla :think:
Asi posílit imunitu, a nějaké vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
17.12.14 13:42

Ahoj, no když nastoupíš do školství, je vyšší nemocnost celkem běžná…asi může pomoct to, co píšou ostatní - snažit se posílit imunitu atd. Nicméně každý má imunitu jinou, je to z větší části dané geneticky, mě osobně pobyt ve škole neprospěl - také neustálá nemocnost, radši jsem šla jinam. Ono dospělí nejsou zas tak odolní oproti těm dětských bacilům - ta směska je dost agresivní:-). Třeba když jsem pracovala ve Velké Británii, tak co jsem si povšimla, bylo tam poměrně dost učitelek, které měly roztroušenou sklerózu - což je autoimunitní nemoc, nejspíš částečně způsobená i bakteriemi či viry, kterých víc jak ve škole těžko kde najdeš:-). Osobně bych asi zvážila, jestli mi za to stojí zdraví, poraď se s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
17.12.14 13:48

Nezbývá nic jiného než vydržet… Já jsem všechny nemoce ze začátku přecházela (pracuji ve školce) nechala si napsat antibiotika a s nima chodila do práce, po práci ležela a většinou to tak fungovalo, zůstala jsem doma jen s podezřením na meningitidu a pak se zápalem plic..to jsem myslela že to nezdolám. Loni v únoru se mi sešlo více nemocí takže jsem zůstala 2 měsíce doma, ředitelka na to u mně nebyla zvyklá a každý den mi volala kdy se vrátím do práce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
17.12.14 14:17
@saiimona píše:
Nezbývá nic jiného než vydržet… Já jsem všechny nemoce ze začátku přecházela (pracuji ve školce) nechala si napsat antibiotika a s nima chodila do práce, po práci ležela a většinou to tak fungovalo, zůstala jsem doma jen s podezřením na meningitidu a pak se zápalem plic..to jsem myslela že to nezdolám. Loni v únoru se mi sešlo více nemocí takže jsem zůstala 2 měsíce doma, ředitelka na to u mně nebyla zvyklá a každý den mi volala kdy se vrátím do práce :think:

Pak proč je taková chorobnost dětí ve školce, když tam chodí nemocné učitelky… :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
17.12.14 14:17

@katharina25 Být tebou objednám se na imunologii, ať ti udělají testy a dají nějaký podpůrný přípravek na imunitu… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
17.12.14 14:21

@Black Cat učitelky narozdíl od dětí smrkají většinou sami a dokáží si dát ruku před pusu (kterou si pak umyjí) :mrgreen: narozdíl od některých dětí, které nemají ani základ z domu na to aby si vzali kapesník a vysmrakaly se… některé nemají potřebu ten kapesník ani použít, mají na to rukávy a některé příjdou až k tobě a prsknou ti přímo do obličeje, nemluvě o tom že jim vyletí sopel až do pusy :cert: A to pak chodí rodiče a nosí nám ještě kapičky do nosu a sirupy na kašel… a hrozně se rozčilují, když je odmítnu dávat. Jedni donesli i antibiotika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
17.12.14 14:22

Btw. s nachlazením to nesouvisí, ale měli jsme tam i rodiče, co věděli že jejich holčička má vši a dovedli ji do školky, když už to měli asi 4 děti, tak se pak rozneslo to že ti původní o tom věděli a nic s tím nedělali.. tak bylo trochu vzrůšo… ale je to hlavně o rodičích… z toho jsou rodiče, které nechají děti doma s rýmou okamžitě, ale ono je taky „rýma“ a „rýma“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
17.12.14 14:24

@saiimona No to chci vidět, jak si po každém smrkání běží učitelka umýt ruce… a nechá tam kopec dětí samotných. Netřep tu hlouposti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat